Reklama

Reklama

Epizody(12)

Život středoškoláka může být někdy skutečně drsný. Zvláště pak, pokud nemáte dostatek peněz ani na to, abyste si dopřáli alespoň občas pořádné jídlo. A právě takový problém trápí i chlapce jménem Yō Satō. Kvůli škole je nucen bydlet na internátu, kde kromě snídaně nepodávají žádné jiné jídlo, a tak většina jeho peněz padne jen na nájem. Jak má tedy uspokojit svůj hlad, když v peněžence cinká jen pár drobných? Proto se pro něj zlevněné ben-tō stává takřka otázkou života a smrti. Jenže lidí, kteří touží po padesátiprocentní slevě, je mnohem víc. Takoví jedinci si říkají vlci. Mají svoji čest, mají svoji hrdost a každý souboj o zlevněné ben-tō se pro ně stává soutěží, která má ovšem jistá pravidla. Jenže ona pravidla ne všichni respektují. Dokáže Satō vybojovat ben-tō a zároveň s ním i čestné místo mezi hladovými vlky? (EMIA)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Na anime diváka neustále útočí seriály, v nichž musí hrdinové zachránit svět nebo alespoň Japonsko, případně získat dívku svého srdce nebo být v něčem úctyhodném naprosto nejlepší. Na první pohled vznešená témata, ovšem na ten druhý rozemletá na prošlou kaši, která už se každému dávno zajedla. Seriál o lidech, kteří bojují v supermarketech o zlevněné potraviny tak působí nejen svěže, ale volbou tematu i jako pomyslný políček do tváře současného neutěšeného stavu anime tvorby. Vysoké se stalo nízkým a nízké čerstvým větrem v zatuchlé bažině. Nízké je teď vznešené, má šlechtické tituly (nom de guerre), získává vyznamenání (čestná nálepka) a dodržuje rytířský (či samurajský, chcete-li) kodex cti. +++++ Postavit anime na hlavu považuji za dobrý nápad, ovšem nakonec Bento není v tomto nijak výjimečné. Narozdíl od většiny svých sourozenců netrpí tím, že by tvůrci podlehli iluzi: "Máme nápad, teď už to bude jen rutina." Svůj nápad rozvíjí výpůjčkami žánrových prvků z anime i hraných filmů. Když jsem sledoval první díl a o seriálu si nepřečetl vůbec nic, měl jsem zpočátku pocit, že budu sledovat nějaký podivný paranoidně mysteriózní seriál, abych dospěl k přesvědčení, že jde především bojový shounen a pak došlo i na vkusné ecchi, nesmělé středoškolské (a snesitelné!) zakoukání, lehkou psychologii, chvíle mírně detektivní a funkční komediální momenty těžící (nejenom) z absurdity existence hrdých slevových válečníků. Těžící rozumně dlouho, dokud žíla nese. S vědomím, že punčochy mohou být pekelně sexy, Ledová čarodějko. Slabé ****. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Zatímco u nás je honičům za slevami většinou 60+ let, v Japonsku a konkrétně v seriálu Ben-to jsou to středoškoláci. Zatímco u nás, když do obchodů vtrhne banda rozlícených důchodců a začne si nadávat do p*čí nebo do ku*ev, kvůli tomu, že jim kolega - aktér - tzv. „bitvy o slevu“ vyfoukne před nosem výborné maso slevněné o 5 korun, v Japonsku a konkrétně v seriálu Ben-to si nenadávají, ale dokonce si říkají vznešenými jmény jako Jezerní kráska nebo Ledová královna (nejvíc sexy tsundere roku mimochodem), tedy takhle nazývají legendy, kteří v bitkách o slevněné jídlo většinou vyhrávají. Nebudeme si dámy a pánové z řady otaku nic nalhávat, samotná zápletka, nestojí za moc. Pokud se na to ale podíváme z pohledu, že kolem tohoto jakéhosi primitivna se motá spousta slušně napsaných postav, souboje jsou super a hudba a kresba jsou výborné, vyjde z toho Ben-to až překvapivě dobře, ikdyž se tak nemusí zdát hned od začátku. Ono totiž není vůbec jednoduché mít ústřední zápletku, která je opravdu hodně jednoduchá a nějak na to naplácat postavy, aby to nenudilo a fungovalo, což se tvůrcům skvělého Ben-ta prostě daří. Vcelku dobře je tu popsána i hierarchie v některých gangách a člověk si občas říká, jakoby ani nesledoval seriál, kde jde prakticky hlavně o to se pořádně nažrat, ale prostě něco víc (Ikdyž samozřejmě, gangy jsou celkem v pozadí a často pouze slušně přicmrdávají ústřední čtvreřici). Ben-to je seriál, který se dá díky začátku celkem lehce shodit, pokud mu ale dáte šanci, což v tomto případě jsou tak 2 a více dílů, budete se velmi dobře bavit (díky soubojům, audiovizuálu,...) a přejdete i slabou ústřední zápletku a pár nudnějších momentů a dialogů. Slabší 4*. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Námět tohohle svojí demencí překonává i těžkou váhu jako je anime o pečení chleba... ale překvapivě to nenudí a dá se na to v pohodě dívat. Je to asi hlavně tím, že se moc nezabíhá do detailů, pořád se děje něco nového a hlavně, že to má tak málo dílů. Protože boj o zlevněná benta je tak mimo, dokonce mi skoro nevadila přesilněnost holčiček, které je tu stejně jako v jiných podobných anime plno. To samo o sobě je v tomhle žánru dost dobrý důvod tomu dát o * navíc. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že je to hodně zvláštní a úžasně střelené. Vymyslet takovýto parádní komediální bojový shounen z takovéhoto tématu je opravdu šílenost, která může napadnout asi opravdu jenom Japonce. Každopádně parádní zábava! Charaktery také skvělé, skoro bych řekl, že nejslabší byl v tomto ohledu hlavní hrdina, jinak většina dívek okolo to byla prostě paráda. Úplně nejradši jsem měl Asebi, ta byla neskutečně roztomilá, nešikovná a vtipná a někdy mi jí bylo kvůli té její auře, která jí pronásledovala, opravdu líto. Asebi se mi líbila až tak, že jsem měl občas tendenci tomu napálit plné hodnocení jenom proto, že Asebi by si ho zasloužila. Na druhém místě jsem měl samozřejmě Ledovou čarodějku, která mi přišla neskutečně zajímavá, občas roztomilá a občas i sexy. Jako třetí se u mě umístila pro mě jakožto pro chlapa asi nejděsivější postava, i když něco mi říká, že kdybych byl hetero holka, tak bych se asi bál ještě víc, Shiraume Ume. Kdybych něco takové potkal v reálném světě, tak bych asi dostal hrozně po hubě, za což by se mi pak omluvila a nakonec by mi unesla dámský doprovod, aby se s ním mohla třeba vykoupat... No ale v anime to byl charakter opravdu neskutečně vtipný! No ale teď něco k záporům, prakticky jediné co mě štvalo byly některá všudypřítomná klišé, jako třeba klasický "plavkový" díl. Občas mě trochu otravovalo i to ecchi, hlavně když si kamera prostě jen tak z ničeho nic zabloudila na poprsí některé z hrdinek, což mi přišlo povětšinou dosti zbytečné. Na druhou stranu ale některé ecchi prvky a vůbec některé interakce "perverzního vlka" s děvčátky byla zase docela vtipné, třeba když mu "houpnul" a nevěděl, jak to děvčatům taktně naznačit. Celkový dojem je u mě hodně nadprůměrný a na rozdíl od některých kolegů jsou u mě ty 4* lepší. 8/10 ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Prvých 5 častí som sa miestami naozaj šúľal od smiechu, šiesta už bola dosť prehnaná a pár ďalších vystihuje skôr prezývka, ktorú oprávnene dostane hlavný hrdina - úchyl... Nenudí však ani jediná epizóda, príbeh i koniec nie je vôbec zlý, opening vydarený, animácia slušná... Tiež si v miestnych obchodoch zvyknem prebrať zľavnené produkty, no väčšinou to nestojí ani za to, aby ste to vyhodili psovi, nie to ešte byť sa s niekým - alebo žeby ma zakaždým len už predbehli "vlci" ? ^_^ slabšie 4* ()

Galerie (583)

Reklama

Reklama