Reklama

Reklama

O čem mlčela tajga

  • Sovětský svaz O čjom molčala tajga (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dobrodružný film o statečných chlapcích z tajgy, kteří navzdory překážkám hledají opuštěný měděný důl, aby se připojili k boji proti nelegálnímu uchazeči o tento důl - lovci Anikinovi. (tuntavala)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

Tajomný názov filmu naznačuje dej, ktorý rozpráva o dobrodružnej výprave troch chlapcov pri hľadaní medeného dolu. Snímok je podarený, cítiť z neho silnú ruskú školu podobných detských filmov. Prínosom je, že navzdory vzniku nerieši socialistické drísty, ale striktne sa venuje spomínanému dobrodružstvu. Druhý komentár. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Opět jeden ze zdařilých sovětských filmů pro mládež. Putování tří kamarádů tajgou za starým dolem, kde hraje jednu z velkých rolí i krásná čistá příroda, že člověk zalituje, že je film černobílý. Mne zaujalo hlavně přátelství tří hlavních hrdinů v čele s Jašou (Serjoža Napjakov). Jeho dva přátele hrají Jurij Bobkov a Murat Achmadijev. Nakonec vše dobře dopadne, i když pouť je plná nebezpečí, jak to má v dobrodružném filmu být. I proto jsem nakonec dal filmu pět hvězdiček a rád se na něj ještě vícekráte znovu podívám. ()

Reklama

Reklama