Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku šedesátých let minulého století legendární režisér zábavných pořadů Zdeněk Podskalský se vrátil sérií hudebního pásma ze staré Prahy nazvaného Babiččina krabička do doby, která je pro dnešní generaci už dávno minulá. Pořady uváděla známá herečka i zpěvačka Jiřina Bohdalová. Ta vás provede poetickými zákoutími Prahy a podle scénáře Dagmar Novotné i průvodním slovem. V jednotlivých, zhruba půlhodinových dílech zní jenom staropražské písničky v úpravě Vladimíra Truce, při kterých možná ukápne leckterému divákovi i slza. Jde o archivní pořady, proto věříme, že prominete dnes již sníženou technickou kvalitu záznamu a zvuku. V cyklu pořadů účinkovali herci a zpěváci, kteří v té době v zábavě něco znamenali a přitom nezkazili žádnou legraci. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Trocha té staropražské dechové hudby, hudby z lokálů a pavlačí. Kopecký, Hegerová, Hermanová, Zíma, Neděla, Dítě, Bek, Lipský... Zážitek jen pro otrlého diváka. Ale musím uznat, že všechny ty holky vod vokolků a Nandy, myši fórový, jsou prostříhaný dobovým virálem aneb s nadšením přibrala rovnoměrně 9 kg. Perlička na závěr je společný výstup Vítové a Dvorského. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Podskalského tvorba mi vždycky lezla krkem, nicméně díky obsazení výrazných typů (jako Kopecký, Hegerová, Hermanová) v stylizaci mírně přehnané a ironické, mírně autentické, a díky hudebnímu provedení, které nezní jako u Podskalského později lacině, výsledek považuji za povedený. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z prvních čs. snímků, který operoval s vlídně ironickým pojetím nostalgie (který tvoří hodně z kouzla cimrmanovských opusů). Do té doby nebylo pro nostalgii ve filmu místo, minulost byla jen karikována, zesměšňována či démonizována . Leč ideologické ledy již praskaly, takže se po dlouhých letech mohly objevit i hvězdy předúnorové pop-kultury - R. A. Dvorský a Hana Vítová. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech znovu zhlédnutý pořad na ČT a nestačila jsem počítat,kolik že" hitů" se v tomto pořadu odvysílalo.Samozřejmě hitů z minulého století-jo toto letí a letí...! Ale stejně to byly móóc hezké písničky. ()

Reklama

Reklama