Reklama

Reklama

Lord of the Dance in 3D

(divadelní záznam)
  • Česko Lord of the Dance (více)
Hudební / Dokumentární / Taneční
Velká Británie, 2011, 95 min (Alternativní 91 min)

Obsahy(1)

Dobrotivý Malý duch probudí k životu tanečníky, jejichž vzorem je nedostižný Pán tance (Lord of the Dance – Michael Flatley). Ten miluje krásnou tanečnici Saoirse. Do cesty jejich štěstí se však postaví neméně krásná svůdkyně Morrighan a především Temný pán, který ovládá celou armádu a který chce připravit Pána tance o jeho titul. Temný pán se neštítí použít pro své cíle jakékoli prostředky. Strana dobra se jej však přesto pokusí porazit, a to ve strhujícím tanečním souboji… Legendární taneční show, která je dílem choreografa a tanečníka Michaela Flatleyho, spatřila světla ramp 2. července 1996 v The Point Theatre v irském Dublinu. Pohádkově-mytický příběh, vyprávěný především prostřednictvím tradičních irských tanců a doprovázený strhujícím hudebním soundtrackem Ronana Hardimana, dokázal oslovit diváky všech kultur a záhy se stal světově nejúspěšnějším představením svého druhu. Původní podoba show byla prostřednictvím kamer zaznamenána v roce 1997. O další rok později následoval záznam bombastického příležitostného provedení z londýnského Hyde Parku, nazvaný Feet of Flames. Nejnovější podoba představení, zasazená do modernějších kulis a kostýmů a opatřená novými speciálními efekty, pochází z roku 2011 a byla natočena při představeních v Londýně, Dublinu a Berlíně. Jak původní, tak obnovenou verzi představení mohli již několikrát naživo zhlédnout i diváci v České republice, kde se Lord of the Dance těší mimořádné divácké přízni. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Bobbles 

všechny recenze uživatele

Úžasné představení, výborná hudba, skvělé efekty a neuvěřitelné výkony!!! Strašně lituju toho, že jsem si nekoupila vstupenku na představení, když vystupovali v ČR. Po celou dobu sledování mě mrazilo a užasle jsem koukala na obrazovku, jak rychle jim ty nohy kmitají. Snad se do Čech zase vrátí a já budu mít příležitost podobně úžasné představení shlédnout na vlastní oči. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tato verze je pro mne velkým zklamáním a jak došlo na její nasazení do praxe (živá vystoupení), přestal jsem na ně chodit. Pochopitelně že "obtloustlý" MIchael už tu nepředvádí co dříve (rozsah pohybů), ale především všechny ty světelné a digitální efekty už přesahují únosnou hranici, odvádějí pozornost od samotných tanečníků a často i ruší, a vůbec to celé digitální divadlo zabíjí původního mýtického ducha celé show. Vezmu-li např. svůdnici Morrigan, tak ten baret na hlavě a latexový kostýmek už je vážně za hranicí snesitelnosti, a to nemluvím o tech digitálních tanečnicích co se občas vlní na pozadí, celé to pak vypadá skoro jako upoutávka na noční klub :-) Kdepak, původní verze je původní verze a ta jediná má své kouzlo, tohle u mne nemá šanci ani přes HD kvalitu obrazu i zvuku, vždy budu doporučovat původní záznam - ač audiovizuálně podstatně méně kvalitní, jako show mnohem mnohem lepší. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Lord of the Dance nabízí nové vystoupení s návratem samotného autora a vizionáře Michaela Flatleyho. Ten opět dokazuje, že ač má svá leta, pořád je to fenomén a ani jeho věk ho nepřiměje k tomu, aby pověsil boty na hřebík. Vidíme tu staronové vystoupení, které sice nepřekvapí, ale ani nezklame. Kulisy nahrazují LCD panely, pár čísel zmizelo a je nahrazeno dvěma čísly z Feet of Flames, kde Flatley ukazuje rozmanitost svých dovedností a lásku k tomu, čemu věnoval svůj život. Neuvěřitelně mě naštval prachmizerný střih, který degraduje úroveň vystoupení neskutečným způsobem. Spoustu věcí, prvků a zajímavostí tak divák nevidí, protože jsou prostě mimo záběr (místo detailu na nohy v konkrétním momentě široký celek trvající asi 10 vteřin, místo záběru z jeřábu na prolínající se hvězdicové formace je zachycena vedlejší aktérka s rozostřeným pozadím atd. To, na co se divák těší, že uvidí z jiného úhlu, pro jistotu nevidíme vůbec, protože střihač nezná choreografii a jak vidno ani nemá pokyny k tomu, na co se má zaměřit. V závěru je toto vystupení povedeným kouskem, kterým určitě nepohrdne žádný fanoušek. Flatley je sice už starší pán, je z něho vidět únava a vědomé vyřazování náročnějších prvků, v každém případě to nemění nic na tom, že je to prostě borec. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Občas bych si přála znát toho, kdo se skrývá za textem distributora a kde na ty rozumy chodí. Zcela úchvatná show, mimochodem jmenuje se Feet of Flames, to bezesporu je, ale nová rozhodně v roce 2011 nebyla. Svou nadpozemsky nádhernou a nepřekonatelnou premiéru měla již v roce 1998 a konala se v londýnském Hyde Parku. Tu show miluji, dosud není nic, co by ji překonalo. V tomto představení roku 2011 je znát, že soubor prořídl a Feet of Flames seznala změny. Kromě "čertice" Gillian mi zde chybí i sladký hlas Ann Buckley a i některé taneční scény. Scéna v Hyde Parku byla rovněž vyšperkovanější, umocňující celý příběh. A milý distributore, Michael Flatley se k souboru LOTD nepřipojil, on ho založil!!! .............       Edit 1.4.2024: vidím, že je text obsahu změněn a opraven. Tleskám, super! 👍 ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Vizuální masáže a ohňostroje a jiná pozlátka nejsou pro mě. Ani elektro-disco nebo jak to nazvat nemusím, rozhodně bych nenašel slova jako krásná hudba, jak jsem tu kdesi četl. Choreografie je báječná a Michael Flatley neuvěřitelný. Za to, jak si představení lehce udrželo mojí pozornost si to čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama