Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s naivitou snímku či s jeho nedostatky (má je, pravda), to podstatné pro mne zůstává, co nám chce sdělit a s tím souzním (sic volím jinou cestu).. Naladila jsem se okamžitě, ta parta podivínů, co dává všanc vše, mě zaujala, smýšlením, postoji, chováním k sobě navzájem, čistě pocitově.. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Žádný blockbuster, ale hodně zajímavý nízkorozpočťák z pera Brit Marling mě naprosto šokoval. Na jednu stranu šílenost. Na druhou stranu dokonale pochopitelná. Pár drobností je tedy na můj žaludek moc - jako ošahávání vnitřností srnky nebo pohřbení kolegyně aktivistky do hrobu někde v lese, navíc ji pohřbí nahou zaházenou květinami, to je na mě moc hippies. Ale člověku takový film otevře oči. Je snadné věci nevidět. Je hodně těžké nechat oči otevřené, když je to nepříjemné. Ale u The East se jedná o poměrně snesitelná eko-témata. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Eh... jsem na rozpacích. Myslel jsem, že to bude jen formalita a že po dalším (nepochybně) skvělém výkonu si hned po filmu šoupnu Britu do své první desítky. Ale co čert nechtěl - The East je opravdu výjimečně slabomyslná hovadina, jejíž jediné plus je příjemná klavírní hudba... Začíná ještě obstojně, jako levný béčkový špionážní thriller s náznakem jakéhosi snad mravního či psychologizujícího ocasu, ale postupně přechází v ultradementní mozkorvoucí šílenost. Parta ekoteroristických fanatiků, jejichž systém utajení je propracovanější než systém utajení Hamásu před Mossadem, je ve skutečnosti komická neohippiesácká skupinka, jejíž členové bydlí v lesní ruině a živí se prošlou zeleninou z Lidlu, většinu času se věnují společenským hrám nebo skupinovému sexu a občas nasypou prášky do pití zlým buržoustům, nebo je donutí koupat se ve špinavé vodě. Prostě nebezpeční a hrůzostrašní extrémisti par excellence. Retardovaný námět, scénář i dialogy, k tomu porce slizkého senilního pathosu (neslavně vynikají scény Izzy s jejím otcem), mizerná kamera a jako vrchol všeho postava, kterou (toporně) hraje Brit Marling, je fízlácká <-> a nablblá husa v jedné. Takže milá zlatá čekám na tvůj další film, za tohle tě na svůj herečský (sic) Olymp ještě fakt nepustím. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z tohoto filmu klidně mohl být kultovní snímek jedné generace. Problém, je, že člověk, který scénář napsal, zřejmě celý život sedí u kafíčka, pošňupává, pochlastává, a peníze mu na účet posílají lidi, co platili natáčení. Scénárista nemá ani tuchy, jak žijí lidé v alternativě a tak je líčí jak jinak, než jako blázny a šílence odmítající výdobytky civilizace, a vůbec jsou to protispolečenské živly. Celý film tak vyznívá jako obhajoba systému a zejména amerického konzervativismu, který hlásá "společenskou stabiltu za cenu nemalých obětí" a pod zástěrkou vlastenectví nekompromisně prosazuje zájmy vysokých finačních kruhů. Nerealistické vylíčení rebelů sráží film tak moc, že ani velmi dobří herci to nemohou zachránit. Přitom je ve filmu spousta zajímavých myšlenek podporujících argumenty rebelů. Člověku, který škodí tím, že vyleje do oceánu ropu, je nejlíp ropu nalít do baráku a farmaceutům jejich báječný lék s vedlejšími účinky do šampaňského. Účinky takových opatření by byly určitě překvapivé. Takže vcelku dobrý pokus a trapný výsledek. 60% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, co si z toho vlastně mám odnést. Hyzdění a zabíjení životního prostředí je špatné? Eko-terorismus je špatný? Přece jen existuje i nějaká zlatá střední cesta? Forma filmu pro mě byla lákavá a pohlcující, nejen stylem a obsazením, nicméně zanechala ve mě hořkosladkou pachuť něčeho, co poukazuje na očividnosti, ale zároveň nic neřeší, což vlasně mořná byl ten "message"? Asi jsem čekala něco "osudovějšího"? Nevím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama