Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurátor Rauch (B. Rösner), který žije v neurovnaných vztazích se svou ženou (D. Batulková), má zhodnotit vzácný soubor starožitností. Když má odvézt předměty ke komisi, půjčuje si vůz jeho žena a odjíždí tajně se svým milencem (J. Štěpnička) na chatu. Během cesty jsou oba zastřeleni. Vyšetřování se nejprve kloní k milostnému motivu, ale Rauch tvrdí, že v souboru věcí byl vzácný pohár s rubíny, který měl nesmírnou cenu. A pohár zmizel… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

topi 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka z konce osmdesátých let s typickou dobovou ateliérovou atmosférou, která se mě u těchto inscenací moc líbí. Dvojice milenců jsou zastřeleni, když večer odjíždí lesem na chatu. Zdánlivě jasný motiv žárlivosti se ve skutečnosti točí kolem restaurování starožitností, z nichž jeden z pohárů měl miliónovou hodnotu a nebyl ještě ani zapsán do seznamu ke komisi. Někdo ten pravý vyměnil za falzifikát, hlavních podezřelých tak přibývá a pachatel udělá vše, aby ten cenný kus s pravými rubíny získal. Škoda jen toho chvílemi zmateného střihu, který kolikrát nesmyslně prznil děj. Hudba Jiří F. Svoboda. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Vecer nekdo tezce nedava ze nekdo leje, tak pro jistotu rano leje taky. Nekdo je neustale doma tz se tam dovolat neni problem. A tamhle zastav za tou odbockou, tam by nas mohli prepadnout. To s tema vetvema je genialni, ikdyz ta Lkova skodovka, by to stejne klidne prejela :D. A strilet nebylo treba, stacilo pustit hudbu z filmu. Koukatelna detektika na nědělní odpoledne...A na to ze se porqd mluvi o chate, tak tam pro jistotu chata neni :D ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná kriminální zápletka s překvapivým rozuzlením, ale ti herci... Rösner bohužel zbytečně přehrává, Brzobohatý je nesympatický a ostatní se potácí někde mezi apatií a afektem. Snad jen František Němec neslevil z navyklého standardu a hraje svého padoucha opravdu skvěle. Celkově ovšem nic proti ničemu. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní krimi film, v němž se vyšetřuje vražda rozmarné a nevěrné manželky (D. Batulková) uměleckého restaurátora Raucha (B. Rösner), jež byla nalezena mrtvá spolu se svým milencem. Zpočátku se kriminalisté ve složení major Vízek (R. Brzobohatý) a poručík Mazánek (Z. Žák) zabývají vražedným motivem vyplývající z neurovnaných rodinných vztahů obětí, avšak posléze vychází najevo, že čin bude souviset s vdovcovou profesí. Přestože se dá pachatelova totožnost určit poměrně brzy, příběh není špatně vymyšlen a dramatické události se odehrávají až do konce. Ve vedlejších rolích se objeví krásná I. Svobodová v roli Rauchovy milenky, P. Soukup v příšerném dobovém oděvu jakožto Rauchův asistent a F. Němec jako dr. Fiala, ředitel muzea. Bohužel je až příliš znatelné, že se jedná o televizní dílo, zejména kvůli mizerné kameře, jednoduchému studiovému prostředí a nevyvinutým postavám. Jedná se o typickou průměrnou televizní kriminálku z přelomu 80. a 90. let. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je toto další jedinečná "studiovka". Je to takový televizní "rodokaps". Proč už taková díla nevznikají? Je to snad tím, že by nebyl zájem ze strany publika, nebo je to tím, že to nikdo nedokáže natočit a zahrát tak, aby to bylo kvalitní? Ano, B je správně. A po pravdě, radši 10 takových studiových nízkonákladových kriminálek, než 1000 dílů ulice, nebo novodobých policejních "akčních" seriálů. Tento film vyniká jak zápletkou, tak i skvělými hereckými výkony. Je to jednohubka před či po nedělním obědu. A jednou pro vždy si zapamatujte, že peníze nedělají kvalitu! Je to příběh a herci. P.S. Honzík se zamknul v koupelně, no nechce jít ven....Cožéééé? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Kazetový magnetofon v úvodu filmu je Tesla SM 260 Hi-Fi stereo z let 1985–1987. Jeho maloobchodní cena byla 5 350 Kčs. (sator)

Reklama

Reklama