Reklama

Reklama

Petr Pan: Návrat do Země Nezemě

  • Česko Návrat do Země Nezemě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Wendy s dcerou Jane a synem Dannym bydlí v Londýně sužovaném německými nálety. Je s nimi sama, protože manžel byl povolán do armády. Aby odvedla děti od neveselé reality, vypráví jim příběh o svém milovaném Peteru Panovi, chlapci, který odmítl vyrůst. Dvanáctiletou svéhlavou Jane, která nevěří na pohádky, takové nesmysly nezajímají. Brzy se ale i Jane ocitne v říši fantazie. Jednoho dne se zničehonic v jejím pokoji objeví kapitán Hook, který ji unese, protože si ji spletl s malou Wendy. Zachrání ji Peter Pan a ukáže jí celou Zemi Nezemi. Dívka se setká s vílou a dalšími známými postavičkami. Jane vypátrá, že piráti připravují na Petera Pana past. Pomoct mu může jedině ona sama, když začne věřit v kouzlo fantazie... (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $48,430,258Tržby Celosvetovo $109,862,682║ Taký neškodný priemer, ktorý nič nedá ale ani nejak neublíži a našťastie rýchlo ubehne. /55%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Studiu Disney asi v poslední době dochází nápady - konkurovat s tímto ubohým animovaným filmečkem počítačově tvořeným dílům Pixaru se opravdu nedá. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Smíííí! Víte, co to znamená??? Že bude tuhá zima?? :o) Kdo neviděl, nepochopí. Spíše i když jste viděli, tak nepochopíte.. Mě stačí ke smíchu málo :) Příjemná pohádka, s milýma písničkama. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Originál samozřejmě zůstává o něco výše, ale přes rozpačitou válečnou linku musím Wendyině ratolesti v hodnocení nenápadně pomoct. I na ploše zjednodušené variace již jednou viděného totiž Nezemě dokonale okouzluje, v samém závěru neuvěřitelnou silou dojímá a v první řadě má ve svých službách záporáka z nejslavnějších. Kapitán Hook by se mohl jen labužnicky usmívat a stejně by šlo o parádní podívanou. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V podstatě docela příjemná kreslená pohádka, určená hlavně malým divákům, která se dá s jistou dávkou nadhledu brát jako chronologický mezičlánek mezi definitivní verzí P.J.Hogana z roku 2003, a dobrým Spielbergovým pokusem o zakončení ságy v roce 1991. Dospělé může zaujmout, že se příběh odehrává v době náletů na Londýn během druhé světové války, což nám jistě připomene Narnii. Pak už je to většinou celkem infantilní, a nebude se vám to líbit. Navíc jde v podstatě o to samé, co prožíval Petr s Wendy, jen to teď prožívá s její dcerou. Ale celé je to až příliš bezpečné, aby se děti nebály, a kreslený Hook je ten vůbec nejneschopnější ze všech Hooků, co znám. Ovšem závěrečné setkání dospělé Wendy a malého Petra Pana (kdysi platonických milenců) má už zase něco do sebe! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Disneyho Petr Pan, na můj vkus až s dětinským vzhledem, ale pořád v nějaké stálé kvalitě. O nějaký srdce rvoucí zážitek nejde. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že v porovnání s vymazlenou animací Shreků, Úžasňáků nebo Tintinů je Never Land chudým příbuzným, ale co do skutečné pohádkové atmosféry je pro mě Walt Disney nepřekonatelný, a to i v případě takovéhle prskavky, u které ani nestihnete zavřít víko. P.S: Zdálo se to jenom mně nebo je Zvoněnka fakt kočka? ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Takmer 50 rokov po najznámejšom filme o Petrovi Panovi je tu ďalšie výrazné animované dielo, ktoré však akoby uviazlo v tých časoch a divákovi neponúka nič lepšie, akurát ide v rovnakých šlapajach so scenárom, ktorý sa mi navyše v niektorých bodoch nezdal vhodný pri porovnaniach realita a sny a deti a dospelý. Úprimne som čakal krajšiu rozprávku s nejakým výraznejším posolstvom. Možno pre malé detičky to je, ale tie staršie pri tom asi ťažko udržíte, lebo dnes sú obklopené nezmyslami a nevhodnosťami a chcelo by to skôr niečo na vzor rozprávky Wall-E, dokonca to tromfli aj seriálové rozprávky ako What's with Andy?, či The kids from room 402, no najmä tie z 90. a 80. rokov si detské srdcia získali viac, toto bola len príjemná spomienka na staršie dielo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Typické volné pokračování klasické disneyovky. Animace je možná horší (no, když si uvědomím, že v té době už byl svět okouzlen "Shrekem" nebo dílky od Pixaru, mohli se tvůrci vážně víc snažit), písničky infantilnější, ale jako malým dětem se nám to stejně líbilo, ne :)? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podarené pokračovanie iba priemerného prvého filmu. Aj ked príbehy o Petrovi Panovi považujem za jedny z najhorších v rozprávkovom svete. Ale od animáku som čakal horšie, takže trochu prekvapil, aj so svojím uceleným príbehom. Hodnotenie: 60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pokračování animovaného snímku Petr Pan z roku 1953 natočené klasickou animací. Hrdinou se stává malá Jane (dcera Wendy z prvního dílu), která v době války v Anglii se v noci dostává do pohádky o Petru Panovi. Zde si musí prožít své poznání, znovu uvěřit na pohádková stvoření a proměnit se zase z velké nevěřící dívky v pohádky věřící dívenku. Klasická Disneyho pohádka pro děti, které studio natáčelo před 50 let. Pro malé děti příběh jako stvořený, pro dospěláky také přijatelné. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem to neviděl, ale kdysi se mi to velice líbilo. A protože jsem byl tehdy ještě v dětských letech, tak účel film splnil velmi dobře, a jsem si jist, že ani dnes bych s hodnocením pod 3* nešel. 48% je velmi nízké hodnocení, na to, jak silný tento film v jistých scénách je. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Jakou cenu má hodnotit scénář a předvídatelnost děje, když se jedná o pohádku s naivně dokonalým námětem - navždy zůstat dítětem! Příjemná animace a chytlavé písničky na hodinu vystačí. Jen nechápu, jak může mít takhle krátký animák tak dlouhé titulky (7 minut!). ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Setkání Wendy s Petrem mě rozbrečelo. Těžko říct, zda se jedná o zbytek hormonů, nebo se ze mě stala regulérní cíťa. Hezké pokračování. Ne že ne. 3,5* ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jak známo, s pokračováním úspěšných pohádek má Disney, respektive míval odjakživa problémy. Většinou se jednalo o pokračování nevalné úrovně, leckdy pouze jako videofilm na DVD, které se ani zdaleka nepřiblížilo kvalitám původního animáku. Návrat do Země Nezemě je však jedno z mála pokračování, které nedopadlo vůbec tragicky. Podařilo se zachovat příjemnou atmosféru, zajímavé nápady a velmi sympatické postavy, které nepůsobí trapně a nevykrádají samy sebe. Písničky jako vždy ujdou, díky relativně krátké stopáži minimum výplně a nudných scén. Emoční stránka mě naopak moc neoslovila, na můj vkus byla až moc dětinská. Ačkoliv film nepůsobí tak originálně a poutavě, jako předchozí Petr Pan, pořád je to příjemně strávená hodinka plná zábavy. 6/10. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Kraťoučký film o Hookovi a Petru Panovi. 1. díl jsem neviděl, ale tenhle je dost srandovní. Naposledy jsem film viděl asi před 6 lety, ale vím, že vždycky to pro mě byl zážitek, ale dnes už na to samozřejmě nekoukám, tím chci říct, že film je opravdu určen pro malé děti. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

I když má film pouhých 72 minut, rozhodně se nedá říct, že uteče jako voda. Největší kámen úrazu ale tkví v tom, že vám příběh nebude dávat přílišný smysl, pokud neznáte veleslavného Petera Pana. 40 % (František Fuka, Ci 03/2002, str. 103) ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

No deje sa tu prakticky to isté, čo v prípade Malej morskej víly alebo Levieho kráľa. Proste všetko rovnaké podľa jeden osvedčenej šablóny a bez ochoty na tom niečo zmeniť. Aj toto pokračovanie je prakticky o tom istom, čo aj prvý diel. Len s tým rozdielom, že sa to deje deťom pôvodného hlavného hrdinu. Jane, dcéra Wendy je unesená kapitánom Hookom v presvedčení, že ide stále o Wendy a že nezostarla.  Iné je tu možno len to, že je prenesená do Krajiny-nekrajiny len ona a jej mladší brat ostáva doma a že ona už neverí na rozprávky. Ale inak je tu zase to isté. Kapitán Hook sa stále snaží dolapiť Petra Pana a ten mu so svojou družinou stále robí zo života peklo. Jane im po určitom presviedčaní pomôže Hooka poraziť a vráti sa domov, kde sa Peter Pan znovu stretne s dnes už dospelou Wendy. A je koniec. Takže sa možno nejaký milovník Disney rozprávok urazí, ale toto nemôžem doporučiť rovnako ako prvý diel. Táto duológia sa jednoducho Disneymu nepodarila a ostal som sklamaný. Pretože od tohto štúdia očakávam určite niečo lepšie. ()

Reklama

Reklama