Reklama

Reklama

Království lesa

(TV film)
  • Česko Lesní království (více)
Velká Británie / Německo, 2008, 2x45 min (Alternativní 50 min)

Režie:

Jan Haft

Obsahy(1)

Film, úchvatně natočený ve formátu HD, zkoumá přírodu v evropských pralesech. Zachycuje širokou paletu krásných savců a ptáků a přináší zajímavé záběry jejich chování. Království lesa také zkoumá skryté jevy v lesích, používá časosběrnou techniku, extrémně zpomalené záběry a extrémní makrofotografii. Úžasné záběry ze života rostlin během jednotlivých ročních období divákům přiblíží celý roční cyklus. (Ekofilm)

(více)

Recenze (9)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Fascinující zachycení životního cyklu lesa a jeho obyvatel, během jednoho roku od jara do zimy. Dokument plný barev a perfektních záběrů, doplněn o doprovodný komentář. 95% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Působivé obrazové vyprávění o lese v průběhu čtyř ročních období, z něhož byly použity záběry i do snímku Zázračné lesy (2015), ale jen malá část. Divák se dozví řadu zajímavostí. K čemu potřebuje čmeláčí královna žihadlo? Třeba proto, aby vyhnala myšici z její podzemní nory a sama tam mohla založit hnízdo. Mravenci zase nosí na svém těle teplo, které získali sluněním, do nitra mraveniště. Sbírají rovněž pryskyřici, jelikož má antiseptické účinky. Někdy ale za to zaplatí životem. A když přiletí sojka, zkropí ji kyselinou, aby ji zahnali. Ona však právě na to čeká - kyselinu používá proti parazitům. Zatímco liška má mladé jednou do roka a třeba sedm najednou, myšice jich má daleko méně, avšak vrhnout může až třikrát do roka. Roháči ve výškách stromů bojují urputně o samičku na život a na smrt, dole pak v rámci říje do sebe buší jeleni, opodál divocí kanci. Snad jen bych upravil informaci o světluškách. Svítí nikoliv samečci, nýbrž samičky. Jako celek krásné. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

[Ekofilm, Třeboň] Úžasná kamera, zachycující skutečně dechberoucí záběry (na to, že se vše odehrává v lesích, které všichni známe). Chytře použité zpomalené záběry a vhodná hudba dokreslují informačně nabytý a vizuálně nápaditý dokument, který v rámci festivalu jasně vládne. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Strašnej drasťák. Majitelům slabších nervů nedoporučuji. To je hrůza, co se v tom lese děje. Zvláště pasáže ze života hmyzu mi daly zabrat :-)) ()

987Castiel 

všechny recenze uživatele

Dokument Nat Geo Wild zameraný na konkurenčný boj o svetlo, potravu, domov aj samice v biotopoch ihličnatých i listnatých stromov prevažne počas jari, leta a jesene. Informačná bomba o vegetácií i živočíchoch s full HD zábermi a spomalenými ukážkami. Výborná hudba i český dabing bezchybný. ()

Reklama

Reklama