Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurátor Rauch (B. Rösner), který žije v neurovnaných vztazích se svou ženou (D. Batulková), má zhodnotit vzácný soubor starožitností. Když má odvézt předměty ke komisi, půjčuje si vůz jeho žena a odjíždí tajně se svým milencem (J. Štěpnička) na chatu. Během cesty jsou oba zastřeleni. Vyšetřování se nejprve kloní k milostnému motivu, ale Rauch tvrdí, že v souboru věcí byl vzácný pohár s rubíny, který měl nesmírnou cenu. A pohár zmizel… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Winster 

všechny recenze uživatele

Vecer nekdo tezce nedava ze nekdo leje, tak pro jistotu rano leje taky. Nekdo je neustale doma tz se tam dovolat neni problem. A tamhle zastav za tou odbockou, tam by nas mohli prepadnout. To s tema vetvema je genialni, ikdyz ta Lkova skodovka, by to stejne klidne prejela :D. A strilet nebylo treba, stacilo pustit hudbu z filmu. Koukatelna detektika na nědělní odpoledne...A na to ze se porqd mluvi o chate, tak tam pro jistotu chata neni :D ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to zas byla věc. Docela snadno se dalo z dialogů vyčíst, že počátek kapitalismu se blížil. Nebo možná spíš to, že se blížil konec socialismu. I když tvůrci občas vyrazili ven mezi lidi, přesto se natáčelo v příšerně jednotvárných ateliérech. Dům Raucha mi dokonce přišel podobný domu doktora Sovy z Nemocnice na kraji města. Hned od počátku mě ale iritoval zmatený střih a kamera, která se snažila působit autenticky. A závěr? Tvůrci si zřejmě uvědomili, že do této chvíle se žádné velké drama nekonalo, tak na konec připravili doslova hysterické vyhrocení dramatické situace. K tomu trubka pro zvýraznění dramatu. No klasická dobová kriminálka. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná kriminální zápletka s překvapivým rozuzlením, ale ti herci... Rösner bohužel zbytečně přehrává, Brzobohatý je nesympatický a ostatní se potácí někde mezi apatií a afektem. Snad jen František Němec neslevil z navyklého standardu a hraje svého padoucha opravdu skvěle. Celkově ovšem nic proti ničemu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel souhlasit, že jde o slabší televizní inscenaci. Příběh samotný nebyl ani tak nejhorší, ale to celkové zpracování už bohužel ano. Některé pasáže postrádaly pomyslnou „šťávu“, přehršel nudnějších dialogů, hodně průměrné herecké výkony (přestože se tu objevila celá škála známých tváří). Moc jsem se u sledování teda nebavil, což je škoda. Tady musím sáhnout k podprůměrnému ohodnocení. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je toto další jedinečná "studiovka". Je to takový televizní "rodokaps". Proč už taková díla nevznikají? Je to snad tím, že by nebyl zájem ze strany publika, nebo je to tím, že to nikdo nedokáže natočit a zahrát tak, aby to bylo kvalitní? Ano, B je správně. A po pravdě, radši 10 takových studiových nízkonákladových kriminálek, než 1000 dílů ulice, nebo novodobých policejních "akčních" seriálů. Tento film vyniká jak zápletkou, tak i skvělými hereckými výkony. Je to jednohubka před či po nedělním obědu. A jednou pro vždy si zapamatujte, že peníze nedělají kvalitu! Je to příběh a herci. P.S. Honzík se zamknul v koupelně, no nechce jít ven....Cožéééé? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Kazetový magnetofon v úvodu filmu je Tesla SM 260 Hi-Fi stereo z let 1985–1987. Jeho maloobchodní cena byla 5 350 Kčs. (sator)

Reklama

Reklama