Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Raphaell 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem kdy viděl v kině. Nevím, jestli mě víc nadchl on nebo kino jako takové. Jinak než za 5 to ale nejde, protože dojmy ve mě přetrvaly a ten film si ještě pořád pamatuju. Moje mamka byla vždycky odpůrkyně kin, přičemž nám dětem argumentovala tím, že za rok ty filmy stejně budou v televizi. Vzala mě teda mamka kámošova. Děkuju jí za to, protože takový pocity v kině bych chtěl zase někdy zažít. Už to ale asi nejde, všechno je jednou poprvé a zároveň naposled, s jedinečnou atmosférou, která se vpije do srdce a občas je cítit její sladkobolnou vůni. Někdy si to pustím aspoň na počítači, už teď se těším :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Džonny päťka dáva zbohom zbrojnému priemyslu, aby tentokrát skúsil šťastie vo veľkomeste. Do príbehu sa vracia sympaťák Ben, ktorý dostane konečne toľko priestoru čo mu prísluší. Ako výpomoc mu zdatne sekunduje márnivý biznismen Freddy a potrhlá kočka, cez ktorú skúsia nakopnúť kariéru s hračkami. Nepotrvá však dlho kým Džonny spozná nových nepriateľov osamelosť, vandalizmus, chamtivosť. Vo filme sa miesia mnohé vtipné momenty (stopovanie taxíka, našepkávanie pri rande, morzeovka) s tými dojímavými (nevypočutá spoveď, Päťka na súčiastky, písanie kriedou na stenu) ktoré majú spoločné len jedno, pardon jedného. Džonny má dušu, má štýl, jeho druhý film zas srdce a ako sa hlavná postava stala viac než spotrebičom, získal si tento požierač informácií aj moje sympatie. ()

Reklama

torn666 

všechny recenze uživatele

Varovanie, vyskytuju sa tu dva-tri "minispoilery" :-)... Cislo 5 zije - priatelsky, povodne vojensky robot ktoreho priatelia nazyvaju "Johnny pětka" teraz navstivi velkomesto. Prekvapuje ma ako tu moze mat druhy diel otolko slabsie hodnotenie nez prvy(respektive uz to ze ma horsie hodnotenie ako prvy), toto je totiz jeden z tych filmov kedy je dvojka lepsia nez jednicka(podla mna jednoznacne lepsia, ale nech to jednoznacne dakomu nebije do oci pisem ho sem len do zatvorky :-). Zatial co jednicka vsadila na dake tie uvahy ci stroj moze byt zivy a jeho pravo na vlastne sebaurcenie, dvojka sice s casti takisto no pribudla zapletka so "zaporakmi" ktory chcu znicit vyrobu malych Jhony 5tiek...(ale hlavne ukradnut klenoty :-). Ako dieta som najskor videl dvojku az potom jednicku ktora sa mi uz vtedy zdala ocosi slabsia nez dvojka. Po precitani komentarov a hodnoteni tu som sa rozhodol svoje stare "bodovanie" prehodnotit, avsak aj po zhliadnuti oboch dielov v spravom poradi sa mi iba potvrdilo - dvojka ma lepsi humor ako aj emotivne prvky a takisto je napinavejsia nez jednicka(teda vramci toho co sa povazuje za napatie u rodinnych filmov :-) (tento komentar je uz "presmajlovany", avsak k tomuto filmu sa to hodi :-). Pozor vacsi spoiler - V scene na konci kde Jony5ka umiera som ako dieta neveriacky hladel na obrazovku ze to predsa nemoze byt pravda :`-| este ze ho potom ozivily elektrosokmi pouzivanymi pri zastave srdca :`-D. Aj ked po viac ako 20tich rokoch uz vidim tieto filmy uplne "inymi ocami", "Číslo 5 žije 2" ma svoje klady ktore nestarnu a ma jednoducho "srdce"(a to ma aj jednicka) co v mnohych sucasnych (nielen)obdobnych filmoch pre mladsich divakov ci cele rodiny chyba - napada ma sice "Real Steel: Oceľová päsť - Ocelová pěst"(a ten navyse nieje rovnako humorny) avsak v obdobi 80' a 90' tych rokov ich bolo omnoho viacej. A tak aj po 20tich rokoch stale hodnotim "Cislo 5 zije 2" rovnako(5*) a to zaroven znamena vyssie nez jednicku ! S casti to bude aj vdaka sympatickej postave vedca s humornym prizvukom(typicka postava z filmov 80'-90' tych rokov) ktory mal v jednicke malo priestoru avsak aj celkovo je dvojka vtipnejsia, dojimavejsia a dokonca pohyby robota posobia lepsie. Pokial by si jeden z tychto dvoch filmov(Cislo 5 zije 1 & 2) zasluzil byt v "modrej skale hodnotenia" tak skor jednicka ako dvojka, no aby ste ma zle nepochopily - oba podla mna patria do "cerveneho hodnotenia" --> Short Circuit (1986) = 4*, Short Circuit 2 (1988) = 5* !! ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to lepší jak jednička, proto že zvážněl, obzvlásť když pozorujeme Číslo 5, hledajíc místo ve společnosti (při vyzvedávání Pětky z policejního skladiště jsem dokonce plakal), U konce je hodně znát tlačení na pilu, přičemž velký podíl má písnička „I need a hero“ (proslov na konci, je tak nucený, že jsem si ho dokonce na kazetě přehrál). Nebojte, zvážnění neznamená ztrátu hlášek (např. „Wandroova zbírka...to jsou tvé staré krámy? případně „Víš co má ty a mrtvé maso společného. Neutečete!“). PS: nejlepším( nejsmutnějším) je ve filmu, když píše Johny Pětka na zedˇ „Pomoz mi ...umírám“. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

A zde, máme další pokračování číslo 5 žije 2.No, co k tomuto filmu ,jenom dodat .Především je tento díl o dost slabší, než vynikajíci první díl .Sice herce z prvního dílu Steve Guttenberg vystřídal nějaký jiný herec a to se mu ani nedivím že , v tomto pokračování nechtěl hrát.Hlášky ve filmu docela dobré ,sice už nejsou takové jako v prvním díle.A v tomhle dílu mě ,tak trochu štval herec Michael McKean byl mi ve filmu ,tak trochu nesympatycký. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama