Reklama

Reklama

Lord of the Dance in 3D

(divadelní záznam)
  • Česko Lord of the Dance (více)
Hudební / Dokumentární / Taneční
Velká Británie, 2011, 95 min (Alternativní 91 min)

Obsahy(1)

Dobrotivý Malý duch probudí k životu tanečníky, jejichž vzorem je nedostižný Pán tance (Lord of the Dance – Michael Flatley). Ten miluje krásnou tanečnici Saoirse. Do cesty jejich štěstí se však postaví neméně krásná svůdkyně Morrighan a především Temný pán, který ovládá celou armádu a který chce připravit Pána tance o jeho titul. Temný pán se neštítí použít pro své cíle jakékoli prostředky. Strana dobra se jej však přesto pokusí porazit, a to ve strhujícím tanečním souboji… Legendární taneční show, která je dílem choreografa a tanečníka Michaela Flatleyho, spatřila světla ramp 2. července 1996 v The Point Theatre v irském Dublinu. Pohádkově-mytický příběh, vyprávěný především prostřednictvím tradičních irských tanců a doprovázený strhujícím hudebním soundtrackem Ronana Hardimana, dokázal oslovit diváky všech kultur a záhy se stal světově nejúspěšnějším představením svého druhu. Původní podoba show byla prostřednictvím kamer zaznamenána v roce 1997. O další rok později následoval záznam bombastického příležitostného provedení z londýnského Hyde Parku, nazvaný Feet of Flames. Nejnovější podoba představení, zasazená do modernějších kulis a kostýmů a opatřená novými speciálními efekty, pochází z roku 2011 a byla natočena při představeních v Londýně, Dublinu a Berlíně. Jak původní, tak obnovenou verzi představení mohli již několikrát naživo zhlédnout i diváci v České republice, kde se Lord of the Dance těší mimořádné divácké přízni. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Občas bych si přála znát toho, kdo se skrývá za textem distributora a kde na ty rozumy chodí. Zcela úchvatná show, mimochodem jmenuje se Feet of Flames, to bezesporu je, ale nová rozhodně v roce 2011 nebyla. Svou nadpozemsky nádhernou a nepřekonatelnou premiéru měla již v roce 1998 a konala se v londýnském Hyde Parku. Tu show miluji, dosud není nic, co by ji překonalo. V tomto představení roku 2011 je znát, že soubor prořídl a Feet of Flames seznala změny. Kromě "čertice" Gillian mi zde chybí i sladký hlas Ann Buckley a i některé taneční scény. Scéna v Hyde Parku byla rovněž vyšperkovanější, umocňující celý příběh. A milý distributore, Michael Flatley se k souboru LOTD nepřipojil, on ho založil!!! .............       Edit 1.4.2024: vidím, že je text obsahu změněn a opraven. Tleskám, super! 👍 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné, úchvatná hudební a taneční show (pokud to zažijete naživo nebo alespoň v tv s pořádně hlasitou zvukovou aparaturou). Jen ony show Lordů jsou si ve své podstatě podobné. 85% ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Keď samotný Michael Flatley na začiatku filmu prehlásil, že toto bude jeho vôbec najlepšie vystúpenie v živote, neveľmi som mu veril. Pochyboval som totiž, že by hocaký iný záznam "Lord of the Dance" mohol prekonať fenomenálne "Feet of Flames" z deväťdesiateho ôsmeho. A čuduj sa svete. Flatleyho návrat "na miesto činu" - do Dublinu - sa mu prinajmenšom vyrovná. Stále je to epická a veľkolepá show, ktorá strhne a nepustí aj v roku 2011. Zo starého obsadenia zostala okrem Michaela iba Bernadette Flynn ako Saoirse (ktorú som ja osobne vôbec nespoznal, pretože vyzerá mladšie ako pred trinástimi rokmi!), ale to nové sa tiež veľmi vydarilo, hlavne v prípade Zvodkyne Morrighan, ktorá, aj keď ju už netancuje krásna kučeravá Gillian Norris, je presne tak sexy a zvodná, ako má byť. Jedinú výhradu mám k Malému Duchovi - nová tanečnica nevinnosti a krehkosti Helen Egan nedosahuje. Inak ale naozaj niet čo vytknúť. Úžasná choreografia a brilantná Hardimanova hudba ma opäť prinútili na konci potláčať slzy. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tato verze je pro mne velkým zklamáním a jak došlo na její nasazení do praxe (živá vystoupení), přestal jsem na ně chodit. Pochopitelně že "obtloustlý" MIchael už tu nepředvádí co dříve (rozsah pohybů), ale především všechny ty světelné a digitální efekty už přesahují únosnou hranici, odvádějí pozornost od samotných tanečníků a často i ruší, a vůbec to celé digitální divadlo zabíjí původního mýtického ducha celé show. Vezmu-li např. svůdnici Morrigan, tak ten baret na hlavě a latexový kostýmek už je vážně za hranicí snesitelnosti, a to nemluvím o tech digitálních tanečnicích co se občas vlní na pozadí, celé to pak vypadá skoro jako upoutávka na noční klub :-) Kdepak, původní verze je původní verze a ta jediná má své kouzlo, tohle u mne nemá šanci ani přes HD kvalitu obrazu i zvuku, vždy budu doporučovat původní záznam - ač audiovizuálně podstatně méně kvalitní, jako show mnohem mnohem lepší. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Potřetí to samé stále dokola, stejná hudba, jiné kostýmy, jiné jeviště, přidaná rocková kytara a bicí, moderní efekty. Starší koncerty se mi líbily mnohem víc i bez různého moderního osvětlení a bez 3D. Rozhodně to ale není špatné, jen jsem asi už namlsanej. Vidět to ve 2D a bez pořádného zvuku, tak dám o dvě hvězdičky méně. Stále je to pecka. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Lord of the Dance nabízí nové vystoupení s návratem samotného autora a vizionáře Michaela Flatleyho. Ten opět dokazuje, že ač má svá leta, pořád je to fenomén a ani jeho věk ho nepřiměje k tomu, aby pověsil boty na hřebík. Vidíme tu staronové vystoupení, které sice nepřekvapí, ale ani nezklame. Kulisy nahrazují LCD panely, pár čísel zmizelo a je nahrazeno dvěma čísly z Feet of Flames, kde Flatley ukazuje rozmanitost svých dovedností a lásku k tomu, čemu věnoval svůj život. Neuvěřitelně mě naštval prachmizerný střih, který degraduje úroveň vystoupení neskutečným způsobem. Spoustu věcí, prvků a zajímavostí tak divák nevidí, protože jsou prostě mimo záběr (místo detailu na nohy v konkrétním momentě široký celek trvající asi 10 vteřin, místo záběru z jeřábu na prolínající se hvězdicové formace je zachycena vedlejší aktérka s rozostřeným pozadím atd. To, na co se divák těší, že uvidí z jiného úhlu, pro jistotu nevidíme vůbec, protože střihač nezná choreografii a jak vidno ani nemá pokyny k tomu, na co se má zaměřit. V závěru je toto vystupení povedeným kouskem, kterým určitě nepohrdne žádný fanoušek. Flatley je sice už starší pán, je z něho vidět únava a vědomé vyřazování náročnějších prvků, v každém případě to nemění nic na tom, že je to prostě borec. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Oproti nohám v plameňoch výrazne slabšie, čo ale neznamená že to nie je stále oku lahodiaca show. Prostredie super, len ten Michael nemá tak rýchle nohy ako kedysi. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Flatley že má 53 let? Tomu se skoro nechce věřit. Show vychází z klasického Lord of the Dance, ale přidává nové prvky a modernější pojetí jak hudební, tak pódiové - k houslistkám se přidává bicí nebo rocková kytara, klasické kulisy střídají velké LED tabule. To nejlepší - základ - ale zůstává stejné ... výborná show. ()

Bobbles 

všechny recenze uživatele

Úžasné představení, výborná hudba, skvělé efekty a neuvěřitelné výkony!!! Strašně lituju toho, že jsem si nekoupila vstupenku na představení, když vystupovali v ČR. Po celou dobu sledování mě mrazilo a užasle jsem koukala na obrazovku, jak rychle jim ty nohy kmitají. Snad se do Čech zase vrátí a já budu mít příležitost podobně úžasné představení shlédnout na vlastní oči. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka Michaela Flatleyho, jeho umenie a vystúpenia sú úžasné! Som jeho dlhoročným fanúšikom a hneď, ako som zistil túto novinku, bol som nadšený - konečne, po dlhom čase niečo ďalšie - nové! Po zhliadnutí vystúpenia som však ostal mierne sklamaný.. Ono nie, že by to bolo zlé, prakticky stále sa kopíruje jedno a to isté vystúpenie. Avšak toto bolo, ako z úplných začiatkov. Ako (Riverdance, Lord of the Dance, Feet of Flames, Celtic Tyger), boli úplne perfektné vystúpenia s krásnou hudbou, nezabudnutelným stepom, nádhernou a špičkovou choreografiou a celkovo perfektným týmom mladých ludí, ktorí odvádzali dokonalú a synchronizovanú prácu! Ano, v názve síce má RETURN - NÁVRAT, ale čakal by som, že tu budú zaradené aj nejaké nové prvky, prípadne úplne nový image vystúpenia.. Tento koncert - vystúpenie mi pripadalo, ako najchudobnejšie zo všetkých predošlých. Hudba bola krásna, aj výkon fajn, no na kostýmoch si asi záležať moc nedali, na choreografii detto a celková vyzualizácia mi pripadala trochu ochudobnená.. Malou novinkou - oživením, bola digitálna stena vo forme niekolkých stĺpcov na pozadí pódia. A z Michaela som mal miestami pocit, akoby bol už sakra unavený za tie roky a už sa mu moc ani nechcelo predvádzať. Ono má už samozrejme svoj vek a prakticky stále je velmi činný, čo je pri niečom takomto obdivuhodné.. Ale u mňa tentoraz moc neexceloval. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Vizuální masáže a ohňostroje a jiná pozlátka nejsou pro mě. Ani elektro-disco nebo jak to nazvat nemusím, rozhodně bych nenašel slova jako krásná hudba, jak jsem tu kdesi četl. Choreografie je báječná a Michael Flatley neuvěřitelný. Za to, jak si představení lehce udrželo mojí pozornost si to čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

jaanyna 

všechny recenze uživatele

Když jeden dělá totéž po patnácti letech, není to totéž. Typická ukázka destrukce osobnosti člověka, kterému stoupla sláva do hlavy. To je jako vidět Ježíše v devadesátém šestém ve Spirále. Tomu se už Karlín nikdy nemůže rovnat. ()

neo_ap 

všechny recenze uživatele

Nedokáži ani vysvětlit proč, ale od té doby co jsem narazil, a zhlédl představení z roku 97´, jsem toužil po tom, vidět tohle vše na živo. To se mi už dvakrát povedlo (koment u mne v deníku). Z tohoto záznamu jsem byl nadšen. Nelišil se tolik od předchozího, což je dobře. A byl vybroušen k dokonalosti. Sám jsem si vytvořil audio záznam, který neustále poslouchám. Není co bych vytknul. Nedávno se mi naskytla možnost, vše si vychutnat ve 3D. Dokonalé. Fantastické. Nádherné. Tyto slova nestačí k popsání mého zážitku. Kdo neviděl, musí hodně litovat. Sám Michael Flatley tvrdí, že sledovat tento záznam ve 3D je větší zážitek než sledovat živé vystoupení. A musím mu dát za pravdu. Naskytne-li se vám tato možnost, neváhejte. 100/100. ()

Reklama

Reklama