Reklama

Reklama

Kronika

  • Česko Kronika temna (více)
Trailer 1

Za Andrewem se do pokoje ráno dobývá opilý otec. Andrew mu říká, že si koupil kameru a odteď bude všechno natáčet. Pak jde za matkou, která je těžce nemocná a leží v posteli. Tu také natáčí. Pak jede s bratrancem Mattem do školy. Natáčí úplně všechno. Jeho kamarád filozofuje. Ve škole ho všichni šikanují. Andrew jede večer s kamarády na maturitní party. Tam se seznámí s dívkou Casey, která tady natáčí video pro svůj blog. Pak se s ním jeden mladík popere, a on jde ven. Přijde za ním Steve a chce, aby něco natočil. S Mattem se procházeli a prý našli divnou věc. Společně jdou do lesa, kde našli díru, ve které něco bublá. Steve do díry skočí a Matt jde za ním. Andrew musí také za nimi, i když se mu nechce. Dole je jakýsi sliz nebo bahno a jeskyně s modře světélkující hmotou, která najednou začne měnit barvy. Vtom se zablýskne a všechno zmizí. Je tma.... Matt, Andrew a Steve jsou na zahradě a hází po sobě míčky. Matt necítí bolest, Steve dokáže manipulovat s předměty na dálku a Andrew dokáže zastavit hozený míček v letu. I ostatní mají najednou nadpřirozené schopnosti – dokážou ovládat předměty tak, aby létaly. Snaží se přijít na to, čím to je, a jdou se podívat na místo, kde našli jeskyni. Díra je ale zasypaná a strážce parku je odtud vyhodí s tím, že uzavírají oblast kvůli sesuvům půdy. Kluci zkoušejí, co všechno jim teď jde – házet žabky do vody bez použití rukou, na dálku foukat na listí, aby zvedlo děvčatům sukně, ujíždět v obchodním centru s nákupními vozíky apod. Pak se jim to ale začne vymykat... (TV Prima)

(více)

Diskuze

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

Odpad za tu kameru. Nesnáším a vyloženě mě serou filmy točené ala amaterska kamera. Mrdani i z obrazem nahoru dolu. Úplně to kazí požitek.

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Zku..venej, uřvanej, přiblblej, idiotskej "film" o hovně. Ten permanentní kravál jsem vydržel 5 minut...

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

ne..ne..ne.. už dost.. proč..zase tu máme girl power a už mi z toho je šoufl.. když už se dočkáme pokračování, tak udělají tohle 

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Takovej potenciál ten film měl a byl zabit tak špatným scénářem plných hovadin... taková škoda.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

Dve otázky - Prečo sa ten film volá Kronika, a čo to kur*a bol za koniec??

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Trochu blbý koniec a podľa mňa dosť zle odohraná opilosť a sfetovanosť. ALe to je len môj názor... a aj z toho konca sa dalo vytrieskať viac. Také slabšie 3*.

Geller

Geller (hodnocení, recenze)

marian85

Taky jsem si toho hned všiml, čekal jsem kdy tam k nim přiletí ten třetí týpek a furt nic :D. Takže fakt netuším asi nějaký vtípek rejži nebo náhoda.

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

trochu ako I am number 4, triochu  Super8, trochu Cloverfield,torxu X-meni,ale stale dost beckove. Prekvapilo ma ze sa to vobec dostane do kin. A pokracovanie asi podla deja bude ale velky priestor tam nevidim. Vela viditelnych chyb a zlyhani...ale aspon myslienka v pozadi je dobra...

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

No nebolo to podľa môjho gusta; rozprávanie o superschopnostiach a riešenie ich využitia a zneužitia mi neprišlo zaujímavé... 

marian85

marian85 (hodnocení, recenze)

netuším bolo by sa spýtať režíséra čo to tam dal, možno sa inšpiroval Cloverfieldom tam tiež v jednej scéne padne niečo do mora a človek si to nemusí ani všimnúť. Ja som to nevidel až keď som si asi tu čítal o tom filme diskusiu tak som si to už potom všimol. Niečo tam preletelo ale na lietadlo sa to teda nepodobá pozrel som si ten záber viackrát.

marian85

marian85 (hodnocení, recenze)

deadman93: ale tu je to čierne, ale tá dráha letu sa na lietadlo nepodobá 

na příspěvěk reagoval Geller

 (hodnocení, recenze)

marian85: tak toho jsem si všiml taky... a nevím co to má být - chobotnice byly modré .:) spíš to letadlo

 (hodnocení, recenze)

marian85: nahoď screeny už se mi to nechce znovu stahovat...

marian85

marian85 (hodnocení, recenze)

Neviem či si to niekto všimol ale v 42min a 20sekunde keď Steve rozpráva na tom mrakodrape tak niečo po oblohe preletí v zábere je to 5sek. Pripomína mi to mimozemskú chobotničku z hry Crysis

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Nevím proč vzpomněl jsme si na Akiru. No ale film je velice dobrý a všechny postavy také. 5*

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

ty vole. Frajer... 8 minut.... Ti chodia upozornenia na diskusie mailom alebo ako to? dik ;)

Quintarra

Quintarra (hodnocení, recenze)

fantasmic->jsi úžasný :-) Možná je u nás momentálně zataženo,ale hned si mi rozjasnil den :-) děkuji ,děkuji ,děkuji :)

Quintarra

Quintarra (hodnocení, recenze)

Ahoj-potřeboval bych se na něco zeptat.Jedná se mi o jednu známou písničku,která na malou chvilku hraje v tomto filmu.Ta písnička hraje ve chvíly,kdy si Andrew obléká hasičskou výzbroj a chystá se jít ven.Já se ji marně pokouším hledat na internetu ale marně :-( .Není někomu z vás ta písnička povědomá?

Související novinky

Kronika se dočká sequelu

Kronika se dočká sequelu

06.08.2021

Kronika, povedené found-footage sci-fi drama režiséra Joshe Tranka z roku 2012, se dočká oficiálního pokračování. Snímek, v němž si zahráli Dane DeHaan nebo Michael B. Jordan, vyprávěl o skupince… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama