Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 359)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přechod k velkofilmu se podařil. Aronofsky si libuje v zrcadlení dnešního lidstva s potomky Kainovými. Snové sekvence a tripové vyprávění prvních kapitol z Písma, má pořád tu neokoukanou efektivitu, co dokáže přikovat suché oko diváka k plátnu. Russell je výborný, už dlouho nehrál takhle dobře a práce, kterou musí jeho Noe vykonat, se chopil se ctí. Cíl vybudování celé archy je trošičku odlišný a přidává snímku v závěru až thrilerové obrysy a depresivní pachuť, kterou rozbije až Watsonová v závěru. Hodně lidí Darrenovi křivdí za to, že se zaprodal Hollywoodu, ale upřímně si nedovedu představit, že by Noeho někdo natočil lépe. Nebo, že by nebyl dost osobitý. Nemám mu co vytknout (možná Noeho oholená kebule, byla menší ústřel). Málo kontroverzní? Málo šokující? Moc biblické? Proboha... Že to nemusím udělat?! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

No tyvole, kombinace vegana a náboženského fanatika je vážně ta nejhorší směsice, jakou si dokážu představit. :) Ale pomineme-li mou nelibost k ortodoxním fanatikům, Noe je dobrý film. Nic víc. Od Aronofskyho takový standard. Jednou mě nadchne, podruhé nenadchne, tady se nekonalo ani nadšení ani zklamání. Na druhou stranu to nadšení už z jeho strany nepřišlo nějakou chvíli..naposledy v roce 2008. Přesto jsem zastáncem názoru, že lépe takové téma zpracovat asi nešlo. Bez Stvořitele v každé větě by to přece nedávalo smysl, jedná se o biblický příběh,což mnohým asi nedochází. A nemyslete si, taky těm pánbíčkářům nemůžu přijít na chut a u pohádky o vzniku světa mi cukaly koutky. Vizuálně je to nicméně podmanivá podívaná, Emma Watson naprosto úžasná, druhá polovina filmu celkem nervy drásající. Ale nějak tam chybí to "NĚCO". Přeci jen, první půlka silně nebavila, Crowe s Lermanem otravní jako nikdy, Connelly navíc a zbytek herců (kromě zmíněné Emči samozřejmě - mimochodem mě pobavil přítel, když vběhla na scénu a on "Ta vypadá jako Hermiona" - no čím to asi bude..) docela bída. Prostě takový lepší průměr. Ale třeba si to ještě nechám projít hlavou a zvednu na čtyři. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Máš rád parádne zahrané veľkoformátové epické občasdrámy podľa skutočných udalostí s dobrýymi efektami? Noe je dobrá voľba. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu rád, že je Aronofsky tak trošku blázen a Noeho nezpracoval konvenčním způsobem, jaký by si asi konzervativní křesťani přáli. Namísto toho nám naservíroval skoro až fantasy polo-schizofrenický příběh, volně inspirovaný biblí. Na řemeslnou stránku si stěžovat nemohu, náročná postprodukce je na filmu celkem dost znát, je to takové správně špinavé a zbytek zážitku dotváří celkem povedený vhodný soundtrack. Po příběhové stránce to už tak slavné není. Ačkoli se režisér vzepřel snahám přesného participování bible, některé sekvence zkrátka působí komicky. A proč to má sakra 130 minut čistýho času? Chápu, že některé dialogy ke smysluplnému příběhu museli ve střižně ponechat, ale tím pádem film ztrácí tempo a začne nudit. Líbilo se mi také rozpoložení hlavního hrdiny. A ačkoli film končí samozřejmě očekávaným způsobem, přece jenom to není podané úplně běžným způsobem...70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změť jakéhosi filozofična, zabalená v atraktivním, vizuálně vybroušeném hávu. Obrazově plné grácie a fenomenálních triků, akce tvrdá a kontaktní (skvělý Libatique), spousta zajímavých scén jak obrazovou estetikou, tak silou emocí. Celkově ale prapodivně uchopený biblický příběh, který střídá čistokrevou epičnost (panorama, hudba, bitvy) s ponurou melodramou (loď, vztahy, sociální problémy). Zvlášť to funguje ok, s prolnutím už je to horší. Navíc Aronofsky je i tentokrát v některých scénách příliš psychedelic a nechává se zbytečně unést svojí vlastní fantazií, která mne ve všech jeho filmech neskutečně irituje, neboť je z toho tak akorát bolehlav. Poselství, či nějakou message jsem z toho cítil pouze lokálně, nežli ikonicky. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Darrenův Noah měl tu výhodu, že byl prvním filmem, který jsem na tohle téma viděl. Udržel si tudíž mou pozornost i při slabších místech. Případné další projekci například v pohodlí domova bych se ale asi vyhnul, protože největší plusy Noaha spočívají v jeho vizuálním kabátu a hudbě a ty ani při sebelepší technice doma zkrátka tak nevyniknou. Sympatičtější cast by člověk asi těžko hledal, ale bez emocionální vazby , na níž jsme u Aronofskyho filmů zvyklí, film z průměru prostě nevytáhne. Asi budeme tiše doufat, že se pan režisér vrátí ke své starší tvorbě - 60%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přiznejme, že předloha, myšleno Genesis, v sobě má sice dramatický příběh, ale sečteno a podtrženo, zápletek, dialogů