Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Thriller bez efektů, kdy jsem si první půlhodinku myslel, že jsem u blbejch na půdě. Jenže napětí vzrůstalo, pochyboval jsem o všem a o všech, a konec, ten byl úplně nejlepší. Nevysvětlil vůbec nic. Líbilo se mi to moc, bylo to intimní, nevšední a všudypřítomná zasněná hudba náladu pěkně umocňovala. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako čítam tie komenty - tak na jednej strane nadšenie a na druhej sklamanie. Ja som rád, že sa môžem radiť do tej prvej skupiny, lebo filmy s touto témou ma celkom zaujímajú a po dlhej dobe sa mi konečne do rúk dostal nejaký, čo ma zaujal od začiatku až po koniec. Samozrejme, že to nebolo dokonalé a niektoré veci mohli trošku viac vylepšiť alebo prepracovať. Aj keď to už vyzeralo, že všetko je úplne jasné - ten koniec bol vynikajúcou bodkou a vlastne všetko zostalo zahalené tajomstvom. Inak, tie veci čo sa diali v tej sekte, možno to pre mnohých bol úplný brainwashing, ale mne to normálne dávalo logiku. Nieže by som plánoval do nejakej sekty vstúpiť, ale toto malo svoje čaro - no zároveň aj množstvo pochybností. Brit Marling ma zaujala aj po druhý krát, dokonca v podobnom mysterióznom žánri ako bolo aj Another Earth - avšak tentokrát to vo mne nevyvolalo až také silné dojmy. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mladá žena, Maggie, se údajně vrátila v čase z roku 2054 a vytváří kolem sebe skupinu, kterou chce zachránit před něčím, co má přijít. Ale působí to spíš jako ujetá sekta. Jako bych se díval na mnohem nudnější K-PAX – jediná pointa je v tom, že filmu můžu i nemusím věřit a že mi zamotá hlavu. To se povedlo. Ale na sdělení takové myšlenky je 85 minut sakra hodně, protože přestože začátek (a konec) je ucházející, tak jak vám dochází, o co půjde, začíná to být nuda nudoucí. Aspoň že byla představitelka Maggie (Brit Marling) pěkná – takový mix Maggie Grace a Diane Kruger. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 3 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 3 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Brit Marling důrazně klepe na dveře mé herečské (na tomhle tvaru trvám!) první desítky. Ona a taky slibný námět byly hlavními taháky k tomuhle nízkorozpočtovému kousku, jako stvořenému pro nezávislé filmové festivaly. Jakožto sonda do nitra sektářské partičky mozkožroutem napadených pošahanců je Sound Of My Voice docela zajímavý a přiznávám, že mě po celou dobu udržoval v jakéms takéms napětí. A manipulativní, nevyzpytatelná a nepředvídatelná Maggie je nezapomenutelná a skvěle zahraná postava. Ale to laciné, nenápadité a neoriginální rozuzlení mě dost zklamalo, doufal jsem v trochu hlubší nebo aspoň nečekanější pointu. Každopádně ale žádná ztráta času, příjemná nekomerční záležitost. Silné tři. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zožral zaživa. Pomaly plynúci dej, vynikajúce herecké výkony, niekoľko bezmála kultových scén (Dreams, záver), originalita. Možno by som ho prirovnal k Masterovi kríženému s The Man from Earth - respektíve ich brutálne minimalistickej verzii - malý film, ktorý strčí do vrecka väčšinu hollywoodskej produkcie toho roku, čo sa originality spracovania týka, určite. Brit Marling! Veľká herečka, z ktorej raz bude v určitých kruhoch legenda. Rovnako ako zo Sound of My Voice. Ako dobre že to nikto nepozná. Takéto filmy treba hľadať. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama