Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Anarchisti su bez rozdielu svojou povahou a činmi rovnakí. Nezaleží či sú zelení, červení nacionalistickí , či nejakí inakší. Idú bezhlavo za svojim cieľom, "nech to stojí cokolvek". Toto je o ekologickych aktivistoch a o ich "špionaži" prostredníctvom sukromnej firmy. Pomalý rozbeh, ale postupne to dávalo rytmus a grády. Herecké podanie nič moc, ale hudobny podmaz bol fajn, no a excelentný záver. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Na čisté čtyři hvězdy to asi není ale tady je i přesto udělím. A to proto kvůli mé slabosti k Brit Marling jak po stránce herecké tak i scénáristické. A druhý důvod, že jsem mohl nahlédnou do mě úplně neznámé problematiky. Každopádně film na zamyšlení a být v kůži Sarah a rozhodovat se kterou cestou se ona sama vydá, bych určitě nechtěl. Slabší 4*. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považuji za seriózní, aby existovala skupina dobrovolníků, která provede zúčtování s magnáty, kteří zbohatli výrobou nebezpečných léčiv, otravováním životního prostředí či jen prostou krádeží úspor drobných strařadatelů. Každý z nich by měl mít možnost okusit účinky své medicíny, vykoupat se v radioaktivní přehradě nebo si jen tak s bosým nohama zaškemrat u dveří Armády spásy. Je tedy pravdou, že toto zúčtování bych asi nenechával na bisexuálních hipících, ale svěřil bych je nějaké transparentní, čili lehce úplatné, společnosti, která by po navýšení základního kapitálu vše shledala v pořádku. Pak by mi patrně došlo, že občanská verze terorismu není asi tím nejhorším způsobem. Přiznám se, že mne tento snímek zaujal nejen námětem, ale hlavně tápáním Jane alias Sarah při hledání správného řešení situace. Vlastně jsem jsem přitom prolezl obrazovkou do filmu, byl jsem celou dobu s ní a kdyby ti roztančení teroristé méně běhali po lese a více nakládali zmetkům, tak by mne to bavilo ještě víc. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Alexander Skarsgard a Ellen Page - dva dôvody, prečo som na snímok takmer okamžite vrhol, dokonca aj bez prečítania obsahu a priebežného skúmania ala "či ten film vôbec za zhliadnutie stojí". A či stál? Stál. Teda film. Nič iného nestálo, to by počas 116tich minút muselo byť obnažené aj ženské telo a nielen Alexova holá prdel. No, ženy sa určite potešia, o to pokoj, ja im doprajem. Čo sa príbehu týka, o originalitu niet núdze. Síce story v štýle agentka infiltrujúca určitú skupinu porušujúcu zákony tu už bola mnohokrát. Ale ekoteroristi? Spoločné nažívanie s prírodou? Izolácia od spoločnosti? Priznám sa, že táto myšlienka grínpísákov berúcich spravodlivosť do vlastných rúk ma pomerne oslovila, i keď sa osobne medzi žiadych bojovníkom proti farmaceutickým firmám neradím, hlavným hrdinom som s radosťou držal všetky palce (a nielen preto, že slečna Pageová je rozkošná a pán Skarsgard veľký sympoš). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama