Reklama

Reklama

Fate/Zero

(seriál)
  • USA Fate/Zero
Trailer 2
Japonsko, (2011–2012), 10 h 50 min (Minutáž: 25–50 min)

Série(2) / Epizody(25)

O tajemný svatý grál, který svému držiteli přináší zázračné vlastnosti, svedli už tři bitvy bez jasného výsledku. A teď chystají čtvrtou. (Netflix)

Recenze uživatele Subjektiv k tomuto seriálu (2)

Fate/Zero (2011) 

Překvapení, nejenže Fate/Zero nepropadl, on dokonce svého předchůdce v řadě věcí překonal. Nedá se říci, že by snad přišel s něčím novým, neotřelým, to rozhodně ne, přesto autoři učinili dvě šťastná rozhodnutí. 1) Rozhodli se dát všem postavám, alespoň zpočátku, přibližně stejný prostor. Pro toho, kdo neviděl původní sérii, může být poměrně obtížné dopředu odhadnout, v jakém pořadí budou umírat služebníci i pánové, kdo dojde do finále a kdo nakonec zvítězí. Ano, paradoxně je možná lepší FSN vůbec neznat. 2) Vzdali se prostředí střední školy a středoškoláků. Velká část postav je dospělých, jsou připraveni k boji na život a na smrt, užívají promyšlených strategií, taktizují. Některé takové nejsou, ale to už patří k věci, jistou variabilitu v jednání k diváckému zážitku potřebujeme. Rozhodně mě těšili více než postavy původní série, překvapivě právě proto, že si k pánům nešlo snadno vypěstovat sympatie. Kdykoliv mě seriál tlačil k pochopení a oblibě nějaké postavy (pokud nejde o oblibu = baví mě), seriál vždy ztrácel body. +++++ Od prequelu FSN však také očekáváme souboje. Útok na Einzbern vynikající, většina soubojů Berserka dobrá, s Archerem slušné, výstupy Asasina tajemné, Castera ucházející, žel krom toho s přehledem nejdelšího, příliš roztahaného, boje Ridera a Saber s kýmkoliv mě příliš nebraly, s výjimkou Saber vs Lancer. Prvních 13 dílů mě tedy poměrně bavilo svižnou akcí a nekompromisním jednáním postav. Slabé ****. ()

Season 2 (2012) (S02) 

Nene, temná minulost postav by se neměla odhalovat, twisty by se měly zakázat a když už mají tvůrci pocit, že musí každé postavě dáti do vínku jakýsi problém k řešení, tak by její prozření, katarzi či co jí to připravili, měli promýšlet lépe a ne se snahou mě straašně moc dojmout. SPOILERY: Kiritsuguovu minulost vnímám jako šestákový brak, odhalení Berserkrovy identity za hloupý tah primitivně útočící na emoce, tragédii Berserkrova pána rovněž, prozření casterova pána za směšné, sebeobětování Ridera za přehnaně patetické, přežití jeho pána za umělý tah sloužící tomu, aby u seriálu vydržely citlivé duše. Na druhou stranu oceňuji likvidaci Lancera s jeho pánem, jak Kiritsugu použil svoje Rozkazy a spolčení Archera s Kotominem. Silné ***. ()

Reklama

Reklama