Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Craig (Ice Cube) je obyčejný mladík, kterého propustili ve čtvrtek z práce, protože kradl krabice ze skladu. V pátek ráno se proboudí, ale to ještě neví, že ho bude čekat jeden z nejpodivnějších dnů jeho života. Se svým trhlým kamarádem a drogovým dealerem Smokeyem (Chris Tucker) se flákají na verandě Craigova domu místo toho, aby Craig hledal práci, jak mu otec nařídil. Oba posedávají a kouří marihuanu, když v tom přijede Smokeyův dodavatel zboží Velký Červ a chce po něm peníze za prodané zboží, ale Smokey mu řekne, že už to z Craigem všechno vykouřili. Velký Červ se naštve a vyhrožuje, že jestli ty peníze nebudou mít do deseti hodin, pak je oba zabije. A tak začíná honba za penězi pro záchranu života. Dokáží Craig a Smokey sehnat peníze a uniknout smrti před Velkým Červem? (Káronoš)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

decouble 

všechny recenze uživatele

Je to inscenovaný hrozně křečovitě. Postavy jako Ice Cubův táta jsou dokonce na hraně rasový karikatury (to mlaskání a sezení na záchodě má bejt jako vtipný?). Dokonce mi ani není jasný, jestli to měla být komedie nebo drama, protože zatímco Ice Cube se většinu času tváří jakože o něco důležitýho jde, Chris Tucker a postavičky okolo působí spíš jako "comic relief". Možná je to film, kterej mimo cílovku (mladej černoch z USA) nemá šanci najít svoje diváky. ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Po dvoudenní kocovině po Silvestru jsem v tupé agónii mezi stovkami filmů na disku náhodně vybral zrovna tento. Až poté jsem si uvědomil, že je pátek. Opravdu zvláštní náhoda. Přes intelektuální vyčerpanost jsem film s pauzami dokoukal a zase to tolik nebolelo. Nečekal jsem nic a nic jsem nedostal. Pár vtipných situací a jedna perla v podobě scény s parodováním jména Ice Cube pobavilo, ale celkově jde o film nicneříkající a závěrečných 20 minut, kdy se film strhne do rádoby dramatu, je úplně mimo. Moc nechápu to, proč z toho tvůrci neudělali naopak přepálenou komedii a snažili se do toho narvat i něco ze života. S podobnými herci, scénářem a vůbec námětem a postavami, které jsou těžko uvěřitelné, kdy je celá zápletka vedena kolem jakési nedůležité situace ohledně chybějících 200 dolarů za balíček trávy, jsou jakékoliv snahy o černou komedii z běžného života předem utopeny v kýči a nekoncepčnosti. ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

sklamalo...asi je to určené len pre černochov...na to že je to komédia som sa výrazne nezabavil, upišťaní černosi a černošky mi liezli maximálne na nervy a v podstate ten film je o NIČOM, nemá čo ponúknuť...v podstate sa pozeráte hodinu a pol doblba...neviem čo by som na tom vyzdvihol ale až taký prúser to zase nebol ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi líbil pohodový vibe tohohle filmu a ani mi zase až tak nevadilo, že to bylo o ničem. Hlavní protagonisté ale moc nezaujali, Chris Tucker umí být fakt otravný a Ice Cube prostě není moc dobrý herec, navíc jeho postava je fakt nezajímavá a v té roli prostě působí tak nějak nechtěně směšně - kdyby chtěl někdo, koho mám zafixovaného jako neschopného loosera hrát drsného gangsta rappera, nejspíš bych mu to nevěřil, no a bohužel pro Ice Cubea to funguje i opačně. Pár vtípků pobavilo, pár trochu znechutilo, celkově prostě nic extra. A vůbec mi nesedlo, jak se to na konci změní v Do the Right Thing nebo co... 5/10 ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších ryze černošských komedií (ne, Eddie Murphy fakt není černej, i když tak vypadá). I když jsem velkým fanouškem tohohle pokleslého a všeobecně vysmívaného žánru, tak musím uznatm, že tady tohle "minimalistické" pojetí (i když těžko v tom hledat nějaký umělecký záměr, že, spíše nedostatek financí) sice nepropadává, ale vyčnívajících míst není mnoho. Hlavní dva homies jsou takové dva archetypy "borec plus zhulenec". Ice Cube , stejně jako většina ostatních herců rekrutovaných z rapbiz celebrit nehraje rozhodně špatně, a je jen otázkou, proč vlastně někdo považuje za herce Jima Carreyho, Nicholase Cage nebo Pavla Lišku a ne tady jednu z největších heavyweights in da game. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (38)

  • Na poznávací značce Smokeyho auta je napsáno „FCK IT“. (Pumiiix)
  • Ice Cubeov zámer bol z filmu vytvoriť tzv. "hood classic", ktorý by si ľudia púšťali dookola stále a stále. (Real Tom Hardy)
  • Jones (John Witherspoon) pracoval ako chytač psov. Vo filme mal pri dome odstavené svoje pracovné auto, veľkú bielu dodávku. V nej bývali uschované veci pre štáb a na streche dodávky bývala umiestnená kamera, ak chceli točiť zábery z výšky. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama