Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér Iňarittu, povestný svojimi mozaikami príbehov akosi spomalil tempo a vznikol priestor, aby sa realizoval i niekto iný. Režisér Henry Alex Rubin to skúsil a vyšlo mu to skvele. V príbehu najviac dominuje hrozba moderných technológií, čo robí film v dnešnej dobe maximálne aktuálnym. Kráska P. Patton sa vypracovala na talentovanú a právom žiadanú herečku a aj zbytok obsadenia hraje veľmi presvedčivo. Vôbec nechápem prečo tak kvalitný film chýbal v ponuke našich kín a o distribúcii dvd a blueray diskov ani nehovorím. Prečo musíme kvalitný a hviezdne obsadený film hľadať na internete?? 80%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, moderní mozaika příběhů, kterou spojuje motiv sociálních sítí. S odstupem času se nabízí přímé srovnání s Men, Women & Children. Reitmanův film, jako velice těsný vítěz, má dle mě o malinko zajímavější charaktery, kdy jejich životy působící více "realističtěji", neboli více samostatným dojmem a méně tím, že slouží pro nějaký větší filmový příběh. Tím ale nemohu Disconnectu vyčítat samoúčelnost, či vyumělkovanost, právě naopak. Disconnect má v podstatě ty samé přednosti jako Men, Women & Children, což je pro režiséra-dokumentaristu jistě úspěch. Je zvláštní, jak obtížně se bojuje s něčím, čemu se člověk nemůže postavit tváří v tvář... 8/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Disconnect staví na příbězích, které vzniknou na základě internetu a jeho negativních vlastností. To, jaké jsou negativní stránky internetu tak nějak všichni víme, ale dokud se něco nestane, docela obstojně je ignorujeme. Ještě aby ne. Internet přeci zase tak zlý není, že jo? Tak se podívejte na tenhle film, ať se dostanete ke třem různým příběhům, které na základě internetu můžou vzniknout. Tyto tři příběhy se zároveň prolínají, aby na konci splynuly v jeden. Ve skutečnosti to není úplně tak epické, jak by to na první pohled mohlo znít. Je to prostě naprosto upřímně lidské a obyčejné splynutí tří příběhů v jeden. A právě pro to, že tenhle film netlačil zbytečně na pilu, nemůžu dát jinak, než plnej solamyl v podobě pěti hvězdiček. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vo virtuálnom svete trávim dosť času. To nepopieram. Ale aby som vďaka tomu do neho vnášal svoje holé fotky s cicinou, no tak to teda pŕŕ. Na fakte hlúpeho odhaľovania cicky sú založené hneď dva z troch príbehov. A je úplne fuk, či to niekto robí z lásky alebo ako zárobkovú činnosť. Tretí z príbehov, ktoré sa vzájomne preplietajú, je o odhaľovaní svojho vnútra, hesiel a čísiel účtov. Na základe čoho si ktosi neznámy fajne privyrobí. Toto ma raz kus štrajchlo, ale strata bola úplne že minimálna, takže nič hrozivé. No verím, že veľa ľudí je dostatočne hlúpych na to, aby sa takéto varovné posolstvá nakrúcali, takže ok. Len to vyústenie do romantizujúceho sebauvedomenia si vybičovaných vášní a skľudnenia hormónov to tam nejako extra nesedelo. Lebo však, ak varovanie, tak poriadne, nie? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to jen o tom, komu důvěřovat na internetu, ale o důvěře a zklamání důvěry obecně. Přiznám se, že ze začátku mě to hodně vzalo a byl jsem před obrazovkou jak přimrazenej, a měl u mě zaděláno na plný počet. Ke konci síla lehce vyprchávala, ale celkově moc poutavý příběh, který přichází s originálním tématem. Navíc nutí k zamyšlení. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 9 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 8 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama