Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Restaurátor Rauch (B. Rösner), který žije v neurovnaných vztazích se svou ženou (D. Batulková), má zhodnotit vzácný soubor starožitností. Když má odvézt předměty ke komisi, půjčuje si vůz jeho žena a odjíždí tajně se svým milencem (J. Štěpnička) na chatu. Během cesty jsou oba zastřeleni. Vyšetřování se nejprve kloní k milostnému motivu, ale Rauch tvrdí, že v souboru věcí byl vzácný pohár s rubíny, který měl nesmírnou cenu. A pohár zmizel… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

dyfur 

všechny recenze uživatele

......už bolo cítiť 8O-te roky - koniec....a i s detektívnym žánrom to išlo dolu vodou.Trocha podpriemerné dielko,ale ešte to nebolo úplne k ničomu,nejaká tá zápletka,nejaká tá myšlienka tam bola..... a prišlo sa i na vinníka,ktorý tak viac - menej ostal ako jediná možnosť ....ako čierny peter...... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka z konce osmdesátých let s typickou dobovou ateliérovou atmosférou, která se mě u těchto inscenací moc líbí. Dvojice milenců jsou zastřeleni, když večer odjíždí lesem na chatu. Zdánlivě jasný motiv žárlivosti se ve skutečnosti točí kolem restaurování starožitností, z nichž jeden z pohárů měl miliónovou hodnotu a nebyl ještě ani zapsán do seznamu ke komisi. Někdo ten pravý vyměnil za falzifikát, hlavních podezřelých tak přibývá a pachatel udělá vše, aby ten cenný kus s pravými rubíny získal. Škoda jen toho chvílemi zmateného střihu, který kolikrát nesmyslně prznil děj. Hudba Jiří F. Svoboda. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní krimi film, v němž se vyšetřuje vražda rozmarné a nevěrné manželky (D. Batulková) uměleckého restaurátora Raucha (B. Rösner), jež byla nalezena mrtvá spolu se svým milencem. Zpočátku se kriminalisté ve složení major Vízek (R. Brzobohatý) a poručík Mazánek (Z. Žák) zabývají vražedným motivem vyplývající z neurovnaných rodinných vztahů obětí, avšak posléze vychází najevo, že čin bude souviset s vdovcovou profesí. Přestože se dá pachatelova totožnost určit poměrně brzy, příběh není špatně vymyšlen a dramatické události se odehrávají až do konce. Ve vedlejších rolích se objeví krásná I. Svobodová v roli Rauchovy milenky, P. Soukup v příšerném dobovém oděvu jakožto Rauchův asistent a F. Němec jako dr. Fiala, ředitel muzea. Bohužel je až příliš znatelné, že se jedná o televizní dílo, zejména kvůli mizerné kameře, jednoduchému studiovému prostředí a nevyvinutým postavám. Jedná se o typickou průměrnou televizní kriminálku z přelomu 80. a 90. let. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to zas byla věc. Docela snadno se dalo z dialogů vyčíst, že počátek kapitalismu se blížil. Nebo možná spíš to, že se blížil konec socialismu. I když tvůrci občas vyrazili ven mezi lidi, přesto se natáčelo v příšerně jednotvárných ateliérech. Dům Raucha mi dokonce přišel podobný domu doktora Sovy z Nemocnice na kraji města. Hned od počátku mě ale iritoval zmatený střih a kamera, která se snažila působit autenticky. A závěr? Tvůrci si zřejmě uvědomili, že do této chvíle se žádné velké drama nekonalo, tak na konec připravili doslova hysterické vyhrocení dramatické situace. K tomu trubka pro zvýraznění dramatu. No klasická dobová kriminálka. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je toto další jedinečná "studiovka". Je to takový televizní "rodokaps". Proč už taková díla nevznikají? Je to snad tím, že by nebyl zájem ze strany publika, nebo je to tím, že to nikdo nedokáže natočit a zahrát tak, aby to bylo kvalitní? Ano, B je správně. A po pravdě, radši 10 takových studiových nízkonákladových kriminálek, než 1000 dílů ulice, nebo novodobých policejních "akčních" seriálů. Tento film vyniká jak zápletkou, tak i skvělými hereckými výkony. Je to jednohubka před či po nedělním obědu. A jednou pro vždy si zapamatujte, že peníze nedělají kvalitu! Je to příběh a herci. P.S. Honzík se zamknul v koupelně, no nechce jít ven....Cožéééé? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Kazetový magnetofon v úvodu filmu je Tesla SM 260 Hi-Fi stereo z let 1985–1987. Jeho maloobchodní cena byla 5 350 Kčs. (sator)

Reklama

Reklama