Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh filmové legendy Sophie Lorenové, jež se zde zhostila roli své matky Romildy.  I tu kdysi čekala hvězdná kariéra u filmu, žel konzervativní rodiče - typičtí obyvatelé provinčního italského městečka, nedali své dceři rodné hnízdo opustit. To však nebylo největším neštěstím jejího života, mnohem více ji bolela ztráta milovaného muže - Riccarda, který dokonce ani neuznal své druhorozené dítě za své. Po jeho poslední návštěvě se Romilda rozhodne zlověstné vůli osudu postavit a vydá se společně se starší dcerou přímo do římského filmového ateliéru CineCitta. Po těžkých začátcích v komparsu má krásná Sophia konečně první zakázky v podobě fotorománů a vedlejších rolí. Mladší sestra Maria je s opětovným údělem odstrčeného dítěte velmi nespokojena a touží se připojit k matce. Konečně jsou opět všechny tři pohromadě a k úplné spokojenosti chybí jen notářské uznání Marie jejím biologickým otcem. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Přestože ve filmu to není příliš patrné, obě sestry jsou si ve skutečnosti velmi podobné. (farinelli77)
  • Maria Scicolone byla spisovatelkou a osobností italské televize. V letech 1971-1972 se profesionálně věnovala svému milovanému zpěvu, kterého se dříve kvůli přání matky s těžkým srdcem vzdala. (Zdroj: wikipedia.cz) (farinelli77)
  • Spisovatelka Maria Scicolone spolupracovala na scénáři k filmu. (farinelli77)
  • Film byl natočen volně podle stejnojmenného románu Marii Scicolone, mladší sestry Sophie Loren. (farinelli77)
  • S prvním manželem Romanem Mussolinim, nejmladším synem diktátora Benita Mussoliniho, se Maria Scicolone rozvedla v roce 1972. V tomto manželství se narodily její dvě dcery Elisabetta a Alessandra. Alessandra, současná italská politička, si v 70. a 80. letech zahrála v několika filmech, mj. i ve slavném a mnohokrát oceněném filmu Zvláštní den (1977), kde hrála se svou slavnou tetou Sophií Loren, která ji vzala pod ochranná křídla. V roce 1977 se Maria Scicolone provdala za kardiochirurga Magida Tamize. (Zdroj: wikipedia.cz) (farinelli77)

Reklama

Reklama