Reklama

Reklama

Epizody(25)

Obsahy(1)

Přímé pokračování anime Bakuman nás zavádí přesně tam, kde první série skončila. Naši mladí hrdinové Moritaka a Akito se pomalu, ale jistě blíží ke svému cíli mít vlastní anime. Vydavatelství jim nabídlo serializaci (pravidelné vydávání mangy) a smlouvu na jeden rok. Do jejich studia jsou přiděleni tři noví asistenti. Největší nečekanou změnou se pro ně ovšem stala výměna editora. Zda mu mohou věřit a jestli je bude schopen dovést k úspěšnému konci, je ovšem ve hvězdách. Dokáží se Moritaka a Akito zase o něco víc přiblížit svému cíli stát se tvůrci vlastního anime? (EMIA)

(více)

Recenze (8)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před dvěma a půl roky byla první série poslední anime, které mě chytlo. Po té dlouhé době je druhá série to, co mi zase vrátilo chuť dívat se na anime. Přesně jako první série - je to melodrama, plné přátelství, touhy, kráčením za snem. A já se vžila. Moc mě to bavilo a moc jsem jim fandila. Projdeme si s nimi opět úspěchy i neúspěchy a ačkoliv by to mohlo vypadat, že končíme tam, kde v první sérii, je tu veliký rozdíl. Všichni se posunuli. Načerpali zkušenosti. Je fakt, že první série se mi líbila o něco víc, ale je to právě tahle série, která mi otevřela dveře do „nového světa“. Uvidíme, jak moc toho využiji. Ve zkratce jsem si to užila a možná udělám chybu, ale chci se hned vrhnout na pokračování. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné, skvělé, nejlepší anime které jsem viděl za douhou dobu. Už první série byla na pět hvězdieček, druhá série je ale ještě mnohem lepší, téměř jsem se od ní nemohl odtrhnout a zkouknul jsem jí za pár dní. A třetí série už je ohlášená... ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri sledovaní tohoto anime mám vždy nutkanie prestať byť neetom a začať sa o niečo snažiť... Napínavé, realistické - okamžite ma vtiahlo do deju a už nepustilo... Opäť sa im po pár problémoch podarilo vytvoriť mangu, ktoré by som si aj ja rád prečítal... Stále to nie je niečo, čo by som chcel pozerať znova a znova, OP a ED som preskakoval - no napriek tomu tentoraz plný počet... ()

Kingi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se najde seriál/anime, které Vás chytne natolik, že máte potřebu pouštět si epizodu za epizodou, tak je to výborné, avšak pro mě to byl i trošku problém. :) Bakuman mě zaujal natolik, že jsem všech 75 epizod (všechny 3 série) zhltl najednou, což samozřejmě znamenalo, že jsem 2 noci po sobě nespal :D I když je to šílenost, pro mě je to důkaz, jak moc je Bakuman výborné anime. * * * * * Když bych ho měl popsat jako celek, tak bych jmenoval spoustu bodů, které svědčí o jeho kvalitě, ale jelikož nechci strávit třetí noc v řadě beze spání kvůli jejich vypisováním, tak uvedu jen to, co mi zrovna blýskne hlavou. :D Jak už je zde mnohokrát uvedeno, tak je to v každém ohledu melodrama, ale melodrama takové, které opravdu umí zvýraznit své silné stránky. Máme tu sympatické postavy s jasně vyjádřenými motivacemi, které napříč všemi sériemi vyvíjí a příběh spolu s nimi. Máme tu spoustu sentimentů, včetně romantických prvků. Najdeme zde lidská dramata spousty druhů. Nechybí zde ani humor. Z pozadí tu jasně působí reálný svět, který Vás vtahuje do příběhu a umožňuje Vám pochopit jeho hloubku. Kdybych řekl, že je to bezchybné, lhal bych, ale nejsou to chyby, které by jednoho odradili, natož aby stáli za zmíňku. * * * * * 1.SÉRIE nás skvěle uvádí do příběhu. Skvěle představí postavy a nutí Vás jim fandit. Skvěle pracuje s hodnotou tvrdé práce, odhodlání, talentu a štěstí. * * * * * 2.SÉRIE ztrácí tah na branku, ale za to přináší do příběhu konflikt, chyby a problémy, které postavy překonávají a učí se z nich. Navíc pracuje s velkou porcí postav na vysoké úrovni. * * * * * 3.SÉRIE má pomalý rozjezd, díky sérii druhé, avšak poté nabírá na obrátkách a vede nás k závěru po cestě plné napětí, bez toho aby se zastavila až nás nakonec dovede k samotnému výbornému, leč velice očekávanému, konci :) ()

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Bakumana je stejně skvělá jako ta první. Kresba je pořád stejně pěkná, ale znatelně přibylo deformací obličejů převážně hlavních hrdinů, což nevidím úplně jako pozitivní (asi jako jedinou věc). Příběh pokračuje ve stejném duchu, stále máme tu soupeření mezi mangaky z Fukudovy skupiny, přátelské hecování a snahu o co nejlepší výkon. Z děje nám polehoučku začíná mizet Mashirova Miho, víc se zaměřujeme na práci, což mi ale vůbec nevadí. Naopak se tu více objevuje komediální vložka s Hiramaru (Aoki) a jeho editorem. Všechny postavy jsou skvělé a musím jim i nadále fandit a spolu s nimi si myslet, že i já dokážu něco úžasného. Opět jsem se bavila od začátku až do konce a hned jsem se pustila do série třetí. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně toho, čeho jsem se obával, se tu stalo a tak si vybírám ten svůj mínus a ze čtyř a půl hvězdiček dělám čtyři. Bohužel má to svojí opakovací tendenci v určitém směru, i když se tomu asi nejspíše nedá vyhnout. Každopádně trochu mi vadila postava Miury, která tam byla takovým rušivým elementem, ale nakonec jsem uznal trochu jiný přínosnost a to, že problémy se čistě nezaměřují jen na triko hlavních postav. Dalším takovým neduhem bych tu viděl tak nějak střed téhle série, která byla taková utahaná a nudná v porovnání se zajímavým začátkem a hodně napínavým koncem. Trochu bych taky ubral i na hodnocení hudby, která byla v této série slabší oproti první. Jinak nejlepším prvkem samozřejmě zde bylo drama a samozřejmě pokračování v onom trendu, že je řečeno to, co si divák myslí. Po příběhu rozhodně pozitivně hodnotím vedlejší příběhy, i když ani tentokrát jsme se nedočkali příběhu Miho, která je tu naopak ještě méně zmiňována. V závěru bych zmínil soutěživost, která si zde vypracovala další úroveň a získala nového překvapivého účastníka. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekla bych, že druhá série se s přehledem vyrovnala té první. Bylo tu více zvratů. Tvoření nové mangy jsem prožívala s nimi. 23 díl mi málem způsobil infarkt, ale nakonec to dobře dopadlo. Niizuma je stále můj oblíbenec, a tentokrát cenu za nejvíce iritující postavu ode mě získává editor Miura a Iwase. Perfect crime party bych si chtěla přečíst! Oba openingy opět skvělé, endingy o něco horší. Hurá na třetí sérii ^^ ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále dobré, tentoraz viac pracovné ako romantické, ale vždy to dokázali nejako logicky skomplikovať, aby bolo s čím bojovať. Pripomienky mám snáď len k chvíľami uletenému manažmentu vydavateľstva :-). ()

Reklama

Reklama