Reklama

Reklama

Vražedné spolčení

Trailer

Dvě sestry se už poněkolikáté stěhují na nové místo, protože jejich matka-alkoholička přišla o práci. Dívky se musejí starat nejen o ni, ale i o mladšího nevlastního brášku. Když si matka najde nového tyranského přítele, který jim ubližuje, rozhodnou se, že jim bude bez matky nejlíp... Linda se se svými dcerami a synem opět přestěhuje na nové místo a začne chodit do nové práce. Náctileté dívky Sandra a Beth jdou po prázdninách zpátky do školy, kde se Sandra snaží na sebe upoutávat pozornost, a Beth začne chodit s Justinem. Linda střídá muže, často se opíjí a holky se o ni musejí starat, vařit doma, a Sandra jí dokonce zastoupí na třídních schůzkách. Sestry jsou nerozlučnou dvojkou a ve škole se jim daří. Sandra se ve škole spřátelí s dívkou z lepší rodiny Ashley a Beth tráví hodně času s Justinem. Po party najdou matku opět opilou, dokonce se pokusí spáchat sebevraždu. Na Den díkůvzdání oznámí Linda celé rodině, že znovu přišla o práci, řekne si o peníze, dívky se za ni stydí a peníze už jim nikdo půjčit nechce. Sandra se moc líbí Davidovi, se kterým si jen zahrává. Linda přivede k rodině nového muže Stevea, který je opilcem a násilníkem. Linda se Stevem často pijí alkohol, souloží v obýváku a mají nechutné řeči. Steve se snaží Beth osahávat, když k tomu má možnost. Dívky zavolají na linku pomoci, ale ti bez důkazů, že je Steve násilnický, nehodlají nic podniknout. Když Sandra myje opět opilou matku, uvidí, že má po těle modřiny. Linda se Stevea zastává, protože jim platí nájem. Beth ani Sandra si nevědí rady a napadne je, že by jim bylo lépe bez matky. Pokaždé si jejich matka najde násilníka, který ji a děti mlátí a obtěžuje. Když Steve uhodí malého Bobbyho, rozhodnou se dívky jednat. Sestry s Justinem a Ashley začnou vymýšlet možnosti, jak se jí zbavit, aby zároveň dostaly peníze z pojistky... (TV Prima)

(více)

Recenze (72)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po kratší úvaze zvyšuji hodnocení, protože mně ty děvčata nevypadly ještě z hlavy jako jiné filmy a to svědčí o jejich dokonalém hereckém umu a i když je mi jasné, že tvůrci to museli zpracovat tak, aby to divák nevypnul po prvních pěti minutách, tak se to v nějaké podobné rovině skutečně stalo. A to je to, co se nedá jen tak přejít a mávnout rukou, že je to dnes celkem běžné. Tady nám převedly na plátno, jak se z poměrně fajn děvčat stanou holky, které život natolik rozebere, že se rozhodnou k takovému činu, kde zůstává rozum stát. A jestli je sociální pracovníci a potažmo ostatní příbuzní odbývali tak jak jsem to měla možnost zaregistrovat a já tomu věřím, že to tak bylo, pak je to výkřik do světa pro všechny, kteří mají blízko sebe děti, kamarád(ky) a podobně, aby sakra nebyli tak tupě nevšímavými, apatickými, protože co si budeme namlouvat, oni byli z velké části vinni za to, co se stalo. Já se celkem divím, že ten závěrečný dovětek je faktem, ale já jim fandím a doufám, že se z toho bahna vyprostily. I tak si ponesou velké trauma někde v sobě po celý zbytek života.......možná. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Teenagerské sestry žijú so svojou alkoholickou matkou, ktorá sa o ne nedokáže poriadne postarať. Keď si však začne s ďalším z pochybných chlapov, ktorý sa ich navyše pokúša sexuálne obťažovať, rozhodnú sa problém vyriešiť. A to tak, že matku premyslene zabijú; pomocou tabletiek a plnej vane... Neviem síce, ktorý retard tomu prilepil aj nálepku horor, pretože to by sa už hororom mohla nazývať každá pubertálna rodinná dráma so snaživým sociálnym komentárom. A to rozhodne nie je žáner, ktorý práve obľubujem. Aj keď úplne zlé to nebolo a sestričky boli vcelku fajn. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za tieto kilometrové obsahy by mali niekoho ujebať bambusovými palicami, ako keď žandári v Indii verejne niekoho lynčujú na ulici. Chvála bohu, že ťa mám “Džordžino” môj zlatý. Ty jediný ma chápeš. Čo sa filmu týka, od krimi očakávam niečo viac ako “zámienku” zaradiť nejaký film do nejakého žánru len preto, lebo niekto niekomu zakrúti krkom. Toto je čistá teen-kovina pre kategóriu 17 mínus, pôsobí fakt kokocky, pričom dospelý to ťažko docení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne sorry tohle mi fakt jako hlubokomyslný sociální drama nepřišlo ani náhodou. Ta matka je taková dylina, že bejt moje vlastní tak bych jí asi zabil taky a její dcerušky jsou pak důkazem, že jablko nepadá daleko od stromu. děsná chujovina nechápu ty pochvalný komentáře tady, ale to mi asi ani nepřísluší.10% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírně tendenční snímek, který se omluvit neomluvitelné, je natočen ve svižném tempu a staví na výborných výkonech ústřední herecké dvojice. Kdyby své rodinné problémy řešili všichni stejně, jako tyto dvě sestry, neměli bychom problém s přelidněnou planetou. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po filmové stránce žádný skvost, ale jako skutečný příběh, nutí k zamyšlení a vytvoření si názoru, stojí za vidění. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V konečnom dôsledku je smutné, čo sa sestrám v ich živote dialo a čím museli prechádzať a nechcem to zľahčovať. Pri svojej mame si toho vytrpeli dosť, a aj napriek tomu boli rozumné, inteligentné a mali v škole výborné výsledky. Vymysleli plán, ktorý dopadol tak, ako dopadol. Svojim správaním ma nesmierne vytáčali a aj spracovanie príbehu bolo katastrofálne. Nemôžem si pomôcť. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Moja neobľúbená Abigail Breslin zas v bezvýznamnej sračke. O čom to ten film mal byť. Tak najprv dcéry milujú matku nadovšetko, potom ju pre istotu zabijú. Celé je to tam sílené do takej miery, že som vlastne držal prsty tomu dementnému tyranovi než dvom blbým kravám. Matku som mal v prdeli, tá sa tam celý čas len váľala s krásnym dychom značky 10 promile. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dívatelné sociální drama s krimi přesahem - oč je slabší vcelku, o to silnější v detailech, i proto se může zdát, že v podstatě není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř... ovšem Beth i Sandra to vidí jinak. Zklamala překvapivě nedobrá Mira Sorvino v roli matky, zato obě mladé herečky odvedly slušnou práci, obvzlášť zapůsobila Georgie Henley, a ač je trochu zrůdička, moc dobře se na ni dívalo... plus silný závěr - nemám námitek, ctihodnosti. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. Ze začátku to vypadalo strašně hloupě, ale ono hlavně po té vraždě, nastává nejsilnější část filmu a to je to, jak si to Beth a Sandra celé zkazily. Zvláštní film, udělat z vrahů hrdinky, ale ono to tady funguje s trochou soucitu vůči tomu, jak obě vyrůstaly. A myslím, že jen to, že se tenhle film odehrává podle skutečných událostí mu přidává opravdu hodně na mrazivosti, i když by to samozřejmě nemělo být měřítko. Za výkon Abigail a Georgie hvězda navíc! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co s matkou alkoholičkou, která dělá svým dětem ze života peklo a šance na změnu je mizivá či spíše vůbec neexistuje? Těžká otázka. Dvě sestry se rozhodnou pro nejdrastičtější ze všech řešení. Celkem koukatelné. Vyhovoval mi formát, kdy je film podáván z pohledu obou dívek a tudíž i plánování samotné vraždy se nese v odlehčeném duchu, což kontrastuje s peklem, které jim společně s matkou vytváří její agresivní přítel. Herecky to už je horší. Film měly táhnout především Mira Sorvino a Abigaul Breslin jakožto nejznámější tváře, ale obě snadno přehrála Georgie Henley. Nic, co by udělalo díru do světa, ale kdo si to pustí, neprohloupí. 60% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Hodně silný námět, nejen protože byl na motivy skutečných událostí, nicméně zpracování mi chvílemi i přes nápaditost přišlo poměrně odfláknuté. Hlavní role ale silné, stejně jako námět. Škoda té nedotaženosti. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film dokonale balancující na hraně toho, co je správné a co je špatné. Na příběh sester se dá dívat z několika úhlů. Vražda je vražda, ale co když se jedná o jediné východisko? Filmařsky to na mě působilo spíše jako televizní film, ale herecké výkony nemají chybu. Z psychopaticky působící do kouta zahnané hlavní dvojky dokáže zamrazit a už samotný cover k filmu ve mě evokoval dojem, že se bude jednat o horor, což Perfect Sisters rozhodně není. Proto mě překvapilo, že se jedná o snímek na motivy skutečných událostí, takže nějaké žvásty o tom, že je film chujovina, bych si nechal od cesty. To, že sestry v závěru filmu dělaj zásadní hovadiny, je proto, že se jedná o dvě ztrápené teenky, které mají do profesionálních nájemných vrahu vskutku daleko. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

To by musela být velká náhoda, aby se na to nepřišlo. Když to věděli všichni. Jen jsem čekala, kdo to práskne. Docela mě zasáhlo, když je na konci oddělovali od sebe, to jsem obrečela. Měly super vztah. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry, které nežijí zrovna v láskyplné rodině. Matka je alkoholička a problémová a dcery se o ní starají více než ona o ně. Otce nemají, a když, tak je to nějaké hovado, s kterým je matka jen chvilku. Dívky chtějí být spolu a chtějí pro sebe trochu lepší svět. Možná ten, který si vysnily. A tak se rozhodnou jednat. Zajímavé momenty hlavně mezi sestrami, ale jinak velmi ohrané scény, které si jdou ke svému finále pomalým tempem, jež by vás mohlo uspat. Emoce v tom jsou, ale skrývají se. Až moc to pak připomíná "Nebeská stvoření", která jsou imaginativnější a silnější. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju obě herečky a byla naprostá radost na ně koukat! Moc nerozumím lidem, kteří píšou, že neumí hrát.. Jeden z nejsilnějších konců, který jsem kdy viděl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nefunkčná domácnosť po rozvode, kde zostala alkoholická matka sama s dvomi dospievajúcimi dcérami a malým synom, dáva pomerne slušný základ na dramatický film s neskoršou príchuťou krimi. Film ma celkom zaujal a bavil, pretože toto prostredie už na prvý pohľad pôsobí nesmierne zaujímavo, obzvlášť keď sa na neho nabalí príbeh podľa skutočných udalostí. No aj tak mám pocit, že potenciál filmu bol využitý dosť neobratne a neplnohodnotne. Tá detská hra "čo keby" napokon nabrala dosť reálne obrátky a tínedžerské sestričky sa veru s nesvojprávnou matkou nemaznali. To, že sa skôr či neskôr objavia pocity viny, to už bola len otázka času... No ale k hodnoteniu: prvá polovica nadpriemerná, v tej druhej už kvalita upadla, takže 3* budú tak akurát. ()

Reklama

Reklama