Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (79)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju kvalitní indie podívanou. Nezatíženou ambicemi komerčními či uměleckými velkých mainstreamových dramat, ale ani rozjuchaných dramedií, jimž se "indie" říká leda tak nějak ze zvyku. Pro filmaře odpadá u těchto malých produkcí většina povinností, takže mohou v klidu odvést svou práci. Sound of My Voice neplní žádná očekávání, ale ani se nepokouší okatě vyčnívat. Rozvíjí svůj námět přesně podle potřeby a dosahuje sice ne velkolepého, trvalého nebo zásadního zážitku, ale prostě příjemně odvyprávěného filmu. Vzhledem k samotnému ději je to paradoxní, ale takovéhle kusy na mě působí v porovnaní s velkými produkcemi hodně uvolňujícím dojmem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysteriózní drama lehce štrejchnuté sektářským thrillerem. Pomalé tempo, hodně otázek, málo odpovědí. Kvalitní herci. Hezky zvolený název souznící s pointou. Jako celovečerní režijní debut hodné pozornosti. Kdo má rád nezávislou scénu, směle do toho. Popcornožrouti budou trpět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE PODVODNÍK. JE NEBEZPEČNÁ. TO JE DŮVOD, PROČ DĚLÁME TENHLE FILM. MUSÍME JI ODHALIT DŘÍV, NEŽ NECHÁ VŠECHNY TY LIDI SE ZABÍT“.... /// …nebo TY bys snad věřil(a), že je ta holka z budoucnosti? Seance s ,,mimozemšťankou“, kroužek mystický pravdy (či lži) a touha (tvůrců) vytvořit jakýsi fluidum tajemnýho psychologična. Film o investigativním žurnalistovi a ženě žijící ve sklepě, jenž hromadí svý věřící příznivce….. klidně si věřte. K tomu není potřeba náročná filmařina. Stačí příběh a frajer, co napíše kurevsky zajímavý dialogy. Tady je to však spíš mletí hovadin a občas nuda. Hrát si na něco ,,víc“ za málo prachů se musí umět, a ne jen vařit ,,éterickou krásu“ v prázdným hrnci (ty krávo, to je replika, že i komentátor Čapek zklapl – a to je dobře… ). Mám hloubavý kousky rád, ale tohle mě nechytlo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jablku hledám hořkost, logiku a intelektuální hovadiny. 2.) Chodím jen na skupinový seance, kde se hromadně blije. 3.) Thx za titule ,,verus.1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Můj celkově vlažný dojem nezachránila ani krásná Britt Marling, která svou Maggii zahrála bezvadně. Nemůžu tomu upřít nápaditost, kde bych ovšem některé scény zcela vynechala pro jejich nadbytečnost (nechutnost) a každopádně chválím za některé dobré myšlenky, které jsem v Sound of My Voice občas zaregistrovala . Maggie tam říkala, ať posloucháme srdcem a já se fakt snažila, ale i přes ten potěšující konec to moje srdce zřejmě stejně špatně naslouchalo . ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: Brit Marling je opravdu charismatická pohledná herečka vybavená slušnou dávkou talentu a do své role vůdkyně sekty dokonale pasuje. Režisér není břídil a ví, čeho chce dosáhnout. Potíž je s tím, že nejsem vhodný divácký typ pro jeho umělecký záměr. Na fungování náboženských sekt mám totiž jednoznačně vyprofilovaný názor, kde není místo pro hry, kde končí hranice reality a začíná svět okultních sil a záhad. Pro mě Maggie představuje manipulátorku, ne záhadu a mýtus. Celkový dojem: 60 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sila sekty je taká, akým podmanivo - presvedčivým dokáže byť jej vodca. Na začiatku je vždy nejaké znepokojenie a podvedomý strach. Vodca (vodkyňa) ponúka oslobodenie sa od strachu a neistôt. Vykupuje svoje ovečky a kúpe ich vo vlnách nového prebudenia. Režimy si uvedomujú, že príliš presvedčiví vodcovia sú nebezpeční a tak ich internujú v ústavoch či väzeniach (Charles Manson, Konstantin Rudnev napr.). A tak aj tu: polícia čmuchá, obchádza, zatiaľ čo vnútri sekty sa rituálne umýva, zdraví a spoločne medituje. Psychosomatické hry zneužité na podmanenie vodcovskej myšlienke. Tak, ako to chodí aj inde. Nechýba mystický prvok - ten, ktorí tu takmer všetci v komentári spomínajú - zaručuje rozšírenie počtu ovečiek v košiari, pretože však aha, čo sa deje, veď to len potvrdzuje slová hlavnej čarodejky. Racionálnych vysvetlení pritom existujú desiatky. Ale v opare mysticizmu potencionálne ovečky rozum zvyčajne odkladajú do ústrania. Veľmi dobrá práca s nejednoznačnosťou, ako aj s náhľadom do života uzavretých komunít. Ukazuje sa, že v morí plytkých priemerností sa sem tam zaskvie nenápadná, no o to žiarivejšia perla. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ten konec jsem úplně nepochopil, jinak to nebylo zase tak špatné. Přesvědčí vás v to, že vás sekty mohou uklidnit po psychické stránce, ale na druhou stranu vám vymyjou mozek. :D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý dojem. Nemôžem uprieť zaujímavý námet a filmové spracovanie, ktoré nenudí a ktoré divákovi dokáže navodiť pocit príjemne stráveného času. Na druhú stranu ma to ale ani nijak výrazne nenadchlo. Z tak výborne rozbehnutého príbehu o dievčati, ktoré tvrdilo, že prišlo z budúcnosti, sa dalo vyťažiť podstatne viac. Myslím, že sa tu niektoré veci zanedbali, vrátane lepšej práce s postavami a tiež to chcelo ešte aspoň jeden nápad v scenári, aby sa príbeh troška oživil a viac upútal diváka. Takto bola hnacím motorom prevažne len zvedavosť, ako to vlastne s tou dievčinkou je a či je fakt z tej budúcnosti. Našťastie je snímok pomerne kratučký, obávam sa, že v dlhšom formáte by po čase začal nudiť. Čistý priemer. 60/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zožral zaživa. Pomaly plynúci dej, vynikajúce herecké výkony, niekoľko bezmála kultových scén (Dreams, záver), originalita. Možno by som ho prirovnal k Masterovi kríženému s The Man from Earth - respektíve ich brutálne minimalistickej verzii - malý film, ktorý strčí do vrecka väčšinu hollywoodskej produkcie toho roku, čo sa originality spracovania týka, určite. Brit Marling! Veľká herečka, z ktorej raz bude v určitých kruhoch legenda. Rovnako ako zo Sound of My Voice. Ako dobre že to nikto nepozná. Takéto filmy treba hľadať. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mladá žena, Maggie, se údajně vrátila v čase z roku 2054 a vytváří kolem sebe skupinu, kterou chce zachránit před něčím, co má přijít. Ale působí to spíš jako ujetá sekta. Jako bych se díval na mnohem nudnější K-PAX – jediná pointa je v tom, že filmu můžu i nemusím věřit a že mi zamotá hlavu. To se povedlo. Ale na sdělení takové myšlenky je 85 minut sakra hodně, protože přestože začátek (a konec) je ucházející, tak jak vám dochází, o co půjde, začíná to být nuda nudoucí. Aspoň že byla představitelka Maggie (Brit Marling) pěkná – takový mix Maggie Grace a Diane Kruger. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 3 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 3 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

podľa mňa výborný film, jednoduchý, komorný (až minimalistický), s nejednoznačným koncom ponúkajúcim divákovi viaceré možnosti interpretácie, s dobre vybudovanou atmosférou, ktorej nechýba psychológia, napätie, trochu mystiky a trochu tej ontológie pre moderného mladého človeka... jeden z tých zaujímavejších počinov uplynulého roka, ktorý nám zavialo z usa ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brit Marling účasť v malých komorných ambicióznejších sci-fi snímkach vďaka jej éterickému zjavu náramne sedia, dokonca až tak, že sa stala v tomto prípade spoluautorkou scenára. Problém je však v tom, že slušný námet nie je poriadne rozpracovaný a má rozhodne väčší potenciál, aký konečný scenár dokáže naplniť. S celkom premyslenou pointou prichádza na rad ale aj premýšľanie nad logikou toho, čo sa dialo predtým a prečo sa skupina na čele s Maggie chovala práve tak, ako sa chovala. Možno to chcelo gýčovo sa tváriacu sektu vymeniť za nejaké zmysluplnejšie hnutie, kde by prejavom prezretia nad sebou samým a svetom nebolo zvracanie jablka. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Docela psychárna, ale vůbec jsem to nepochopila. A naštvalo mě také to, že se ani na konci člověk nedozví pravdu. Je to celé hrozně zmatené a pro magory. Nápad dobrý, ovšem zpracování otřesné. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní film, který si vystačí opravdu s dobrým námětem a kvalitními herci. V případě Brit Marling to byl takový předskokan k pozdějšímu seriálu The OA. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tyhlety užvaněné diskuzní filmy o prdu, jedno jestli je to Chatrč, Zrcadlení tmy nebo ten film o chlápkovi, co prohlašoval, že je Ježíš a žil i před Ježíšem (Man from Earth). Všechno jsou to instantní esoterické a new-age bláboly pro povrchní, spěchající publikum, které chce okamžitá moudra teď hned, jen zalít prášek vařící vodou a zamíchat. A jestli celý film stojí jen na tom, jestli k rozhodování máme používat rozum, nebo emoce, tak je úplně mimo, protože obojího je potřeba. Na pozadí této úžasné myšlenky se pak divákovi prodávají moderní ekologické trendy - pěstujte si rostlinky doma ve sklepě, žerte červy (ta scéna s jejich pojídáním asi ne náhodou má připomínat křesťanské přijímání), zvykejte si na svět bez elektřiny, zpívejte si sami pro sebe, žijte v lese, ne v domech... Mno, moc tomu nedodal ani ten pozdrav jako z jedné parodie, kterou jsem nedávno viděl, ačkoliv má na závěr jistý smysl (jenže nevysvětluje nic, protože třeba takoví stalkeři vědí o svých obětech i to, co oni sami o sobě ne). Navíc ten film chvílemi popírá sám sebe - eko agitka, kde se doporučuje kouřit cigarety? Ale? O jointa by moderní zelení neradi přišli? Nebo se mi líbí, jak i žena z budoucnosti musí mít nalakované nehty. (Možná nemuseli s sebou propašovávat kameru, ale spíš psychologa, který umí odezírat z lidských gest a obličejové mimiky.) Nebo - tolik tajností, kde se nacházejí, ale účastníci sezení na sebe mají kontakt, takže jedna z nich vezme Lornu do lesa? A jak ta agentka našla Lornu? A mimochodem, ta Peterova holka je taky tetovaná, má to nějaý význam? Ale zase se na obě hlavní herečky hezky kouká (ačkoliv ten nos, pánové, ten nos, abych citoval Panoramixe) a objevil jsem nové mexické jídlo huevos rancheros. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Brit Marling důrazně klepe na dveře mé herečské (na tomhle tvaru trvám!) první desítky. Ona a taky slibný námět byly hlavními taháky k tomuhle nízkorozpočtovému kousku, jako stvořenému pro nezávislé filmové festivaly. Jakožto sonda do nitra sektářské partičky mozkožroutem napadených pošahanců je Sound Of My Voice docela zajímavý a přiznávám, že mě po celou dobu udržoval v jakéms takéms napětí. A manipulativní, nevyzpytatelná a nepředvídatelná Maggie je nezapomenutelná a skvěle zahraná postava. Ale to laciné, nenápadité a neoriginální rozuzlení mě dost zklamalo, doufal jsem v trochu hlubší nebo aspoň nečekanější pointu. Každopádně ale žádná ztráta času, příjemná nekomerční záležitost. Silné tři. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

solidní komorní psycho záležitost, jejíž pomalé tempo je ale povětšinou pomalé až příliš.. díky opravdu hodně povedenému závěru chybí ale nakonec ke 4* jen kousíček.. silné 3* ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Šálek mého čaje. Brit Marling mě během krátké doby už podruhé uchvátila jak herecky tak hlavně opět brilantním scénářem. Její herecký a scénáristický talent je ohromný a já doufám, že bude nadále vhodně využíván. Konec je opět nesmírně zajímavý a stejně jako v Another Earth nutí po skončení snímku přemýšlet. Chápu, že se to někomu nemusí líbit ale pro mě je to ohromný zážitek. A abych nezapoměl tak mě nesmírně potěšili The Cranberries - Dreams z úst Brit Marling. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád nezávislé nízkorozpočťáky, ale ne každý musí být zákonitě dobrý. No a tenhle je právě z těch, který sice má co říct, ale je ve velmi nudném obalu, který mi nechutnal a nebavil mě. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takových čičin s talentem na brainwashing běhá po světě asi dost (zdravím Teal Swan) a je fakt, že se poslouchají asi lépe než ti Jardové guruové Duškové :D ...Každopádně film to není vůbec špatný a především parádní konec z toho dělá záležitost která se v hlavě usadí podobně jako omamně duhové pindy záhadné Maggie.... Jen tomu něco schází. Možná ambice. Možná drive. Možná odvaha být velkohubější a rejpavější..nevím.... Někde mezi 3 a 4 ()

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama