Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Jedinou náplní života Amana Jukitera bylo psát si deník do svého mobilního telefonu a povídat si se svými imaginárními kamarády v imaginárním světě. Kamarád, Bůh imaginárního světa, Deus Ex Machina, vymyslel novou hru, která Jukitera nenechá stranou ani v reálném světě. Nejprve se mu v mobilu začnou objevovat zápisky jeho vlastní budoucnosti, čehož vykutáleně využívá a hned poté se dozvídá, že není sám. Je dalších jedenáct a všichni jsou součástí hry na život a na smrt! Zabij je všechny a staň se novým Bohem! (Zíza)

(více)

Recenze (47)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Fajn mám za sebou prvé tri časti a strašne mi to pripomína Deadman Wonderland. A i veľmi podobné pocity mám. Tak ako pri Deadman Wonderland tak aj pri Mirai Nikki sa mi akosi zle pozerá na hlavného hrdinu. Je mi nesympatický a tak isto je to s hlavnou dievčenskou postavou, ktorá mi je sympatická i keď táto v Mirai Nikki o trošku menej. Tak si vravím, či neoľutujem to, že som si vybrala práve tento seriál keď má 26 častí. Ak ma to nebude naďalej baviť, dopozerať to do konca bude pre mňa trápenie. To ako nemyslia vážne s tou cenzúrou! Tak teraz som fakt nasratá! Oni to fakt myslia vážne, bože buzeranti! Už ma to začína srať presne ako Deadman Wonderland a strácam chuť to pozerať....... Takže som už za polovicou seriálu a pocity z neho mám stále tie isté. Ešteže tá Yuno je taká divná... aspoň kvôli nej to dopozerám lebo je ako z "cvokhausu". Tak ako 25. časť tak tá Murmur či jak sa to volala, tak to bol fakt hrozne hrozný trapas. Otras. Som rada, že to mám konečne za sebou. Ale priznávam, že Yuno bola perfektná postava, a v mojich očiach celý ten príbeh hnala dopredu. Zato Yukki je urevaný kretén, čo to hrá potom na drsného a aj tak sa chuj potom rozreve. Mňa len tak neoblafne! Hajzlík jeden. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Tohle anime jsem zařadil mezi své top z několika důvodů. Především se jedná o originální nápad a už to něco znamená pro výslednou kvalitu. Zároveň jsem dost maniak přes různé sci-fi sny jako je cestování časem, teleport. atd. Mirai Nikki je v podstatě o denících, které vám předpoví budoucnost, ale když se nad tím zamyslíte, je to do jisté míry také time travel. Kolik z vás už snad někdy přemýšlelo nad tím, že by pomocí stroje času natipovali správná čísla do loterie, či něco podobného? Dále jsem si dost oblíbil hlavní hrdinku Yuno. Může se to zdát šílené, ale trocha krve tomu neuškodila, ba naopak. ()

Reklama

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Místní honorace opovrhuje tímto seriálem a místní nehonorace, ho zase vyzdvihuje, takže jsem se donutil i já a koukl jsem na tento seriál.. (PS: Pokud nemáte rádi hloupé komentáře, přeskočte na část „A teď vážně“) Autor vymýšlí: Mirai Nikki.. Přechytračím diváka a dám do seriálu spoustu hovadin, abych vypadalo jako že složitě. (Jsem úžasný) Udělám tak špatnou psychologii postav, že divák to nepochápe.. (Jsem úžasný) Vytvořím jednu úžasnou postavu, která táhne celý seriál, mezitím tu postavu budu prznit, abych ji divákovi znechutil, ještě ji dám do kupy s někým blbcem, kterého nazvu Yukki, nebo tak nějak, ale hlavně, abych k ní dal spoustu nesmyslů, aby se pak divák divil, jak se tak mohla zachovat, když ani psychopat by se tak nezachoval. (Jsem úžasný, takhle zachráním celý svět) Většinu dílů udělám tak pomalu nedívatelné, protože jsem úžasný.. Konec nejvíc zabiju. (Jsem úžasný) A teď vážně: Opravdu mě naštvalo, jak se postavy chovají, sice někdy byly hezky vykreslené, ale ty které tam byly déle, na tom byly o dost hůř. Dále se mi nelíbil konec, kterým se autor snaží udělat nevím co, prostě mi připadalo, že to posral.. Znovu musím upozornit, nemám rád děti v seriálech a filmech.. Téma bylo sice zajímavé (pořád mi to připadalo jako slabý odvar Death Note, nevím proč), ale prostě nedotáhlé, seriál ze sebe mohl vyždímat o dost víc, bohužel jako obvykle se na to.. ..vy víte co.. Abych pořád jen nepomlouval, pár postav se mi opravdu dost líbilo, ale to je asi celé a hudba nic moc, hele.. Takže dávám, no nejsem si jist, chvílemi je seriál na čtyři hvězdy, občas mě zase připadá jako odapad, někdy průměrně, někdy na dvě hvězdy, dám tři.. ()

Tsukikage

všechny recenze uživatele

V realitě je to, že nejsilnější, nejchytřejší (nejlépe od obou trochu), popřípadě s největším štěstím a zdravým rozumem, vyhraje. Ve filmu je to, že ten s největším srdcem, hrdinstvím, popřípadě s přáteli, vyhraje. Ale mirai nikki nám zde předkládá úplně nový originální pohled. Myslím si, že by to určitě zabralo i v realitě nebo ve filmu. Od teď pokud bych se ocitl v šíleném deathmachi budu postupovat stejně jako hlavní hrdina mirai nikki. Budu ten nejslabší, neboť nejslabší zvítězí. Budu ten nejhloupější, neboť ten nejhloupější zvítězí. Budu ten nejuřvanější a nejvyděšenější, neboť ti také zvítězí. Bez šance, bez záchrany, bez plánu budu padat do jedné pasti za druhou a místo plánu na únik budu brečet, čekat, otálet a nepochopeně zírat do prázdna. Nebudu se umět o sebe postarat, ale přesto se budu snažit zachránit ostatní, kteří mě chtějí zabít. Mojí tajnou skrytou zbraní, před kterou se budou všichni třást, mojí tajnou schopností bude naivita. Jelikož nedokážu být hlavním hrdinou, kterého si budou všichni vážit, budu se muset třást a naříkat. Nic jiného bych přece dělat nemohl. A když nastane ten den, kdy mi bude okolí usilovat o život, zůstanu tam, kde mě všichni mohou najít, zůstanu na ráně, abych všem usnadnil pátrání, neboť proč bych jim znepříjemňoval život. Klíčem k úspěchu jsou tyto vlastnosti, tyto přednosti, které mě činí tak odlišným od všech ostatních, ty mě jednou v takovémto boji zachrání. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotenie častí: 8 60 % 1 - 4, 6, 10, 13 - 16 80% 5, 7, 9, 11, 12, 17 - 26 100% Spoilery. Hra s vysokými stávkami. Môžete zomrieť alebo sa stať bohom. Všetko alebo nič. Nič viac, nič menej. Hlavný hrdina otaku si musí uvedomiť, že svoj život musí uchopiť do vlastných rúk. Hlavný hrdina Mirrai Nikki je niečo ako Phillip J. Fry vo Futurama - nie je to najprepracovanejšia, ani najzábavnejšia postava, ale vďaka svojmu kladnému charakteru, naivite a progrese postavy je najvhodnejším charakterom pre hlavnú postavu v Mirrai Nikki. Neustále zmeny budúcnosti bavia a sú zdrojom napätia. 12 vyvolených ľudí má v mobile denník budúcnosti. Žeby nejaká metafora na závislých ľudí, ktorí sú otrokmi technológií viac, ako žijú svoj život? Aj keď postavy dosť často menia svoje rozhodnutia, dá sa to odpustiť, keďže sú kvalitne napísané a dej stále baví. Jednotlivé časti sa dajú rozdeliť na epické a menej epické, ktoré epickým pripravujú pôdu. V prvých častiach by to vylepšila scéna o morálke s učiteľom, Yukim a Yuno, dodala by tomu zvrátenejší ráz. 5. Konečne úplný prerod z pasívneho pozorovateľa na aktívneho hrdinu. 10. Časť, kde si postavy trochu oddýchnu, ale vážne len trochu, lebo rafinovaná manipulácia ostatné ohrozenia na ne číhajú na každom kroku. 18. - 22. Z Yukiho sa stal chlap s jediným cieľom. Chladnokrvné rafinované plány sú pretkané brutalitou a smutnými úmrtiami postáv, ktoré sú motiváciou pre vlastníkov denníkov. Premyslené hry sa nehrajú len na zemi, ale aj v sídle boha časopriestoru. Šlape to každou minútou a každou zákrutou dejovej linky. ()

Galerie (568)

Zajímavosti (6)

  • Úvodná pieseň pre diely 1-14 je od japonskej metalovej skupiny Yousei Teikoku. Názov piesne je "Kuusou Mesorogiwi." (ČSFD)
  • Po záverečných titulkoch niektorých dielov nasledujú krátke scény. Jedná sa o špeciálny doplnok s názvom Ura Mirai Nikki Specials, v ktorom vystupuje jedna z vedľajších postáv seriálu, Mura Mura. (TomX2)
  • První ze dvou závěrečných písní „Blood Teller“ nazpívala zpěvačka Faylan. Ta druhá „Filament“ je od kapely Yousei Teikoku. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama