Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (536)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobre vygradovaný film o niekoľkých postavách, takmer v štýle CRASH. Mňa potešil hlavne Bateman ako s prehľadom zahral úplne vážnu úlohu. Najprv som očakával viac "brutálnosti", ale napokon sa mi páčila práve to civilné (a uveriteľné) ukončenie niektorých línií... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě působivá mozaika lidských osudů, kterou tentokrát propojuje hrozba digitálního věku "internet" a všechny jeho podoby. Velice působivé herecké výkony, kde překvapuje převážně maximálně seriózní Jason Bateman a chytře vyprávěný příběh, který nejen, že slušně graduje, ale dokáže překvapit, i když se režisér přeci jen drží zkrátka a diváka nezkouší šokovat. Pro mě ohromné překvapení a mnohem zajímavější než podobně stavěný, ale ve výsledku přeceňovaný "Crash". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj smutná no skvelá vec o postupnom odľudštení človeka. Technologický pokrok je určite super vec, ale začína sa to uberať nesprávnym smerom. Kto je ale na vine? Nie sú to práve rodičia, ktorí na 10. narodeniny kúpia synovi smartfón? Nechýba rodičovská kontrola u puberťákov, keď im vôbec nevadí, aké fotky ich ratolesti hádžu na web? Tam, kde ale neexistuje skutočný vzťah otec- syn, matka- dcéra a podobne asi ale ťažko môžeme čakať nejaké city. Ak sa rodičia nestarajú o deti a zasypú ich technologickými výdobytkami ako prostriedok ich výchovy, lebo inak na ne nemajú čas, nemôžeme z toho viniť deti. Prial by som si, aby takýchto filmov bolo natočených viac a hlavne aby toto boli kinohity, ktoré môžu niečo v spoločnosti zlepšiť. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ztráta komunikace, virtuální sex, facebookové obnažování, falešné sebeprezentace - zkrátka, Internet je kurva, kdo se však ještě nezbavil přežitku jménem svědomí a zjistí, že nepůjde zaklapnout jako laptop, nastane ten správný čas odhrnout clonu monitorové mlhy, prozřít a vrátit se zpět, mezi živé... a je fajn, že tento varovný snímek počítá i s touto variantou, byť některé katastrofy už nelze zvrátit. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zásah. Zařazuji do šuplíku vedle Magnolia a Crash. Odpojit je sice "menší" film, ale převálcoval mě podobně. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný film po všech stránkách, navíc za pár korun a od úplnýho režisérskýho zajíčka. O málokterém filmu za poslední roky můžu říct, že si zcela oprávněně zaslouží maximální hodnocení jako Disconnect. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Banální obžaloba internetu a vůbec dosti čitelný zástupce trendu midcultů, který se povrchními a estetizujícími prostředky snaží zapůsobit na divákovy emoce. V případě dobrého scénáře by to ani nevadilo, ale problémem Disconnect je, že neříká nic nového nebo dlouhodobě neznámého - minimálně dva ze čtyř příběhů jsou naprosto neobjevné a předvídatelné a pro toho, kdo někdy přišel do styku s počítačem (ehm) i dost vykalkulované a naprosto vypouštějící tunu pozitiv, které internet nabízí. V tom případě mě pro film nenapadá jediné cílové publikum - možná důchodci, kteří se opět usvědčí v tom, že by "všechny ty internety a počítače měli zakázat". ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Prečo z toho konca museli robiť za každú cenu druhé Crash? Prečo ma nenechali hodnotiť plným počtom? A pri tom natoľko dôležitý film v dnešnej dobe. Málo je niekedy viac! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Povídkový film o lidech, kterým do života vstoupil internet a vše s tím spojené - facebook, chat, porno, zneužití osobních informací. Některé části příběhů jsou zbytečně mentorské, jiné (novinářka a její zdroj informací) jsou vedené zajímavým směrem. Po jakési gradaci vše končí vcelku poklidně. Disconnect je milý příspěvek na téma lehkovážného zacházení s online vymoženostmi, vyšší ambice ale nemá. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lehkomyslné chování na síti může mít drtivý dopad v reálném životě. Postavy mozaikově poskládaného filmu žijí víc virtuálně než ve skutečnosti. Jejich bezbrannost, když se online život přenese do 4D, je tak ještě umocněnější. Vložit emoce do počítače mrzačí duši, ať už jsou důvody jakékoliv. A tady jsou většinou stejné jako obvykle - osamělost, neschopnost komunikace, strach z bolesti, kterou způsobují vztahy. ____ Místo svěření se skutečným lidem, si zdejší oběti vylévají srdce na různých serverech a sociálních sítích. Když je online navázané vztahy doženou v realitě, teprve tehdy zjišťují jejich blízcí, že se dost nestarali, nezajímali se, nepopovídali si, neměli pochopení. Tresty za vložení naděje do anonymní konverzace jsou vysoké, pocit viny, který následně zaplaví příbuzné a známé, je snad jedinou nadějí na zlepšení lidské komunikace, kterou tenhle film nabízí. ___ Zajímavá kamera. /9. 2. 15./ ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ten zásadní rozdíl mezi Disconnect a Men, Women & Children je pro mě zároveň zásadním problémem samotného Disconnect. Zatímco MWC zvládá základní princip filmu v tom, že se velice rychle ztotožníme s postavami, Disconnect se pokouší říct: "Pozor! Tohle se může stát i vám", čímž ale paradoxně dosahuje absolutní sterilnosti u všech hlavní postav. V návaznosti na to je pak absolutně nemožné zůstat zabaven a ponořen do příběhu, natož z něho být u vytržení a uznale tleskat, zatímco se postavy před vámi mlátí ve slowmotionu hokejkou. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne nepříjemný film o nepříjemných lidech, bez vyloženě kladné postavy, jíž bych fandil, mozaikovým stylem, který nesnáším, a s roztřepanou kamerou. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jsem rozpolcen. Na jednu stranu mám radost, že se tvůrci Disconnect absolutně nezatěžovali s něčim jako happyendem, na stranu druhou se mi podařilo nabýt takovýho zvláštního pocitu, že se snímek za celou dobu v podstatě nehnul z místa. Protože... gradace? Jo, došlo na obligátní (a rušivý) slow motion záběry, ale to bylo asi tak všechno. --- (A do toho porád ten jeden ublíženeckej výraz Pauly Patton, bleh.) ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Rozhodně další sentimentální filmová lahůdka. Reálnější obraz naší doby a utajených, všedních neřestí, které se mohou ukázat jako velké problémy, mi delší dobu na plátně chyběl. Dokonalost s jakou nám H. A. Rubin ukazuje katastrofální následky našich rádoby anonymních činů, je neoddiskutovatelná. Svět internetu boří hranice osobního a dává vzkvétat malých i velkým neřestem.....které už ale dávno nezůstávají skryty za jakousi rouškou cybersvěta, ale jsou čím dál víc evidentní a mají čím dál větší dopad na životy nás všech. Látka, která se zde čerpá, je žhavým tématem našich dní a bude žhavější v rocích následujících. Životy jednotlivců, jsou více ovlivňovány úplně cizími lidmi, kteří na nás mají přímí nebo neúmyslný vliv skrz svět za našimi monitory a displeji :-/ Za mě určitě další výjimka a tím pádem málo dávaných 5 bodů :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, který člověka donutí chtě nechtě přemýšlet o tom, jestli u toho monitoru, telefonu či tabletu netráví až moc času a jestli ho ono nutkání být on-line nepřipravuje o důležitější věci. A jsem toho názoru, že většina diváků tam určitou podobnost se sebou samotným najde, ačkoliv většina si bude také říkat, že až takhle daleko to dojít nemůže. No jo, jenže........... . Vedle výborného scénáře potěší herecké výkony a je úplně fuk, že se nejedná o prvoligová jména. Ty ostatně nejsou zárukou kvality, jak už jsme se mnohokrát přesvědčili. U mě vévodila Andrea Riseborough, která je na cestě do mé topky a strašně mě překvapil Jason Bateman, který ze svých tradičních komediálních rolí přešel do dramatické roviny a šlo mu to zatraceně dobře. Povinně na základní i střední školy. 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o tom, jak sociální sítě a počítačové technologie dokáží zničit člověku život. Celý film prolínají tři různé příběhové linie, jejichž aktéři se pak vzájemně setkávají a řeší své problémy, což dodává snímku na atraktivitě. V dnešní době plné takovýchto technologií je Disconnect naléhavě svítícím majákem který upozorňuje, že ne všichni lidé na internetu mají dobré úmysly a identita za kterou se vydávají je skutečně jejich. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a poutavý příběh s občas mrazivýma scénama. Mám hodně ráda dramata ze života a tohle mi sedlo, i když mi tam pořád něco málo chybělo. 80%. ()

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama