Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Craig (Ice Cube) je obyčejný mladík, kterého propustili ve čtvrtek z práce, protože kradl krabice ze skladu. V pátek ráno se proboudí, ale to ještě neví, že ho bude čekat jeden z nejpodivnějších dnů jeho života. Se svým trhlým kamarádem a drogovým dealerem Smokeyem (Chris Tucker) se flákají na verandě Craigova domu místo toho, aby Craig hledal práci, jak mu otec nařídil. Oba posedávají a kouří marihuanu, když v tom přijede Smokeyův dodavatel zboží Velký Červ a chce po něm peníze za prodané zboží, ale Smokey mu řekne, že už to z Craigem všechno vykouřili. Velký Červ se naštve a vyhrožuje, že jestli ty peníze nebudou mít do deseti hodin, pak je oba zabije. A tak začíná honba za penězi pro záchranu života. Dokáží Craig a Smokey sehnat peníze a uniknout smrti před Velkým Červem? (Káronoš)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Slasher 

všechny recenze uživatele

No nechytlo mě to. Věrná ghetto atmosféra sice fajn, ale smát se moc čemu nebylo. Ice klasicky hraje tak že potřebuje dobrýho parťáka, jinak úplně vyšumí, jenže Chris Tucker jen přehrával jak d*bil. Ani pár dobrých charakterů (fotrák, nadržená sousedka, Deebo, k*kot s natáčkama) to nespravilo. Vidím proč je to kultovní, ale pro mě takhle v neděli večer celkem uspávačka, jen sezení na verandě o hovně. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Co se týče černošských, gangsterských komedií, tak pro ty mám slabost. Je to taková příjemná odpočinková zábava u který vypnu mozek a kochám se černým humorem. Ale konkrétně u filmu Friday jsem spíše koukal na hodinky kdy už to má skončit. Jediné co se mě na komedii z raperem Ice Cubem líbilo, byla postava Smokey v podání skvělého komedianta Chrise Tuckera. Zápletka nudná a děj nezajímavý. Hodnocení:4/10 ()

Reklama

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Po dvoudenní kocovině po Silvestru jsem v tupé agónii mezi stovkami filmů na disku náhodně vybral zrovna tento. Až poté jsem si uvědomil, že je pátek. Opravdu zvláštní náhoda. Přes intelektuální vyčerpanost jsem film s pauzami dokoukal a zase to tolik nebolelo. Nečekal jsem nic a nic jsem nedostal. Pár vtipných situací a jedna perla v podobě scény s parodováním jména Ice Cube pobavilo, ale celkově jde o film nicneříkající a závěrečných 20 minut, kdy se film strhne do rádoby dramatu, je úplně mimo. Moc nechápu to, proč z toho tvůrci neudělali naopak přepálenou komedii a snažili se do toho narvat i něco ze života. S podobnými herci, scénářem a vůbec námětem a postavami, které jsou těžko uvěřitelné, kdy je celá zápletka vedena kolem jakési nedůležité situace ohledně chybějících 200 dolarů za balíček trávy, jsou jakékoliv snahy o černou komedii z běžného života předem utopeny v kýči a nekoncepčnosti. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších ryze černošských komedií (ne, Eddie Murphy fakt není černej, i když tak vypadá). I když jsem velkým fanouškem tohohle pokleslého a všeobecně vysmívaného žánru, tak musím uznatm, že tady tohle "minimalistické" pojetí (i když těžko v tom hledat nějaký umělecký záměr, že, spíše nedostatek financí) sice nepropadává, ale vyčnívajících míst není mnoho. Hlavní dva homies jsou takové dva archetypy "borec plus zhulenec". Ice Cube , stejně jako většina ostatních herců rekrutovaných z rapbiz celebrit nehraje rozhodně špatně, a je jen otázkou, proč vlastně někdo považuje za herce Jima Carreyho, Nicholase Cage nebo Pavla Lišku a ne tady jednu z největších heavyweights in da game. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání. Vybral jsem si tohle, podle hlavních dvou hrdinů a námětu. Viděl jsem "Zkurvenej Pátek", který mě alespoň pobavil a bavil. Na rozdíl od tohoto. Černošská komedie pro sortu lidí jako jsem já, mě doslova nudila. Scény u kterých jsem se bavil, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Opravdu totální propadák. První plamínek velké role Chrise Tuckera a on zhasne ve všech ohledech. Jediné za co je ta hvězdička, je za ten hip hop, těch pár scén a za Tuckera s Ice Cubem. Sám se ale divím, že jsem to nevypnul a neohodnotil odpadem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (38)

  • Scenárista DJ Pooh si mal pôvodne zahrať rolu Smokeyho, avšak štúdio New Line Cinema tlačilo na producentov, aby siahli po známejšom hercovi. (Real Tom Hardy)
  • Počas natáčania bolo zakázané na pľaci nosiť akékoľvek oblečenie červenej farby (symbolizujúcej gang Bloods), nakoľko sa 126th Street nachádzala hlboko v území Crips. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama