Reklama

Reklama

Epizody(22)

Zákeřný virus způsobí apokalypsu a Japonsko ovládne korporace GHQ. Středoškolák Shu ale získá zvláštní schopnosti a táhne ho to do odboje. (Netflix)

Recenze (28)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Včera viděna prozatím poslední (10) episoda a vše, co jsem zde minule napsal, škrkám, mažu, pečetím a pohnojím. Dobrá strana (policiee) @ zlá strana (evil scientist), Zlá strana (terorists) @ dobrá strana (ochránci normálních lidí), alias Robin Hood. Tam máte také po celou dobu pocit, že všichni vymykající se zákona jsou vlastně ti dobří. Dále zde platí faktor, že každý důležitý chlap musí mít u sebe ženskou. Ženská musí být roztomilá, nebo schopná. (nelze oboje). Máme tu psychicky labilního hlavního hrdinu, který je... je... je mi z něj do breku. Nedovedu se na něj už koukat. Když jsem začal 10. episodu, probíhala tam zrovna příprava na nějakou akci. Co zde chci vyzdvihnout je, že jsem se opět koukl na konec 9. dílu, protože jsem netušil, zda je zde nějaká návaznost. Není. Jak už zde bylo řečeno, děj je značně episoidního charakteru. Je urychlený, dějí se tam věci, které nedávají smysl a nemají co dočinění s hlavním příběhem. Vedlejší postavy jsou slabší než sirky pod Tomovým obočím, když se mu chce spát. Pokud zapátrám v paměti, vybavím si pár scén. Stále lepší než u nejnovějšího Last Exile: Gin..., ale i tak to postrádá jakékoli potěšení či chtíč vidět další díly. Začátek vypadal vcelku slibně, škoda, že to podobným tempem nepokračovalo. A nebo! pokračovalo? 30% [Edit: 28.12.2012]: nepokračovalo. Dokoukáno z donucení. Naprostá trefa do ničeho. Nezajímavá Inori, nezajímavý hlavní hrdina, ubečený, naprosto zbytečná smrt několika desítek lidí, nelogické chování, neucelený příběh, přefantazírováno, . . . a tak bych mohl pokračovat do aaaleluja. upravuji tedy na 15% ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Asi jsem zvláštní, ale i přes docela velké množství negativní ohlasů jsem z Guilty Crown nadšen... Příběh je plný zvratů a napínavých chvil, která mi nedovolily ani na chvíli polevit v pozornosti. Byl jsem do děje přímo "vcucnut". Vytknul bych pouze místy lehce nedostatečné vysvětlení, co a proč se tak děje. Co se týče postav, tak mám nejraději právě ty, které hodně lidí (z mě neznámých důvodů) nejvíce kritizuje, Inori a Shu. Jejich vývoj charakteru a smýšlení dával zcela smysl a potěšil mě. Z ostatních bych vyzdvihl především Ayase, která byla také skvělá. No a dostáváme se k animaci... Ta je pastvou pro oči, ale to je pochopitelné a víceméně samozřejmé, protože je to novodobé anime. Ale to, v čem Guilty Crown opravdu překonává téměř veškerou konkurenci, je hudba. Openingy a endingy jsou vynikající, ostatní OST taktéž, a pak je tu ještě božský zpěv Inori, na který jen tak nezapomenu... Ať si ostatní kritizují a zatracují, jak chtějí (ostatně je to jejich názor a mají na něj právo). Pro mě navždy Guilty Crown zůstane jedním z nejpovedenějších anime, které jsem viděl. - 100% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Hlavným hrdinom tohto príbehu je Ouma Shu, 17-ročný stredoškolák znechutený životom. Jeho život sa však pomaly začína meniť, keď spozná Inori - krásnu speváčku skupiny Egoist. Shu sa do nej okamžite zamiluje, avšak pomaličky zisťuje, že zoznamovať sa s ňou bola tak trochu chyba. Inori je totiž členkou teroristickej organizácie "Funeral Parlor", ktorej vodcom je Gai, ktorý má neznáme úmysly a plány. Keď sa Shu dostane do jedného boja, zisťuje, že v tejto vojne bude hrať dôležitú rolu a opustiť ju nebude najlepší spôsob. Celkový dojem: Nikdy som veľmi neobdivoval robotov, zbrane, vyspelú technológiu, apokalyptický svet a sci-fi, takže som toho od seriálu spočiatku veľa neočakával. Prekvapivo ma to však veľmi rýchlo vtiahlo do seba, zaujímal som sa o príbeh a postavy a dokonca som aj s napätím sledoval súboje a naháňačky plné výbuchov a akcie, ktorá pre mňa nebola takmer vôbec chaotická. Bol to pre mňa takmer až plnohodnotný zážitok, ktorý obohacovala najmä výborná animácia a nádherná hudba. Všetko moje nadšenie však padlo zhruba v dvanástom dieli, v ktorom sa rapídne zmenilo tempo a začalo sa kašlať na nejakú logiku, či budovanie sveta. Hlavnú postavu som už takmer nepoznával, jedno klišé striedalo druhé, bola tam hromada motivačných rečí, hlúpeho a neuveriteľného správania postáv a celkovo to vyhodilo do koša všetko, čo si seriál predtým tak usilovne budoval. Občas sa tam síce našiel nejaký silnejší moment, avšak to už seriál nijak nezachránilo a všetko sa pokazilo. Nakoniec to vyústilo do akéhosi záveru, všetci boli šťastní až do smrti a rozprávky bolo koniec, no ten sľubný úvod si zaslúžil oveľa viac. Jedno z najväčších sklamaní. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Inu, to byl nadmíru slušný závan bezradnosti, jinak zabalený do vcelku pohledného obalu. Jak již tu bylo řečeno, sebral se nápad z Code:Geass, přihodil se základ Evangelionu, plác tam středoškoláky, narvat tam fanservis, ozvučit to nejlepším paviánem Yukim Kajim a pak to za stálého míchání nechat přepálit do patvaru, u kterého nenajdete byť jen kousíček chutnající. Příběh se po celou dobu nemůže chlubit vyšší inteligencí, ale minimálně počáteční 1/3 je držena nad vodou šarmem velitele odbojářů Gaiem. Hlavní postava Shu je totiž třetí brácha Pata a Mata a protože mu do to v mysli zrovna nepálí, musíme trpět systém náhodiček a nejvhodnějších situací, aby nám náhodou neumřel po pár dílech. Jeho zpívající spolubojovnice nestydatě kopírující Rei z NGE, bez které by byl bezmocný, by pro něj i pro rohlíky na Fidži skočila a neoblékla by se jinak, i kdyby výletovala na Pluto. Sadistické choutky anime poznáte nejpozději v polovině, kdy se děj jakž takž uzavře, jenže to tvůrcům nestačilo. Na 2. chod Vám připraví nevítaný encore, který je takovým nedobrovolným opáčkem doposud shlédnutého děje. Pokud jste náhodou do této doby Shua měli rádi, tak brzo přestanete. A pokud jste ho nesnášeli, tak ho budete nesnášet ještě více; netušil jsem, že si někdo dokáže tak úspěsně vykopat hrob jako Subaru v 2. třetině Re:Zera. Záchrané lano zoufale hledající divák ne a ne najít: Souboje mechů jsou průměrné, šablonovití vedlejší protagonisté (vyjma zmiňovaného Gaie, který má něco do sebe) jsou šmrncovnější v každém druhém anime, nula vtipu, míjející emoce, akce s vždy nejvhodněji vytaženýma zbraněma nemá nápad a tak jediné plus je pohledná forma od Production I.G. Cílovka je někde kolem 12 let, ostatní to nemá jak zaujmout, proto odcházím s hodně pokrčenými rameny a fingujícím výrazem, že jsme se nikdy nepotkali. Slabé 3*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jedna a půl hvězdičky je za animaci a hudbu. Prostě za to nejlepší, co v téhle sérii bylo. Zbytek prostě stál za starou bačkoru. Občas se sice stalo, že to mělo nějaký zajímavý okamžik, který stál za ten děs kolem, ale celkově je to spíš ztráta času. Pokud tedy nemáte rádi zbytečný fanservis, klišé, špatný scénář (který se snaží vykrádat třeba Evangelion, Code Geass, Macross nebo Utenu), postavy, které se tváří, že mají hloubku, ale nakonec jsou jen směskou výtažků „úspěšných aspektů z jiných anime“ (pozdravujeme především Šúa, Inori a Gaie). Lze si to užít, ale to nesmíte absolutně nic očekávat a hlavně nesmíte přemýšlet. Směska všeho možného s pěknou animací, ale podprůměrným průběhem (a postavami na zabití). ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Guilty Crown je silně inspirován symbolismem. Kromě samotného děje můžeme vidět i několik lehkých náznaků. Například, přibližně ve 12. minutě 13. dílu můžeme vidět zeď na které jsou napsána 4 jména. Franz Kafka, (Friedrich) Nietzsche, O. Henry a Maurice Maeterlinck. Tito 4 autoři mají společného, že jejich díla obsahují prvky symbolismu. Na zdi jsou také 2 data. 1880, vznik symbolismu a 1890, rozmach symbolismu v Rusku. (fallanga)

Reklama

Reklama