Reklama

Reklama

Petr Pan: Návrat do Země Nezemě

  • Česko Návrat do Země Nezemě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Wendy s dcerou Jane a synem Dannym bydlí v Londýně sužovaném německými nálety. Je s nimi sama, protože manžel byl povolán do armády. Aby odvedla děti od neveselé reality, vypráví jim příběh o svém milovaném Peteru Panovi, chlapci, který odmítl vyrůst. Dvanáctiletou svéhlavou Jane, která nevěří na pohádky, takové nesmysly nezajímají. Brzy se ale i Jane ocitne v říši fantazie. Jednoho dne se zničehonic v jejím pokoji objeví kapitán Hook, který ji unese, protože si ji spletl s malou Wendy. Zachrání ji Peter Pan a ukáže jí celou Zemi Nezemi. Dívka se setká s vílou a dalšími známými postavičkami. Jane vypátrá, že piráti připravují na Petera Pana past. Pomoct mu může jedině ona sama, když začne věřit v kouzlo fantazie... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jak známo, s pokračováním úspěšných pohádek má Disney, respektive míval odjakživa problémy. Většinou se jednalo o pokračování nevalné úrovně, leckdy pouze jako videofilm na DVD, které se ani zdaleka nepřiblížilo kvalitám původního animáku. Návrat do Země Nezemě je však jedno z mála pokračování, které nedopadlo vůbec tragicky. Podařilo se zachovat příjemnou atmosféru, zajímavé nápady a velmi sympatické postavy, které nepůsobí trapně a nevykrádají samy sebe. Písničky jako vždy ujdou, díky relativně krátké stopáži minimum výplně a nudných scén. Emoční stránka mě naopak moc neoslovila, na můj vkus byla až moc dětinská. Ačkoliv film nepůsobí tak originálně a poutavě, jako předchozí Petr Pan, pořád je to příjemně strávená hodinka plná zábavy. 6/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pokračování animovaného snímku Petr Pan z roku 1953 natočené klasickou animací. Hrdinou se stává malá Jane (dcera Wendy z prvního dílu), která v době války v Anglii se v noci dostává do pohádky o Petru Panovi. Zde si musí prožít své poznání, znovu uvěřit na pohádková stvoření a proměnit se zase z velké nevěřící dívky v pohádky věřící dívenku. Klasická Disneyho pohádka pro děti, které studio natáčelo před 50 let. Pro malé děti příběh jako stvořený, pro dospěláky také přijatelné. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V podstatě docela příjemná kreslená pohádka, určená hlavně malým divákům, která se dá s jistou dávkou nadhledu brát jako chronologický mezičlánek mezi definitivní verzí P.J.Hogana z roku 2003, a dobrým Spielbergovým pokusem o zakončení ságy v roce 1991. Dospělé může zaujmout, že se příběh odehrává v době náletů na Londýn během druhé světové války, což nám jistě připomene Narnii. Pak už je to většinou celkem infantilní, a nebude se vám to líbit. Navíc jde v podstatě o to samé, co prožíval Petr s Wendy, jen to teď prožívá s její dcerou. Ale celé je to až příliš bezpečné, aby se děti nebály, a kreslený Hook je ten vůbec nejneschopnější ze všech Hooků, co znám. Ovšem závěrečné setkání dospělé Wendy a malého Petra Pana (kdysi platonických milenců) má už zase něco do sebe! ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

No deje sa tu prakticky to isté, čo v prípade Malej morskej víly alebo Levieho kráľa. Proste všetko rovnaké podľa jeden osvedčenej šablóny a bez ochoty na tom niečo zmeniť. Aj toto pokračovanie je prakticky o tom istom, čo aj prvý diel. Len s tým rozdielom, že sa to deje deťom pôvodného hlavného hrdinu. Jane, dcéra Wendy je unesená kapitánom Hookom v presvedčení, že ide stále o Wendy a že nezostarla.  Iné je tu možno len to, že je prenesená do Krajiny-nekrajiny len ona a jej mladší brat ostáva doma a že ona už neverí na rozprávky. Ale inak je tu zase to isté. Kapitán Hook sa stále snaží dolapiť Petra Pana a ten mu so svojou družinou stále robí zo života peklo. Jane im po určitom presviedčaní pomôže Hooka poraziť a vráti sa domov, kde sa Peter Pan znovu stretne s dnes už dospelou Wendy. A je koniec. Takže sa možno nejaký milovník Disney rozprávok urazí, ale toto nemôžem doporučiť rovnako ako prvý diel. Táto duológia sa jednoducho Disneymu nepodarila a ostal som sklamaný. Pretože od tohto štúdia očakávam určite niečo lepšie. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Takmer 50 rokov po najznámejšom filme o Petrovi Panovi je tu ďalšie výrazné animované dielo, ktoré však akoby uviazlo v tých časoch a divákovi neponúka nič lepšie, akurát ide v rovnakých šlapajach so scenárom, ktorý sa mi navyše v niektorých bodoch nezdal vhodný pri porovnaniach realita a sny a deti a dospelý. Úprimne som čakal krajšiu rozprávku s nejakým výraznejším posolstvom. Možno pre malé detičky to je, ale tie staršie pri tom asi ťažko udržíte, lebo dnes sú obklopené nezmyslami a nevhodnosťami a chcelo by to skôr niečo na vzor rozprávky Wall-E, dokonca to tromfli aj seriálové rozprávky ako What's with Andy?, či The kids from room 402, no najmä tie z 90. a 80. rokov si detské srdcia získali viac, toto bola len príjemná spomienka na staršie dielo. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama