Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která popisuje jeden den ze života v holičství v jižní části Chicaga. Calvin (Ice Cube), který zdědil holičství po svém otci, v něm vidí pouze zátěž a ztrátu času. Teprve když ho prodá, začíná pomalu chápat otcův pohled a pokouší se holičství získat zpět. V hlavních rolích Ice Cube (Tři králové, Anakonda) a Anthony Anderson (Od kolébky k hrobu). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ice Cube převezme po zemřelém otci holičství, kde zaměstnává své kámoše a má dilema, jestli ho má prodat. A víc vědět nepotřebujete, nic jinýho se tam neřeší. Cube označuje filmy z jeho produkční dílny jako "real nigger movies". Má recht. V Barbershop hrají výhradně černoští herci - od hlavního přestavitele až po kompars na ulici. Vyjímkou je jeden indický prodavač a jeden z holičů-běloch, ke kterému mají ostatní "bratři" nedůvěru. Tu se mu podaří prolomit až tehdy, když umně strojkem ostříhá jednoho z černých bratrů. Zní to docela pitomě, že? A ono je to pitomý. Cubeovi kámoši se celý film hádají, dělají na sebe různé vtípky. Naštěstí v porovnání s předchozím Cubeovým filmem NEXT FRIDAY ubylo fekálního humoru, dá se říct, že na minimum. Tenhle film snad můžou docenit pouze ve Státech, kde Barbershop byl chvíli na 1.místě TOP žebříčku návštěvnosti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejde Holičství upřít snahu. Je dokonce dobře, že Tim Story natočil film, kde není tolik vidět jeho naprostá neschopnost a kde ho pravděpodobně zachraňují herci, kteří jsou občas vtipní. Cedric the Entertainer je osoba, která je v americe oblíbená, ale nějak mu nemohu přijít na chuť. Ice Cube je známý herec, který se potlouká mezi akčními filmy druhé třetí kvality(XXX 2) a podobnými konverzačními komediemi z čistě amerického prostředí s americkými probléme a vtipy. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl v nějakém zvláštním duševním rozpoložení, měl špatný den nebo prostě je tenhle film povedený a mně se líbil. Pro českou komunitu (v USA to pár týdnů vévodilo žebříčkům) je to film nepochopitelný ale ne zas tak o moc jako ty raperské sračky(Myčka, Zkurvenej pátek). Určitě nejvíce mě pobavily plky staříků a pak také duo kriplů pokoušející se otevřít ukradený sejf.Zkrátka jako ze života :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Terence Blanchard: 1. The Speech (Intro) - Cedric The Entertainer & Ice Cube ,2. Trade It All (Part 2) - Fabolous, P. Diddy & Jagged Edge ,3. Stingy - Ginuwine ,4. What's Come Over Me? - Glenn Lewis & Amel Larrieux ,5. Love Session - Ghostface Killah (feat. Ruff Endz) ,6. And We - P. Diddy, Black Rob, Big Azz, Ko-Kaine, G. Dep, Foxy Brown, Craig Mack & The Mighty Ha ,7. Could've Been You - 3lLW ,8. Baby Girl (Terri's Theme) - B2K ,9. Sneaky - Jhene (feat. Lil Fizz Of B2K) ,10. I See You - Best Man ,11. Better To Leave - Jordan Brown ,12. Baby, Baby, Baby - Collin ,13. Ben - Lil Kano ,14. Got To Give It Up (Part 1) - Marvin Gaye ,15. I'll Take You There - The Staple Singers ,16. Big Booty Girls (Outro) - Ice Cube, Michael Ealy, Leon Collier "Jam", Ray Thompson & Eric Lane , ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé scény sa kvalitou a humorom pohybovali v rozmedzí medzi 1* (dojáky) a 4* (dialógy), ale niektoré boli zaručeným receptom na smiech a urobili z tohto filmu "brutal" (yo!) pohodovú záležitosť, takže výsledok je približne 3*. Možno je to naozaj o tom, aký máte postoj k černošským komédiám všeobecne. Ja dobrý (yo!). Pamätáte sa na scény v holičstve z filmu Cesta do Ameriky? Eddie Murphy a Arsenio Hall v multiúlohách ufrfľaných dedkov prekárajúcich sa, ktorý boxer je najlepší na svete? - Barbershop vyzerá ako inšpirovaný práve týmito scénami, pretože tu podobní svojrázni "obyvatelia" holičstva tvoria základ príbehu a naservírujú vám tony černošského konverzačného humoru v ľahkom slangu. Fakt je, že Ice Cube nijaký extra výkon neodvádza, ale jeho herecké (ne)schopnosti aj nudnejšie pasáže filmu zdravo vyvažujú ostatní členovia posádky. Aj keď uznávam, že všetko, čo píše Lima v komentári, je skutočne pravda a skutočne ide o veľmi jednoduchý a prvoplánový príbeh (tradičný humor, trochu rapu a čierneho rasizmu, trochu napätia, nejakí gangstri, boj dobra so zlom a morálne poučovanie), dúfam, že tej bande černochov okolo o nič hlbšie nešlo a tak len splnili svoj "big plan" - yo, man! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná "komedie" kde černoši zaměstnaní v jednom holičství pořád jen kecaj a kecaj.A jsou to keci asi tak záživné jako Cubeovo toporné herectví. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Základní příběhová šablonka filmu s moralizujícím podtextem není úplně tragická, ale jak tak koukám, má to být hlavně komedie a v této oblasti už Barbershop naprosto selhává. ()

