Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odborník na speciální efekty Rollie Tyler se musí znovu spojit s poručíkem Leem Mc Carthym, protože se znovu zapletl do zločinu. Tentokrát chce najít skutečného vraha bývalého manžela své přítelkyně Kim. Za vraždou se však skrývá více než se zdálo na první pohled. Rollie a Leo zjistí, že za smrtí Mikea Brandona stojí spolek zkorumpovaných policajtů napojených na organizovaný zločin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky, druhý díl trochu drhne a nepřichází velice s ničím novým, pořád ale jde o solidní, ve stylu osumdesátek dozvučující řemeslo, jehož hrdinové zdolali své role v příjemné návaznosti. Zápletka má opravdu jalové tendence, trikový naturalismus těší ale nostalgii stejně jako předchozí snímek a to se myslím (minimálně) počítá. II Scénář: Bill Condon. Hudba: Lalo Schifrin (autor legendární znělky pro MISSION: IMPOSSIBLE, za další práci celkem 6x nominovaný na Oscara). 60% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

První díl jsem bohužel nějakým záhadným způsobem vynechal, ale po dokoukání toho druhého musím přiznat, že za kousky Rollieho Tylera by se nestyděl ani legendární MacGyver! Hlavně díky jeho trýčkům na zloduchy jsem se vydržel dívat až do konce (pasáž v supermarketu byla dobrá) a film vlastně výrazněji táhl k vyššímu hodnocením. Na druhou stranu ani ostatní postavy nejsou vymyšlené vůbec špatně a zápletka až na některé maličké výjimky (např. jak mohl ten zabiják přežít ten kamion?) drží pohromadě, ale zkrátka tomu něco chybělo... Možná to byl až moc průměrný akční film z rozhraní osmdesátých a devadesátch let, nevím. Ale za zhlédnutí stojí, zvlášť, když v televizi nedávají nic lepšího. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice první půlhodina (až na to intro s mimozemšťanem) je peklo, ale jak do akce nastoupí klaun, stane se z toho slušná heist buddy detektivka, kde ale tentokrát ani tak moc nejde o filmové triky, ale spíše nápaditá využití věcí denní potřeby k sebeobraně ve stylu MacGyvera - a docela to funguje. Dokonce to má jistý nadhled. Ačkoliv tedy postavy jednají hodně často nelogicky (a to padouši i hrdinové, někdy by je člověk nejradši kopl, aby se probrali) a ten nesmrtelný (třeba autem vlítne pod náklaďák, urve mu to střechu, ale je bez škrábnutí) nájemný vrah pak v průběhu děje najednou někam zmizí a je odbyt jen jednou krátkou větou. Nejlepší scény jsou nájemný vrah vs. klaun, v obchoďáku (kam kdoví proč vůbec nedojedou za celou dobu poldové, i když se tam střílí, ale to jsou ty výše zmíněné nedokonalosti), Čínská čtvrť (i přes to smutné zakončení scény) a ve vrtulníku. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního dílu sice přibylo víc scén postavenejch na umu trikovýho McGayvera, ale snaha o smysluplnej příběh už byla téměř nulová, nemluvě o kupě nelogičností a náhodnym setkávání postav. Přesto je pořád určitej oldschoolovej feeling dost cejtit a akční scény nejsou uplně nejhorší, dvě silnější hvězdy. ()

no2 

všechny recenze uživatele

9/10 - Jedno z pokračování, které se minimálně vyrovnalo prvnímu dílu a podle mého názoru jej ještě překonalo, je tato akční krimi-komedie. Přibylo melancholie, ale také humoru, akce i triků, možná toho bylo chvílemi už příliš, ale mně se to prostě takto líbí! Zcela rozdílné typy Brown a Dennehy opět vytvořily skvělý tandem, kterému jsem fandil po celé téměř dvě hodiny. Jeden z mých nejoblíbenějších akčních filmů. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama