Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátká současná televizní komedie s hudbou na věčné téma... Po společně prohýřené noci se nastávající ženich (V. Menšík) a jeho kamarád (J. Libíček) probouzejí a zjišťují, že se dnes koná svatba. Stěhováci už přivážejí nový nábytek a cestou pro kytici utrpí dosud lehce ovíněný ženich úraz. Kamarád odjíždí uklidnit nevěstu (E. Olmerová) a málem je oženěn sám. Po různých překážkách konečně dojde k svatbě. Jde o bláznivou grotesku se zpěvy, při níž se budete určitě dobře bavit. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

sud 

všechny recenze uživatele

Vtipná malá optimistická jednohubka. Vyzařuje z ní atmosféra uvolněných 60. let téměř v astronomických měřítkách. Scéna, ve které Miloš Kopecký hraje v kostele na varhany a zpívá Vyhrňme si rukávy... mluví za všechno. 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K původně zamýšleným třem hvězdám nakonec přidávám čtvrtou, a to za naprostou drobnůstku - několikavteřinovou, dokonalou scénku s písní "Tak to vidíš Máňo, přece jsme tě lízli". Jinak se jedná spíše o průměrnější Podskalského počin se vším, co na jeho muzikálních komediích mám i nemám rád. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená exploze silvestrovského veselí rozbujelá do slovesného šílenství, spouštějícího dlouhý bolehlav. Příběh postupně prorůstaný rozkladnými písňovými vstupy nakonec mizí v záplavě gagů vizuálních i jazykových. Pro toho, kdo všem odkazům, parodiím a parafrázím porozumí, však může být zdrojem slasti. PS: "Makat není otročina, / která spadla na tebe. / Dneska, chlapci, to je jiná - / dnes děláme pro sebe!" ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Praštěná taškařice se zpěvy, taková generálka na Alfonse Karáska. Jan Libíček zde vypadá jak dvojče Olivera Hardyho. Pobavilo i po těch letech, byť je ten humor občas komunální satirou. . ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Předobraz příhod Alfonse Karáska. 1) Pokud máte rádi komunální satiru, silvestrovskou zábavu za každou cenu a lehce pokleslý humor, pak jste tu správně._____ 2) Na vyšší úroveň grotesku táhnou pěkné melodie, vtipný scénář a především dnes už legendární herci._____ 3) Kapku uvolněnou dobu dobře charakterizují drobné politické a společenské narážky, kterých je snímek plný (Teď když máme, co jsme chtěli, Vltava, odbavovací okénka v Čedoku aj)._____ 4) Výstižný koment: vypravěč****. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Svatební zpívaná groteska, ve které excelují Libíček s Menšíkem. Zbytek je jen do počtu, ale co tito dva chlápci zvládnou za 22 minut, jen něco úžasného. Pohodové a moc příjemné. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tak to je kapitální békovina! Nejhorší na tom je, že to je tak absurdně praštěný, že jsem se smála jak blbá. A ty hity nemůžu dostat z hlavy... "Z vězení si člověk pomůůžeee, ale od svý ženy nemůůžeeee..." ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Nostalgia za nemou groteskou. Jan Libíček mi tu ale silne pripomenul , práve túto históriu filmu. Obrovská prehliadka dnes už bohužial nežijúcich hercov. 60%. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nádherná blbinka. Když si zvyknete na zpěv, tak se i pobavíte. Skladby jsou všeobecně známé, takže nic nebrání, aby si divák „zabékal“ také. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že bez takových es jakými byli Libíček či Menšík byl byl už tak slabší film se stopáží bakalářských povídek ještě slabším. Alespoň už vím, z kterého filmu pochází několik použitých scén v jiných střihových pořadech Čt. A jaké z toho plyne poučení? Rozlučku se svobodou nedělat nikdy přímo před svatbou. ()

Reklama

Reklama