Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Eko-teroristický Donnie Brasco aneb velmi originální variace na téma infiltrace agenta/tky do extremistické buňky a jeho/její postupná indoktrinace vedoucí až k přepólování jeho/jejích hodnot a světonázoru. Navíc to velmi kontroverzní téma dělá z The East hlubší film, jdoucí ve šlépějích Fincherova/Palahniukova Klubu rváčů. Fuck the System... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skupinka mastňáckých skvoterů se jednou měsíčně umyje, oholí a ostříhá a jako mávnutím kouzelné ploutve ropou obaleného kormorána se změní v perfektně organizovanou, ekoteroristickou muňku, která všem těm bezskrupulózním korporacím ukáže, zač je toho Exxon Valdez. Náctiletá agentka s teplou vodou je defloruje, pardon, chtěl jsem říct penetruje, tak ne, mělo tam být infiltruje, avšak záhy pozná krutou pravdu a nalezne smysl života. Jako pohádka pro Grínpissácké rekruty a začínající bezdomovce určitě inspirující, nicméně v žánrové anotaci k filmu zde někdo trestuhodně opomněl uvést ještě Fantasy / Pičovina. Chyběl tomu už jen zamilovaný upír. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před rokem Batmanglij zaujal svým nezávislým debutem Sound of My Voice. To byl film, ke kterému si člověk musel najít cestu, ale odměnou mu pak byl zážitek, který rozhodně netlumil mozkovou aktivitu. Ba právě naopak, nejednoznačnost a nedořečenost filmu stimulovala publikum k aktivnější participaci. Jaké to teď trpké zklamání, že Batmanglijův druhý film - The East - je v podstatě hloupoučký a zjednodušující environmentalistický blábol, který k neobjevnému a plytkému poznání, že "ochránci přírody jsou hodní, korporace zlé, ale v boji proti nim by se >>asi<< neměla překročit určitá hranice", dojde jen díky značně nepřesvědčivému konání zúčastněných postav (v tom vede epizodka s hluchou dívkou). Při jedné ze záverečných scén (jablko z koše) jsem se smál, až jsem se za břicho popadal. Tvůrci ji ale, obávám se, mysleli vážně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě pořádnej kus pravdy ohledně kritiky mocipánů, jen je škoda, že do filmu až na Ellen byli obsazeni herci jejihcž charisma může soupeřit leda tak s charisma maďarskýho poníka. On i samotnej děj měl několik nelogik, při kterých si člověk připadá jak Vinnetou v iglů a který mu nedovolí se vcáknout do děje se vším všudy. Rozhodně to není film o napětí, ani o nějaký akci, spíš nakusuje zajímavý téma. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,5miliónaTržby USA $2,301,839Tržby Celosvetovo $2,889,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,696 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $79,783 //počet predaných kusov ?║ skoro nenápadná produkcia, v šume hromady veľko produkcii čo sa ročne premele ale námetom veľmi zaujímavá a zručne natočená /75%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LŽETE NÁM? BUDEME VÁM LHÁT TAKY. ZAMOŘÍTE NAŠE PROSTŘEDÍ? MY ZAMOŘÍME TO VAŠE. MY JSME VÝCHOD A TOHLE JE JENOM ZAČÁTEK…“ /// Spíš dobrodružství než revoluce v infiltraci, kde potěší, že konečně strčili agenta taky někam jinam, než k sjetýmu mafiánovi. Ekoteroristická gruppa pod vedením lišky (bez bursíka) podšitý Skarsgårda, to je taková sešlost sluníčkovejch lidiček, vobjímajících nejen sebe, ale i stromy (i ty Miloši?), co ve volnejch chvílích znepříjemňuje průmyslovejm, farmaceutickejm atd, atd. sviním život. Námět zajímavej, JEN NEVYMĚKNOUT! A nechovat se jako kráva (– to zas říkám já!), jelikož tady jde v první řadě vo ženskou (agentku), která to všechno vnímá jinak než chlap. Nebo taky ne. Ale jak tak koukám na hodnocení – tak spíš jo. To já s tím zase takovej problém neměl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kámošův kompas ukazuje na východ. (Ukrajinec? Pusť to z hlavy…) 2.) Jsem ZELENEJ. (néé, lampasáci se nepočítaj…). 3.) Thx za titule ,,JezeqsBitch“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sice se na mě celou dobu tvářil The east béčkově a neuvěřitelně, ale z mého úhlu pohledu je na něj rozhodně o level lepší podívaná oproti předešlému Zalovu filmu. Když k tomu přihodím soundtrack, tak mi dnes vychází čtyřka a víc to nehodlám rozebírat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považuji za seriózní, aby existovala skupina dobrovolníků, která provede zúčtování s magnáty, kteří zbohatli výrobou nebezpečných léčiv, otravováním životního prostředí či jen prostou krádeží úspor drobných strařadatelů. Každý z nich by měl mít možnost okusit účinky své medicíny, vykoupat se v radioaktivní přehradě nebo si jen tak s bosým nohama zaškemrat u dveří Armády spásy. Je tedy pravdou, že toto zúčtování bych asi nenechával na bisexuálních hipících, ale svěřil bych je nějaké transparentní, čili lehce úplatné, společnosti, která by po navýšení základního kapitálu vše shledala v pořádku. Pak by mi patrně došlo, že občanská verze terorismu není asi tím nejhorším způsobem. Přiznám se, že mne tento snímek zaujal nejen námětem, ale hlavně tápáním Jane alias Sarah při hledání správného řešení situace. Vlastně jsem jsem přitom prolezl obrazovkou do filmu, byl jsem celou dobu s ní a kdyby ti roztančení teroristé méně běhali po lese a více nakládali zmetkům, tak by mne to bavilo ještě víc. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Tzv. bezpečnostné agentúry a ich nechutné praktiky získať si priazeň ľudí a následne im zničiť životy, sa mi vrcholne hnusia. Neviem ako tí agenti môžu v noci spávať. Nadnárodné spoločnosti si môžu robiť, čo sa im zachce, nie len kvôli zaplatenej verejnej mienke a advokátom, ale hlavne kvôli apatii konzumnej masy. Film prezentuje radikálnych environmentalistov ako nihilistických sektárov (viz, jedenie v kazajkách, opekačka v lese v maskách politikov), čo je trochu trápna demagógia, ale od hollywoodskeho filmu sa väčšia nezávislosť čakať nedá. Zaujímavý je aj osud hlavnej hrdinky, ktorý je zobrazený popri záverečných titulkoch. Fascinujúce. Držím všetkým environmentalistom palce, nemajú to ľahké. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príbeh agentky v utajení, čo sa snaží preniknúť do teroristicko-aktivistickej skupiny "The East", ktorá začala útočiť na korporačných bossov. V rámci moderných, komerčných eco-thrillerov je to fajn, ale predchádzajúci indie počin dua Batmanglij – Marling (Sound of My Voice) sa mi zdal zaujímavejší, pútavejší a celkovo vydarenejší. Toto je miestami zbytočne klišé, nehovoriac o značnej predvídateľnosti, prvoplánovosti a vytknúť by sa dalo určite ešte viac, no zlé to proste aj tak nebolo. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mizerná kvalita léků, plýtvání jídlem, vylévání sraček z továren do vody. Téma plné moderních ekologických postojů beru. Jenže tenhle ekothriller ve výsledku neosloví, jak by asi chtěl. Chybí mu dravost i tah na branku. Pod producentským dohledem bratrů Scottových bych očekával, že si tahle látka s několika palčivými problémy dneška i nad rámec scénáře víc sedne. Bývalá agentka FBI teď dostává výplatu od investigativní společnosti, která je tu pro prachaté klienty, kteří platí za vyčmuchání ekoteroristických organizací, které dělají jejich byznysu vrásky na čele. Členové jedné takové buňky, když netrestají prohřešky oněch korporací, ovšem dělají na můj vkus poměrně filmově nezáživné kousky. Objímají se, hladí, hrají flašku, vzájemně se myjí a vyznávají další rituály. Navíc „předělání“ (rozuměj zjištění té kruté pravdy a uznávání zcela jiných hodnot) naší hrdinky-tulačky je ve finále nesmírně pohádkové. Nic moc na tom nemění ani slušné herecké výkony Brit Marling, Ellen Page nebo Alexandra Skarsgårda. Tak trochu umělé, tak trochu dlouhé.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jane je bývalou zamestnankyňou FBI. Jedného dňa prichádza na pohovor do nového zamestnania. V špionážnej agentúre dostáva ihneď po nástupe neľahkú úlohu. Infiltrovať sa do skupiny "East", ktorá má na svedomí niekoľko útokov voči vysoko postaveným funkcionárom rôznych spoločností. Podarí sa jej splniť inštrukcie nadriadeného, alebo je pravda trošku iná? Thriller s výbornou myšlienkou a nápadom, avšak pomerne nezáživne spracovaný. Až na záverečnú desať minútovku, takmer bez napätia. ()

juta 

všechny recenze uživatele

The East a jeho členové nám ukazují, jak to ve skutečnosti chodí a nebylo to úplně špatné se podívat do zákulisí tajné organizace, která chce pomoct naší planetě, jenomže její způsoby nejsou úplně legální. ()

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak hloupý film už jsem věru dlouho neviděl. Nesmyslný scénář, psychologická hlušina a emocionální debilita prvoplánově využívající černobílého vidění světa, v němž figurují zlé korporace vypouštějící beze studu arzenik na malé děti a na druhé straně uvědomělé milionářské dcerky a hodné agentky s přesvědčující silou Derrena Browna. Klišé, nuda, šeď. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Stupidní kokotina o sektě grínpísáků, kteří jsou strašně kůl, protože když zrovna sofistikovaně nenabourávají obří korporace, tak hrají flašku, objímají se a rituálně si omývají pačesy. Děkuji, nechci. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak priehľadné, až sa na to dobre pozerá. Casting je skvelý, technicky na úrovni, silné moralizovanie však škodí snahe o závan chladného realizmu a nejaké silné posolstvo ide rýchlo "do kytek". Výsledok je len neškodné guilty pleasure, ale budiž. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Režisér Batmanglij (a s ním Brit Marling) je skvělý ve výběru témat a po Sound of My Voice nabízí další film, kterým v divákovi spustí spoustu otázek a myšlenek možná až nad rámec scénáře. Je jasné, že tvůrce našel zalíbení ve zkoumání psychologie malé komunity spjaté určitou myšlenkou a cílem. V debutu se zabýval sektou zaměřenou duchovně, zde naopak racionálně. Zatím jeden z filmů roku 2013, obě výše zmíněná jména je třeba do budoucna sledovat. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Alexander Skarsgard a Ellen Page - dva dôvody, prečo som na snímok takmer okamžite vrhol, dokonca aj bez prečítania obsahu a priebežného skúmania ala "či ten film vôbec za zhliadnutie stojí". A či stál? Stál. Teda film. Nič iného nestálo, to by počas 116tich minút muselo byť obnažené aj ženské telo a nielen Alexova holá prdel. No, ženy sa určite potešia, o to pokoj, ja im doprajem. Čo sa príbehu týka, o originalitu niet núdze. Síce story v štýle agentka infiltrujúca určitú skupinu porušujúcu zákony tu už bola mnohokrát. Ale ekoteroristi? Spoločné nažívanie s prírodou? Izolácia od spoločnosti? Priznám sa, že táto myšlienka grínpísákov berúcich spravodlivosť do vlastných rúk ma pomerne oslovila, i keď sa osobne medzi žiadych bojovníkom proti farmaceutickým firmám neradím, hlavným hrdinom som s radosťou držal všetky palce (a nielen preto, že slečna Pageová je rozkošná a pán Skarsgard veľký sympoš). ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera ráno posnídal makrobiotickou stravu z popelnice paní Vraždimůry Konzumové, vůbec mě nenapadlo, že o tom někdo dokáže natočit film, byl bych se učesal páteří z makrely... škoda přece každé energie, hlavně pozitivní. Pokud je navíc konečný výsledek tak nudný, zaslouží si zakompostovat mezi hovna bratrů a sester ve zbrani a dál se o něm nešířit... napadá mě asi bžilion vejšplechtů, jak se vysmát ekologickým břídilům, ale byl by to stejně černobílý pohled na věc a stejně fašisticky tendenční, jako tahle východní pitominka. Tedy se nebudu pouštět do rozborů, co na světě změnit, aby nám všem bylo líp...no, dredy to nebudou, miláčkové. Tedy film je v rámci žánru neskutečně slabý, doporučuji recyklovat. ()

Reklama

Reklama