Reklama

Reklama

The 3 Rs

Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko / USA, 2011, 1 min

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch

Kamera:

David Lynch
(další profese)

Obsahy(1)

Letitým dobrým zvykem rakouského filmového festivalu Viennale je svěřit tvorbu znělky zkušenému režisérovi. V roce 2011 přijal nabídku samotný David Lynch. Krátký snímek měl pak premiéru 21. září 2011 v jednom z tradičních projekčních míst festivalu, vídeňském Gartenbaukino. (J.Connor)

Recenze (46)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viennale je medzinárodný filmový festival, s takmer päťdesiat ročnou históriou. Prvý krát bol usporiadaný v roku 1960. Pravideľne sa koná v hlavnom meste Rakúska, vo Viedni. Jedná sa o prestižnú udalosť v rámci kinematografie. Premieta sa tam okolo tristo filmov, vrátane dokumentov a krátkometrážnych snímkov. Zúčastňujú sa ho odborníci v oblasti filmovej tvorby, rešpektované herecké osobnosti a známi režiséri. „The 3 Rs“ je oficiálnou zvučkou Vienale festivalu, ktorý sa konal v roku 2011. Najzaujímavejšie na tomto krátkom umeleckom diele je to, že ho má na svedomí sám veľký David Lynch. Čiže je to ponuré, psychedelické, hypnotické, bizarné. Made in Lynch. *** ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jasně Mejkr vám řekne, že to je geniální, a to jen proto, že on sám je kretén. Kdyby se David Lynch vysral na silnici a my to měli možnost ohodnotit, určil bych přesně, který uživatel, co celý dny střídá honění bodů a ocasu, by dal plný počet. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nebýt to Lynch, tak to tady všichni zodpadujou... Jednička za hlubokou mysteriózní atmosféru. Nicméně na mě tahle minuta působila asi tak, jak když si veverka v Happy Tree Friends škrabkou na brambory likvidovala ruce. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ty poslední Lynchovo filmy byly zvětšiny opravdu děs běs, ale musím říct, že tohle docela vybočuje z řady. Možná je to tím, že na minutovém filmu se nedá moc zkazit a možná taky tím, že jsem se docela zasmál, i když je to jen pitomina. No, mistr nás už obdařil zajímavějšími a lepšími snímky, než je tenhle, ale ty doby jsou už pryč a dnes se i takováto prkotina musí ocenit. ()

Okara

všechny recenze uživatele

Proboha. Znáte ten vtip? Kolik surrealistů je potřeba k výměně žárovky? Tři. Dva holí žirafu a třetí lije hodiny do vany. Ha ha ha, to je pěkně divný. Vůči tomuto je to ale vědecky podložená studie. Pro mě jednoznačně nejhrůznější krátkometrážní výplod z Lynchovy choré / geniální mysli. První vteřiny by mohly být vystřiženy z nějakého hororu, roztřesená kamera zachycující muže s včelími hnízdy místo očí podkreslená jejich bzučením. Následuje rádoby jednoduchý test, ale ono nic nebude jednoduché, všichni jsou zjevně mentálně mimo, na to někdo zavraždí nafukovací kachničku za nervydrásajícího řevu, kdosi vykřikne škola a nakonec postižený stařec mlátí kladivem do země. Kdybych Lynche neznal, tak si řeknu, že tohle vyšlo z mozku nějakého schizofrenika ve finálním stádiu, protože kdo tomuhle porozumí, klobouk dole nestačí. A povolení hodnocení by se mělo zakázat. ? % ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Egocentrický vypatlaný pošuk pan Lynch,natočil další minutový důkaz toho,že by nebyl režisér ani kdyby ho posraly všechny můzy světa najednou,další idiotská nic neříkající sračka,s nulovu myšlenkou,hloubkou nebo snad pointou.Kdyby tohle natočil kdokoliv jinej,pošlou ho s výsměchem ke všem čertům,ale když to natočil pan Lynch,tak je to hnedka ´´kultovní´´ a ´´umělecké´´ dílo.Víš co,di do prdele Lynchy a všechny svoje dementní fanoušky si vem sebou,zavřete se do velkýho kino sálu,tam se sjiždějte,pouštějte si mazací hlavu a další tvoje píčoviny a my,normální lidé zatím do vzduchotechniky pošlem trochu iperitu,aby se tady na tý planetě dalo líp dejchat,tvoje dílo trvalo jednu minutu a nasralo mě na celý den,bravo,to umíš jen ty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezesporu geniálním tvůrcem, jehož věci mám opravdu rád a viděl jsem od něj už opravdu dost, ale na tu krátkometrážní tvorbu by se měl asi vážně vysrat. Jeho síla je v jeho představivosti, kterou dokáže uplatnit především v celovečerních kouscích. Tyhle ty minutové jednohubky se mi prostě „pod kůži“ nedostaly… ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

The three Rs (as in the letter R) are the foundations of a basic skills-orientated education program within schools: Reading, wRiting and aRithmetic. Z komentářů na youtube: - school is teaching you about obvious, touchable things - it's putting the emphasis on how you say stuff, not what you say - correcting it or saying it's the other way around leaves you bewildered - shool kills your imagination and childness - you end up raping the Earth - despite the warnings you continue - flies buzzing is sound of your mortality, sound of time ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále veľmi hlupučké a bez osobitosti. Ale hra zo zvukmi aj keď sa s nimi Lynch hrá len minútu, je celkom úsmevná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ja by som súhlasil s pohľadom na tento film, že je jedno koľko skál má Pete, pretože všetko je zničené úderom kladiva, to mi celkom dáva zmysel alebo žeby to bolo šialené? To rozhodne celý film je, je to na psychiatriu, mne tieto hľadania zmyslov v nezmysloch akosi neľahodia, vedia síce často odlíšiť amatéra od odborníka, avšak musí to dávať nejaký zmysel, mne sa ho hľadať nechce, lebo ľuďom by sa mali prinášať zrozumiteľné diela, aby im niečo dali, nie iba pre určitú hŕstku ako tajný signál, keď už nie pre ten zmysel, tak aspoň pre tú kameru tomu hviezdu dám. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, co to kurva jako má znamenat??! Nicneříkající blábol, bez hlavy a paty od debila Lynche. Vlastně čemu se divím. Všechny jeho filmy jsou jen snůška nesmyslů a zmateně poskládaných záběrů do ničeho. Záměrně jsem od tohoto patlala hodnotil pouze celkem slušnou Dunu. Protože se normálně někde v podvědomí stydím, že jsem se kdy vůbec pokusil přijít tomu hovadu na chuť. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to borec. David Lynch stale v top forme. Do jedne jedine minuty napumpuje tolik poselstvi, symbolik a metafor, se kterymi by si normalni filmar neporadil ani na prostoru celovecerniho filmu. A kdyz jsme u celovecernich filmu, kde to vazne Davide? Nove album uz mas hotove, takze nastal cas! 9/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle má docela ujetou myšlenku, která vás navíc neotravuje tak dlouho. Jen minuta filmu, která je upoutávkou na vídeňský filmový festival. Proč ne? Je to ujeté, je to nesmyslné, je to Lynch. Nehledám v tom něco víc. Ta minuta mě ale nezabila. "Inland Empire" to zvládlo sto osmdesátkrát lépe. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lynch už po Inland Empire žádný celovečerák nenatočil, protože jestli ta jeho současná tvorba vypadá takhle, tak do Inland Empire dal vše, co v něm bylo. Připadá mi to jako kdyby si nějaký amatér hrál na Lynche a chtěl do toho dát divnou atmosféru, bohužel to celé selhává. Slaboulinká hvězdička za snahu vyvolat v divákovi nepříjmeno, ovšem mě tohle hodně minulo. ()

Reklama

Reklama