Reklama

Reklama

John Henry Irons je konstruktér zbraní a génius v oblasti metalurgie, který s pomocí počítačové expertky Susan Sparksové vyvíjí pro americkou armádu ochranná brnění a novou akustickou zbraň, která nezabíjí, pouze nepřítele zneškodní a vyřadí z boje. Když je však jeho projekt sabotován bezohledným nadřízeným Burkem a Susan je při explozi v laboratoři zraněna zříceným panelem tak vážně, že skončí na vozíčku, rozhodne se znechucený Irons proti Burkovi svědčit. Poté co dosáhne jeho propuštění z armády, sám z projektu odejde. Vzápětí se však stane svědkem bankovní loupeže, provedené s pomocí své revoluční zbraně. Lupiči uprchnou dřív, než stačí cokoli zjistit. Následné pátrání ho přivede k Burkovi, který chce akustickou zbraň vyrábět a prodávat nejen pouličním gangům v Los Angeles, ale také teroristům po celém světě. Obrátí se na strýčka Joea a Susan a s jejich pomocí vytvoří ve své laboratoři speciální brnění, odolné všem klasickým zbraním i akustickým puškám. Zanedlouho se pak objeví v ulicích jako superhrdina, přezdívaný Steel, který potírá zločin a přes všechny překážky se chystá k rozhodujícímu střetnutí s Burkem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

majo25 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Shaquille aj s jeho prirodzeným humorom nemôže predsa spôsobiť to, že tento akčný a celkom aj svižný sci-fi komix bude mať iba 22%. Netreba hodnotiť film podľa "kinoprepadnutia". Poznám aj horšie prípady filmov na báze komixu. Tento je síce priemerný, ale nie zlý. Má grády, pobaví akciou i humorom, efekty sú ok a aj záporáci celkom ujdú. Že Shaquille nie je žiadny rodený herec, musí byť predsa každému jasné. Zápory by som videl skôr v idealizovaných kladných postavách či prvoplánové tlačenie na emócie. Hodnotenie: 60% ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování jsem si říkal, že na béčkový televizní film recyklující populárního hráče basketballu to vlasntně není až tak špatné. Pak jsem se podíval sem a zjistil, že to je dílo s rozpočtem šestnáct míčů v dolarech. Když si tohle přepočítám o inflaci na současné ceny a provedu porovnání s jinými filmy, zjišťuju, že za stejné prachy jsem se už mockrát bavil o tři řády lépe. Zůstává tak jedna a půl hvězdy, které si dle matematických pravidel dovolím zaokrouhlit na dvě. ()

Reklama

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zase jednou "velmi slušná" ptákovina. Shaquille O'Neal nepřekvapil, tohle by od něj asi čekal každý. Kdo se ale ukázal v zajímavém světle jsou scénáristé, kteří udělali z dámy upoutané na vozík nástroj pomsty, která využívá sonickou zbraň a raketový pohon umístěný právě na zmíněném vozíku a takto kosí nepřátele jednoho za druhým. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je snad všechno špatně. Naprosto televizní vzhled, mizerná režie a neherecké výkony toho obra v hlavní roli, pitomej scénář, který nedokážu k ničemu přirovnat, to vše film jednoznačně řadí nejen mezi 21 nejhorších komiksových adaptací, ale zcela určitě i mezi nejhorší filmy vůbec. Černoši mohou být rádi, že mají "svůj" superhrdinský film (než teda někdo konečně natočí Luka Cage), ale myslím, že i oni by se bez týhle kejdy radši obešli. Vůbec se Warnerům nedivím, že tenhle skvost ani nevyšel na DVD, takže se teď dose těžko shání. Vážně, dívat se na to nedalo. K filmu nemám žádný nostalgický vztah z dětství a proto mi nedělá problém ho po zásluze odpálit. Ani nevím proč tomu nedám odpad (asi proto, že na Steelovi mi vůbec nezáleží, narozdíl od zmršeného Captaina Ameriky z roku '90). Ohledně komiksové předlohy: John Henry Irons alias Muž z ocele (což je jinak jedno z mnoha označení Supermana) se poprvé objevil v Adventures of Superman #500 v roce 1993. Poté, co byl Superman zabit v souboji s Doomsdayem, Irons se rozhodl pokračovat v jeho odkazu. Po vzoru marvelovského Iron Mana si sestrojil železné brnění a vyrazil do ulic konat dobro. Supermanský znak "S" na hrudi ale nepoužíval, protože věděl, že se často dostane za hranici zákona... Podobné filmy: Captain America (1990), Fantastic Four (1994), Nick Fury (1998). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ja si nemyslím, že to je taká totálna katastrofa. Problém toho filmu je, že je strašne detinský. Je to fakt určené pre deti maximálne do 10 rokov. Hlavný hrdina je totálny dobrák od kosti. Záporák hádže diabolské grimasy. Už mi u neho chýbal len klasický diabolský smiech: muhehe. Prachy na filme rozhodne vidno a technické prevedenie akčných scén je kvalitné. Len je to celé určené fakt pre deti, takže ma to už vôbec nebavilo. Ale rozhodne som z toho nemal trápny pocit ako z Batmana a Robina. 3/10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Scénárista Kenneth Johnson vzal svůj skript mezi losangeleské děti, aby přispůsobil dialog současné mládeži. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného komiksu (1993) Johna Henryho Ironse. (Terva)

Reklama

Reklama