Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

ssarka 

všechny recenze uživatele

film bez chyby pro laika zjevné, ale proč musí být vše pořád tak depresivní? proč z toho nemohla vzniknout komedie? vždyt rozesmát inteligentním humorem je ta nejtěžší disciplína a tady byly herci i scénář, který by to zvládl, tak proč zase a pořád musí být to čecháčské petlání se v depresích a  zmaru? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná bych šel s hodnocením i výš, kdyby šlo o pilotní díl zamýšleného seriálu. Pokud jím není, krouží mi hlavou spousta v ději nastolených a nezodpovězených otázek: Pokud mají Vetchý a Vlasáková potomka, jemuž je přes 20 let, kde je mu konec? Kdo byl před lety zmizelý občan, jehož ostatky jsou náhodně nalezeny na pozemku bývalého starosty? Šlo o vraždu? Zůstal, nebo nezůstal Vetchý starostou po událostech na konci? Dočká se, nebo nedočká ambiciózní Budař nějakého povýšení? Co je ochoten pro to udělat? Nebude Vetchého vydírat skrz tu kostru? V podobných prchavých epizodách a letmých zmínkách o něčem, k čemu už se pak nikdo nevrací, se skrývá tolik dramatického potenciálu, že bych takový seriál docela s chutí sledoval. Pokud je to ale jen jednorázová věc, jde spíš o lepší průměr. 60% ()

Reklama

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

Ako už stokrát ukazujeme českého "vesničana" ako si žije život. Horko - sladko. Každému nevyhovieš, ale bol to film kde akoby sa k nám prihováral starý kamarát, lenže v tomto prípade nemáme vysvetlené súvislosti. Koho kosti našli? Odvolali starostu? Vrátila sa žena? Proste nádhernou vetičkou ukončená klasická trpká komédia. 65% ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, proč tahlenta nudná sračka o ničem tu má 73%? Holt, když se na ČSFD sejde pár nadšených "čétédvojkařů" a celá akademie Miroslava Ondříčka, tak to asi podle toho pak vypadá. Chápu, a kvituji, že se jedná o studentský počin, ale jen proto nadsazovat hodnotící body??? Na zdejší hlasování se opravdu už nedá moc spoléhat... ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Nebudu to s hodnocením přehánět. Na pět hvězdiček, ani na čtyři to není. Paradoxně kvůli dírám ve scénáři, který všechny účinkující tak nadchnul. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že je Vetchý s Vlasákovou už 25 let, Vlasáková nedodělala školu, protože jí Vetchý zbouchnul a přitom jejich klučina nemá víc, jak čtyři roky. Řekněte si, že ryju do blbostí, ale u velkofilmů vám tohle dá kritika pěkně sežrat, ne? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)
  • Film byl natočen během necelých sedmi dnů, během kterých štáb neopustil obec Sedlčánky. (Clee)

Reklama

Reklama