Reklama

Reklama

Kimi to boku.

(seriál)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Jako většina anime seriálů ze školního prostředí, začíná i Kimi to boku. vyprávět svůj příběh během jara, v období kvetoucích sakur. Hlavní hrdinové - obrýlený Kaname, jako dívka něžný Shun a jednovaječná dvojčata Yuuki a Yuuta – právě nastoupili do druhého ročníku na střední škole Homera, kde je čeká nejedno studentské dobrodružství a zážitek. Poprvé se potkali již v mateřské školce a od té doby se ani jednou nerozloučili. Proto je také pojí mnoho společných okamžiků a vzpomínek na dobu minulou, a tak se občas neubrání ani sentimentálnímu vzpomínání. I přes to, že se však znají prakticky celý život, existuje pár věci, které o sobě vzájemně nevědí ani oni. Jednoho dne však jejich klidný a poněkud monotónní život naruší příchod nového přestupujícího studenta jménem Tachibana Chizuru. Ze čtveřice kamarádů se tak najednou stává pětice, jejíž zaběhlé návyky Chizuru svojí veselostí a energičností značně nabourává. (EMIA)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Když středoškolské dívenky spolu zformují partičku kamarádek, jež poměrně nedramaticky proplouvají studiem, obvykle se rodí lehce nadprůměrné anime. Hlavním tahounem směrem od průměru, jedno zda nahoru či dolů, bývá kvalita humoru a vhodné nastavení atmosféry, jež v těch nejlepších dílech žánru kolísá od mírně ztřeštěné k lehce zasněné. Třebas mě těšila Azumanga či Skicák. +++++ Kimi to boku míří podobným směrem, ovšem dívky zaměnila za chlapce, aniž by bohužel nějak podstatně proměnila jejich povahu. Ani dívčí duše nejsou v anime tohoto typu odráženy zcela věrně, podobají se však skutečným dívkám více než skutečným chlapcům. Anime hoši s chováním blízkým anime holkám na mě působí poněkud podivně. Kluci nemívají potřebu si neustále sdělovat své pocity a povzbuzovat k podobným výlevům ostatní, ani v daném věku ještě netvoří skupinky charakterů s otcovským nadhledem. Nečešou si vzájemně vlásky a mají potřebu nevypadat jako holky. Roztomilost v nich může vnímat jen starší dívka či žena a jsou-li zranitelní, budou to zakrývat. Možná v nich lze vidět zajíčky, ale nejsou to koťátka. Především však neumí rozesmát. Dojem mezi ** a ***. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Pohodové anime z každodenního školního života party kluků a vyjímečně nějaké té holky. V podstatě se od toho nedá čekat moc, ale není to úplně nejhorší. Příběh to, překvapivě, nemá žádný a do druhé sezóny to už nedotáhnu. Snad to, co se mi libilo, byla chladnokrevnost těch dvou dvojčat. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Příjemně praštěné anime o středoškolácích bez nijak vážného děje. Yuuki a Yuuta jsou jeden lepší než ten druhý - přesněji řečeno - oba jsou na zabití, ale to jsem si na nich oblíbila :D Shunovi měli nechat dlouhé vlasy, ať je sranda... Kaname je váš typicky "přísný" týpek s brýlemi. Chizuru mi nejdříve lezl na nervy... a ve finále mi vlastně taky lezl na nervy, takže se nic nezměnilo. Ale musím uznat, že už o poznání méně. Proč musí ve středoškolském anime být vždycky "přestupující student"? Když pominu všechny klišé, bez kterých by se žádné středoškolské anime neobešlo, tak jsem se příjemně bavila a brzy se jistě kouknu na druhou sérii (SNAD). 13.02.2024 (druhá série) Je to pořád příjemně praštěné, vtípky se možná opakují, ale máme tu i trochu více dramatu ke konci, kdy si kluci mají vybrat vysokou školu nebo co budou vlastně se životem dělat. Je to milá jednohubka, která neurazí, vykouzlí vám úsměv na tváři a i když je velká pravděpodobnost, že do týdne na kluky ze střední zapomenete, i tak se v průběhu sledování budete třeba usmívat nad jejich trablemi. :) Není to nic hodně originálního, ale na příjemné odpoledne/pár strávených dnů, kdy nechcete nad ničím přemýšlet, to bohatě stačí. Obě série dojem kolem 6,5/10. ()

Reklama

Reklama