Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná bych šel s hodnocením i výš, kdyby šlo o pilotní díl zamýšleného seriálu. Pokud jím není, krouží mi hlavou spousta v ději nastolených a nezodpovězených otázek: Pokud mají Vetchý a Vlasáková potomka, jemuž je přes 20 let, kde je mu konec? Kdo byl před lety zmizelý občan, jehož ostatky jsou náhodně nalezeny na pozemku bývalého starosty? Šlo o vraždu? Zůstal, nebo nezůstal Vetchý starostou po událostech na konci? Dočká se, nebo nedočká ambiciózní Budař nějakého povýšení? Co je ochoten pro to udělat? Nebude Vetchého vydírat skrz tu kostru? V podobných prchavých epizodách a letmých zmínkách o něčem, k čemu už se pak nikdo nevrací, se skrývá tolik dramatického potenciálu, že bych takový seriál docela s chutí sledoval. Pokud je to ale jen jednorázová věc, jde spíš o lepší průměr. 60% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto profesionální kus filmařiny, s velmi jemným scénářem pohybujícím se někde na pomezí agro satiry, socialistickéhé realismu, lidové Troškařiny a Formanovské frašky. Ve výsledku možná trošku pomalejší, ale jinak trefné, zábavné, inteligentní a po technické stránce mnohem lepší, než polovina současné české celovečerní produkce. Vojtěch Moravec není žádnej fušér a málem mě donutil kadit karamelky... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné a především dobře natočené. Být Vesnice roku jednou tak delší a příběhově o něco bohatší, dovedl bych si ji beze všeho představit v kinech. Na rozdíl od Signálu (ano, srovnání se vyloženě nabízí) totiž není urážlivá a nedělá se z ní nevolno - právě naopak. Těším se na nějaký "velký" film Tomáše Morávka. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Fandím studentům a studentským filmům, ale neumím být nekritická. Když zavřu obě oči, tak zbyde jen zvuk a ne příliš nápadité dialogy. A s otevřenýma je to pořád zbytečný film bez nápadu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Scenáristický/dramaturgický nesmysl. Totální. Nějaké kvality tu ukopaly jen solidní produkční hodnoty na poli herců (Vetchý pocem kamdeš) a technické stránky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi milý a vydařený absolventský snímek... gratuluji a výběr hlavní postavy... no jedna báseň, zdá se, že pan Vetchý se nám vyhrál na podobných rolích a reprezentuje je s obdivuhodnou lehkostí a přirozeností..! :-)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy povedlo. Samozřejmě hodně udělaly dobře smíchané ingredience. Vtipný scénář (dostalo mně muzeum oušek :-) , příjemná kamera, sada oblíbených herců v čele s O.Vetchým, který se zabydlel v provinčních typech mužů.... K tomu příjemná hudba z pera O. Brzobohatého, který mne čím dál více překvapuje... Zkrátka díky tomu všemu to velmi dobře drží pohromadě a těch 39 minut uteklo jako nic. Tenhle absolventský film může směle konkurovat nejedné komedii zavedených režisérů. Normálně by to bylo za dvě hvězdičky, ale panu režisérovi-absolventovi dávám třetí a přeji zdar do budoucna. Budu se rozhodně těšit někdy příště! * * * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Smělá konkurence zažitým filmařským jménům zní Vojtěch Moravec. Vesnice roku je velmi dobrá satira, pro kterou Moravec získal řadu velmi dobrých herců. Film samotný by však potřeboval buď zkrátit, nebo přidat minut. Některé postavy se příběhem jen tak mihnuly, buď neměly být přítomné vůbec, nebo měl být jejich příběh více rozveden. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Někdy se můžete snažit být sebelepším starostou, ale ta urputná snaha jít doslova přes mrtvoly vám pořádně podkope nohy. Hořce vtipný příběh jedné vesnice, skvělé vyprávění, které se jen tak někomu v necelých 40 minutách rozvinout nepodaří, výborně propracované i zahrané charaktery postav a spousta dobře promyšlených vtipných detailů jsou jasným znamením, že film opravdu stojí za to zhlédnout. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědav co nám Vojtěch Morevec přinese za pár let. Tohle úplně špatné nebylo. Velmi příjemně mě překvapil i Ondřej Brzobohatý, kterého jsem měl uloženého v paměti jako neschopného vola a velmi mě tedy zaskočil příjemný soundtrack, který jistě výrazně film vyzdvihl. Ondřej Vetchý je pro podobné role jako stvořený, a tak film celkově nepůsobí vůbec špatně. Mezi profesionální kousky se film cpát nebude, takže proč mu nedát 3*. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Slibný absolventský projekt, který rozhodně mohl nabídnout mnohem víc. Poněkud pitoreskní charakter filmu, upomínající v mnohém na slavné formanovské či papouškovské počiny, kazí přemíra vysloveně hluchých motivů, jejichž přítomnost postrádá konkrétní smysl. Celkový dojem spíš nijaký. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby profesionálové točili aspoň tak jak absolventi, to by bylo v českých kinech a před televizními obrazovkami šťastno. I krátká stopáž stačí, když každý hraje, co má, a emoce či úsměvy se neždímou ze všeho a za každou cenu. Dobrá hudba, kvalitní kamera, herci zaškatulkovaní už z minulých let (Vetchý, Budař, Postránecký). Kéž by i celovečeráky měly podobnou kvalitu, pusťte si třeba Čtyři slunce či Rodina je základ státu a budete vědět, o čem píšu. Milé překvapení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jako studentský film zdařilé ale jako plnohodnotná komedie velice slabé a nepříliš vtipné. A nezachrání to ani zdařilé herecké obsazení. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo MOC! :-) Já tenhle styl prostě baštím. :-D Těším se na další počiny nadějného režiséra a Ondřej Vetchý? Ten je prostě skvělýýýýý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Co říct? Herci hrají hezky, kamera se snaží, jeřáb tu dokonce máme, slušný kompars, dobrý střih. To jo. Ale celkový nápad je jak povídka z Bakalářů, dvojnásobně dlouhá, navíc je asi každému hned jasné, jak to dopadne. Být to více hozeno do crazy (tedy více motivů jako muzeum hrnečků od oušek, letní kino tedy divadlo apod.), šel bych s hodnocením výš, protože u crazy ten příběh není až tak potřeba. Ale tohle je tak nějak mezi crazy a realitou, resp. pokusem být jako mladý Forman a pojmenovat ty české zlořády a boly. Jenže je to povrchní, z pohledu poněkud kavárenského, se spoustou nedotažených možností včetně vedlejších postav. Vadí mi i ten rádoby pokus o rádoby poetiku seriálu Obecní přebor. Některé vtipy už časem nejsou vtipné (flašky od piva). A konec je takový nijaký, no. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nenáročný a pohodový študentský film, ktorého mnoho scénok som akoby videl inde, no aj tak to bolo príjemné, akurát tam nie sú nejaké výraznejšie momenty, dokonca ani čo sa týka zábavy. Občas sa dá zasmiať na takých tých bežných momentoch, kde akoby sa odrážala realita, že pre spoločné blaho sa niekedy nevedia obetovať dokonca ani dôchodcovia, herecky je to tiež u hlavných postáv príjemné, no je to aj dosť predvídateľné a ko koncu som mal pocit nedotiahnutosti v niektorých záležitostiach, ktoré vo filme boli. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Co udělá starost pro to, aby jeho vesnicí vedla kanalizace? Onra Vetchý slibuje, že vše, co je v jeho silách. Pokud by se tímto směrem ubíral český film, nebála bych se o jeho budoucnost. Tp už je druhý absolventský film, který mě nadchl (spolu s filmem V. Kotka). Otázkou zůstává, proč české celovečeráky stojej za zlámanou grešli... Ale zpět k Vesnici roku. Obsazení supr a hlavně dobrý hlášky ("Nežer, Péťo, ten cukr, budeš kadit karamel" a následná scéna u divadla je snad nejlepší :D). Jen to nemuselo mít tolik bezvýznamných odboček - lebka, starší syn aj. Nakonec film je vystavěn na hláškách a určitě nezapře inspiraci Homolkovými a sérií Slunce, seno, kde byla dějová linka taky oslabena. Je ale dobře, že vesnický film urazil takový kus cesty od svých starších sourozenců a neusiluje o prvoplánové vtipy. Jsem zvědavá na první celovečerák Vojty Moravce. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Aneb když je příliš snahy na ho*no a to doslova! 39 minutový snímek se vůbec netváří jako studentský a klidně by při větším prostoru dokázal uhrát dobrou partii. Vidíte jeden studentský film a dokáže pobavit daleko více než většina českých rádoby intelektuálních či pseudokomediálních filmů. ()

Reklama

Reklama