Torision odpad!

všechny recenze uživatele

Nadmíru trapná a žalostně nudná rádoby komedie, kde drtivá většina vtipů spočívá v tom, že Ice Cube a ostaní lamentují nad tím, jak běloši utiskují černochy a přitom stříhaj další černochy.Koukat hodinu a půl do zdi nemusí být vždycky ta horší varianta trávení volnýho času. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Oddychová záležitost. Příjemná komedie, sem tam sice předvídatelná, ale to se dá odpustit. Vypadá to přesně tak jak by to vypadat mělo :) Specifický černoššký humor, vítečně domalovává atmosféru filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budu trochu hodný a budu předpokládat, že až s dalšími díly to šlo úplně do kelu. Mohou mě ale mile překvapit. Ice Cube je v hlavní roli dobrý, Cedric nejméně otravný, jak jsem ho zažil, Eve je fajn, dějově je to také celkem ucházející. Nic skvělého, ale v rámci komedie s dramatickými a bratrskými prvky mi to na ten průměr stačí. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Kdyby jsme pominuli, pro evropana nepochopitelny, ty nesmyslny negersky kecy, byla by to prijemna konverzacka o jednom holicstvi, ktere si zije vlastnim zivotem a ktere se stava utocistem skupiny lidi. Nekomu to pripada, ze se tu nic nedeje a ze je nuda. Me to tak ovsem nepripada. Kdyby z toho neudelali cernosskej film, kdyby upustili od cernosskejch kecu a kdyby to neskoncilo happyendem, myslim si ze by pocet hvezdicek nepochybne stoupnul. Ale je kolem toho bohuzel moc kdyby a to neni nikdy dobre. Ovsem kdyz se pres ta kdyby prenesu, vidim v tom neco naivne pekneho, neco hrejiveho co nekteri bohuzel pres ten chladny ghetovsky obal nevidi. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

uces, vie ho kazde dieta - do holicstva dovedie ta hned. uces, ten si volne lieta - v detskych tvarach naspamat. uces, lahucko sa siri - postou dievcat chlapcov lic. uces, nezbedny a ciri - let si z filmu do ulic. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Kazdopadne, kdyz se film odehrava porad jen na stejnem miste, tak ho musi vytrhnout dialogy nic jineho. Ale to co se tam keca tak to je sprska tech nejvetsich zvastu, ktere vas po 5 minutach prestanou bavit poslouchat. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tak často uvoľnené a zábavné, že by ste museli byť dosť skúpi, aby ste si z toho neurobili zábavu. 6/10 ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý etnický snímek, který však nebude bělochy z ČR, kterým neříkají pojmy jako NAACP, Rosa Parks nebo Rodney King, nikdy pochopen. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Pohodářská komedie ze života chudých černochů z amerického Chicaga. Nic víc nic míň. Každý máme existenciální problémy. 40% ()

Reklama

Reklama