Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to snadný, když nejde o váš domov, když nejde o váš život......... Scéna z jídlem, okolo 26 minuty, je skoro ponižující, ale chytrá. Jane proniká, pod jménem Sára, do ekoteroristické skupiny "Východ" a má za úkol bonzovat. Zde příběh začíná. Tedy, neskutečně se to táhne, skoro nic se neděje, tak na to čučím, jen tak z nudy. Hlavně, když hrajou flašku, to je tedy zážitek. CITÁT - Můžu tě políbit....... Chovaj se jak malé děti se zvýšenou teplotou. Tož jsem ten film nějak přežil a skoro mě nebavil. Ano má to své poselství, ale mohlo býti lépe zpracované. Ani nebudu mít v létě chuť, jít si zaplavat někam do přírody, třeba na Probošťák. Taky proč?. Doma mi teče voda, světlo svítí a ústřední topení hřeje. Čert ví, čím tu vodu ohřívají, ale je to jedno, ne. Saponátů mám tak dost a tak je byt čistý a když mě bolí záda vezmu si prášek. Příbalové letáky nečtu a prášky zapíjím pivem. Venku je nebezpečno. CITÁT - Někdy lidi umírají dřív......... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekoskupina Východ se snaží lidem ukázat správnou cestu. No, někdy použije i řekněme neortodoxní metody, ale většinou dostáhne svého. Jenže co když je to celé vlastně jinak? Ellen Page hraje (pro mě strašně) nesympatickou postavu snad poprvé a musím říct, že je v tom sakra dobrá. Alexander Skarsgard podává svůj standartní výkon a právě oni dva jsou tím, proč stojí za to tenhle film vidět. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co tohle má být? Akční film natočený umělecky? Environmentální drama s přesahem? Nevím, čím vlastně chtěl tenhle snímek zaujmout, jen můžu říct, že se mu to v mém případě nepovedlo. Nepříjemné postavy, kterým se prostě nedá fandit, do toho ještě snaha říct světu, že lidé se chovají k přírodě ošklivě. Chovají, ale proč o tom musíme slyšet ve filmu, který by měl asi být v první řadě akční. Anebo se tak tedy jen tváří. Neskutečný paskvil, který, doufám, nebude masovou záležitostí, i když je vidět, že se jedná o další odpověď na to, jak točit film, které nebudou hollywoodské. Proč se tohle radši nenatočilo jako dokument? ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi zajimavy film s uzasnou Brit Marling. Zabyva se eko-terorismem a poklada celou radu zavaznych otazek. Film ma nektera slabsi ale i velmi silna mista. Jako celek me bavil. Stopaz utekla prekvapive rychle. Tema velmi sympaticke, provedeni bez zbytecneho citoveho vydirani na cca tri a pul hvezdy. Kolem Brit se pohybuje spousta hodne zajimavych lidi. Zal Batmanglij je rozhodne jednin z nich, coz naznacil uz predeslym snimkem. V budoucnu jej urcite budu bedlive sledovat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sice se na mě celou dobu tvářil The east béčkově a neuvěřitelně, ale z mého úhlu pohledu je na něj rozhodně o level lepší podívaná oproti předešlému Zalovu filmu. Když k tomu přihodím soundtrack, tak mi dnes vychází čtyřka a víc to nehodlám rozebírat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama