Reklama

Reklama

VOD (1)

Když přijde malý chlapec Will úplně o všechno, udrží ho nad vodou fotbal. A proto se největší fanoušek klubu FC Liverpool vydá na vlastní pěst na finále ligy mistrů... Ačkoliv je Will ještě malý chlapec, za jeho krátký život ho potkalo mnoho bolesti. Umřela mu maminka, z čehož se tatínek zhroutil a nedokázal se o něj postarat. Od té doby žije Will v internátní škole. Co mu zbylo, je láska k fotbalu a výtvarný talent. Jednou se mu zdálo, že jeho oblíbený tým FC Liverpool vyhraje v lize mistrů. Tehdy se ve škole nečekaně objevil Willův otec, chce se o svého syna opět starat. Tak chlapci svítá na lepší zítřky. Protože má syn rád fotbal a otec chce dohnat, co zameškal, koupí lístky na ligu mistrů. Celý svět se rázem promění, chlapec je zas se svým tatínkem a může vidět na vlastní oči, jak hraje jeho milovaný tým. Jenže radost netrvá dlouho, tatínek náhle zemře. Willovi zůstane jen bolest v srdci a lístky na zápas. Rozhodne se, že nezahodí tu jedinou radost, která mu zbyla, chce utéct ze školy a vydat se sám do Turecka na finále ligy mistrů, chce vidět svůj tým zvítězit. (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejsem fotbalový nadšenec, ale říkala jsem si, že by se tam mohl mihnout Liverpool, město, u kterého žiju. Toho jsem se bohužel nedočkala, na druhou stranu jsem se pobavila alespon nad Damianovým scousem (chvílemi mu šel). Will je jinak taková dojemná pohádka o chlapci, který uteče ze sirotčince v Anglii, aby se dostal do Istanbulu. Naivní a neuvěřitelné, plné absurdních situací, ale přesto pohlazení po duši:) Každý by si měl jít za svým snem, ač se mu do cesty staví nemálo překážek.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v podobně odlehčenou podívanou jako byl film Není nad Jimmyho a začátek Willa vypadal v tomto směru nadějně. Bohužel jak SPOILER! umře Willův táta (btw výtečný Damian Lewis), celé to sklouzne do pseudodramatu, kterému ještě víc uškodí vedlejší dějová linie s tím bosenským fotbalistou. Navíc si tvůrci nedali pozor na pár drobností, které sice postřehne jen fotbalový fanatik (jako já :)) a film to tak malinko sráží, i když finálový stadion byl udělaný hezky. Chápu, že fanoušci Liverpoolu si při pohledu na King Kennyho nebo na Carru se Steviem G asi cvrnkli blahem do kalhot, já jako věrný MUFan jsem však očekával víc :) Především co se nadhledu a humoru týče- přeci jen Britové jsou v tomto mistři. Přesto je Will fajn filmečkem, kde však fotbal jako takový hraje až druhé housle. Slabší 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sakra, takovejhle doják! Pro nefotbalový diváky naprostá ztráta času, ale pro nás fanatiky je tohle slzopudnej zážitek a i když dávam před Carragherem a Gerardem přednost Lampardovi s Terrym, musim dát 90%. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na silnú drámu, správne dávkujúcu smutné momenty s vtipnými, no po tom, čo sa Will vydal na cestu, sa to akosi zvrtlo a stratilo to tú svoju silu. Niektoré postavy a situácie boli vo filme úplne zbytočné, vrátane Zukica, s jeho traumou z Bosny. Malo to pôsobiť emotívne, no na mňa to malo úplne opačný výsledok. To sa vážne zdalo scenáristom málo, že zabili chlapcovi oboch rodičov, museli nechať vybuchnúť aj nejaké dieťa? Ešte sa mohla objaviť nejaká Willova kamarátka, ktorá by dostala rakovinu... Menej je niekedy viac. Každopádne tá druhá polovica výrazne pokazila môj úvodný dojem a veľa nechýbalo, aby som z piatich klesol na tri hviezdičky. Aj vďaka rozprávkovému koncu, ktorý ma ako nefanúšika futbalu dosť otrávil a tiež kvôli takému detailu, že sa Bosniaci doma medzi sebou rozprávajú anglicky. Škoda, námet bol fajn a keby tá tŕnistá cesta do Istanbulu prebiehala ináč, mohol to byť fakt dobrý film. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Film především pro fanoušky anglického fotbalu. Místy na můj vkus až moc dojemné, ale celkově velice příjemná podívaná. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem fotbalovým fanouškem a absolutně vůbec tu hru nechápu(asi bude něco pravdy na tom, že tomu ženské nerozumí) tak mě tento snímek uchvátil svou atmosférou. Líbilo se mi zapálení malého kluka a i když je velmi nepravděpodobné, že kdybych třeba já někdy chtěla jet do zahraničí stopem nebo nějakým podobným způsobem jako Will tak by mě s mou smůlou někdo zabil nebo alespoň okradl či znásilnil :-D. Docela mi i přišlo nepochopitelně nereálné, že by najednou vzali manažeři a hráči mezi sebe takového malého caparta co ví biografie hráčů a jejich působení ve fotbalovém světě, protože takových špuntů je hodně a to štěstí neměli. Tak teda za tu atmošku, kterou mě film zachvátil a za Damiana Lewise a malého klučinu si zaslouží 4/5. Na závěr si dovolím výrok z filmu: "Oko za oko a budeme slepí". ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Je to sice ždímačka slz, ale nějak mi to sedlo. Ten klučík a jeho kámoši z církevní školy, hlavně jejich dialogy, ty neměly chybu. Příběh ,,Zorana Zoranoviče" mě nijak za srdéčko nevzal, ale zase ho hrál velkej sympoš. Když nebudeme přemýšlet (v tomto případě,ani nechceme) nad pravděpodobnostmi - milej, příjemnej film, který vykouzlí úsměv na tváři. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Liverpoolu určitě úžasný film, kdy si mladý fanoušek number one plní sen. Jenže já liverpoolu nefandim a pravděpodobně nikdy nebudu. Takže to hodnotim jako obyčejnej snímek, kterej je moc hezky natočenej. Klučina to zahrál přesvědčivě. Akorát ta cesta Vám přijde naprosto neuvěřitelná, děj je předvídatelný a konec ohromně přehnaný. Koukatelný to ale je a určitě se pobavíte. 65% ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Najskôr to bol príbeh o malom chlapcovi a jeho veľkom sne, potom sa však dejová línia rozdvojila a pribudol príbeh o bývalom futbalistovi Zukičovi, ktorý sa spoločne s Willom vydáva na finále Ligy majstrov do Istanbulu. Buď sa mal Zukič objaviť skôr alebo vôbec, a s Willom mohol ísť na finále otec, pretože takto mi to pripadalo ako dva filmy. Ale budiš, pretože ako fanúšik LFC som mal pri niektorých momentoch zimomriavky a ani rozprávkový koniec mi nevadil. Komu sa film páčil, odporúčam aj ďalší britský snímok Purely Belter ;) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahané náborové video liverpoolského fanklubu. Začátek měl našlápnutý na sice trochu křečovitý, ale přesto poetický rodinný film, bohužel pomocí několika deus ex machina se příběh překlopil do dětské road movie a definitivně se utopil v patosu. Režisér nevynechal jedinou možnost jak zdůraznit osudovost celého příběhu. Dramatické scény na každém rohu, nepravděpodobné chování všech kterým Will zasáhne do života, emocionální vsuvky a vše je podbarvené sborovým zpěvem a náladovou hudbou. Díky podbízivému cílení na nekritické nadšení fanoušků LFC si svoje publikum určitě najde, ale jako snímek který by měl fungovat sám o sobě, je až příliš prostoduchý a nepravděpodobný. SPOILER Při scéně kdy malý kluk ztratí svůj první kopačák v minovém políčku u vesnice a při pokusu ho vylovit vybouchne, jsem definitivně umazal druhou hvězdičku. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem fotbalový fanoušek, ale něco mě k tomuhle filmu prostě táhlo. Pro mě to nebyl jen obyčejný film o chlapci, který chtěl zažít jedno ze svých největších dobrodružství v životě. Film má v sobě úžasnou energii, kterou si drží až do konce. Jsou tam také malé momenty, které život prostě obsahuje a malý Will se stále blíž a blíž dostává ke svému cíly... Pro mě byl nejlepší záběr na muže v červeném na chůdách ve Francii, jelikož přestože, se tam jen mihnul - znamenal tam opravdu hodně. Malý Will, který podle mého názoru nemusel nic moc hrát, jelikož jsem mu jeho postavu věřila od začátku až do konce a jeho "odvážný" kamarád v maskovacím převlečení :D To byl můj favorit číslo dvě :D A závěrečná atmosféra - měla jsem husinu až do titulek :D ()

Diego 

všechny recenze uživatele

*Spoiler* Jako překladatel tohoto filmu nemůžu být moc objektivní, ze začátku mi to přišlo moc naivní, prvky komedie se tam míchájí s dost smurnými situacemi, sám Will prohodí větu typu "až budu starší, tak mě syročinec vyhodí na ulici" , pak tu máme smrt otce, smrt dítěte v minové oblasti, uff rodinný film?:)) Ale nějak to do sebe zapadá a celkový dojem je velmi dobrý. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dokud se nějaký film dotýká fotbalového Liverpoolu, musím jej prostě vidět. Není to sice ryze sportovní film, nicméně je to film o jedenáctiletém fanouškovi FC Liverpool, který udělá téměř vše pro to, aby se dostal z anglického kláštera pro sirotky do tureckého Istanbulu na životní zápas snů svého milovaného klubu. Tento rodinný film má jiskru, vtip, dojemné momenty a pro fotbalové fanoušky a milovníky FC Liverpool i pár záběrů ze zápasů tohoto slavného klubu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dobrá dráma, pre obyčajného futbalového neznalca obyčajná, ale ak ste fanušíkom futbalu a celého LFC tak sa bude páčiť. Prekážalo mi dosť že sa film vybral k rodinnému filmu o emociach ako k futbalu.. ale koniec stál za to, síce ho mohli viac rozvinúť a ukázať ako sa malý Will teší z vítazstva a aj nejaké tie zapasové momenty chýbali. Určite v tom zápase šlo o nervy. 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přesný návod jak nedělat film, kterým chcete dojmout. Hlavně nic nepřehánět! Všechno kolem postavy balkánského fotbalisty s traumatem děsně smrdí kalkulem a již tak lacině vystavěnou historku v podstatě fauluje za červenou. A ven! 30% ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, motivační a hlavně naivní pohádka o fotbale a touze malého kluka, která je plná hodných lidí a šťastných náhod. ()

Reklama

Reklama