a nosných detailů na celovečerák tam nenajdeme. Chopili se toho tedy hollywoodští hoši a historku rozkošatěli na neuvěřitelných 138 minut, a bylo jitro, den prvý, všechno bylo špatně. Digitální zvířata ve více méně digitální krajině s digitální vodou, kde si to štrádovali naši hrdinové a zbabělci v džínách Kelvin Klein, jistě zacukala koutkem oka nejednomu ochránci šupinatých psů či komiksů. Milovníkovi současných filmových fantasy se jistě rozbušilo srdéčko mocnými tepy, když se před ním zjevili padlí andělé (jak při pádu zkameněli, padali asi vcelku rychle). Nastalo ráno, den druhý, všechno bylo ještě horší. Noe co mladistvý viděl vraždu svého otce, prchá a vzápětí, aniž by bylo vysvětleno kde přežíval, je otcem tří dětí, které vede k úctě, píli a vegetariánství, nepochybně by je nejradši vedl k veganství, ale jeho nejmladší byl ještě mlíčňák, takže to by mu neprošlo. Nastal den třetí a dále se to zhoršovalo. Noe zatoužil navštívit rodinu a vydal se za dědečkem, po cestě získal schovanku a po setkání s dědem začal halucinovat, inu, z rodiny už šla nejednomu člověku hlava kolem. Noe v důsledku vidin začal stavět loď. Přišel den čtvrtý, cestu hrůzy už nebylo možné zpomalit. Noe stavěl loď, jeho nejstarší syn užívá volnosti, kterou přináší stav, kdy není nutné zaobírat se antikoncepcí, jeho prostřední syn hledal samičku, nejmladší syn se jen tak vyskytoval. Dorazili další lidé, přinesli dosud netušenou nenávist, agresivitu, násilí a zlo Začal den pátý - a bude hůř. Lidé se požírají mezi sebou, zvířata obsazují archu a praotec žehná, aby vzápětí skoncoval se životem. Na loď se dostává černý pasažér a s ním i zlo. Pomalu přichází poznání, že kde přijde jeden život, může následovat další, řešení se nabízí, ale až v den šestý, kdy už se to zlepšit nemůže ani při aktivaci modulu zázrak. Láska vítězí, na zničené zemi je zcela nepoškozená vinná réva a kvasný proces nastává okamžitě. Noe má kocovinu jako čepici. Všichni se objímají a dojatě hledí na to, co postavili vedle zaparkované Archy. Nevím, co nastane den sedmý, ale pro jistotu nebudu vstávat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se měsíce, ale už pár dní po premiéře bylo jasné, že tohle formální frajer Darren Aronofsky neukočíroval. Tleskali mu, ale asi málo, takže neodolal vysokorozpočtovému vábení. Nabízí pokulhávající filmovou řeč a nevyvážené dějové tempo v nekompaktní biblické látce, kterak čekali na deštivý den, aby před zkázou zachránili nejen sebe, ale i nevinné zvířectvo. V prvních desítkách diváka těší Mansellova hudba a Libatiqueho kamera, je v očekávání z toho, co přijde a nadšený z Croweova drtivého charismatu. Pak se ovšem rovnováha lehce vytratí, forma drtí obsah, kupí se dramatické situace bez kvalitních dramatických základů, výsledek pak působí pateticky a mně osobně nejvíc vadila absence skutečných emocí. A zkamenělé padlé anděly radši komentovat ani nebudu – stejně jako srandovního Anthony Hopkinse. Kromě Crowea potěší krasotinky Jennifer Connelly a Emma Watson, jejich herecké kvality ovšem Aronofsky příliš nepodporuje. A vlastně i v případě Crowea, z kterého udělá umanutého šílence, s kterým divák postupně ztratí kontakt. I sympatie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohohle filmu jsem se bál. Neuměl jsem si představit, jak by se tohle dalo zfilmovat, aniž by se z filmu nestala jen náboženská slátanina. Nicméně po zhlédnutí musím říct, že Darrenovi se to zřejmě povedlo. Takhle, Noah není film, který bych si chtěl pustit znovu, nicméně při jeho sledování jsem nemusel převracet oči v sloup, teda alespoň ne tak často (obři?) Co mě vyloženě potěšilo, byl casting. Russell se pro tuhle roli neskutečně hodil, Emma Watson už po několikáté dokazuje, že si ji lidi nebudou pamatovat jen z filmů o Harrym Potterovi no a Ray Winstone byl parádní záporák. K tomu menší, ale pro příběh podstatná rolička Anthony Hopkinse, no jak říkám, casting povedený. Efekty taky musím pochválit, zvířata vypadala opravdu reálně a bylo vidět, že nad tím mnoho lidí strávilo hodiny a hodiny práce. Ale jinak zde není nic, co bych chtěl nějak vyzdvihnout. Doufám, že Darrenův příští film bude zajímavější a že se vrátí do temnějších vod, kde mu to svědčí o něco víc, než v těchto komerčních a náboženských. 55 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na film som sa veľmi tešil. No priznávam, na takto miestami prehnano iniciatívne dialógy či monológy ohľadom "spasiteľa", alebo viery, ktoré sa priam vnucujú do mysle diváka, som teda absolútne nebol pripravený. Čo však na moje prekvapenie, nebol až taký problém. Paradoxne, snímku najviac ublížila úvodná polhodinka. Očakával som historický príbeh s "faktami" z biblie, miesto toho som dostal " Páno Prsteňovské" spracovanie o veriacich kamenných obroch, miestami nie zrovna najdokonalejšie efekty a "zdebilizovaný" fantasy príbeh. Neviem čo chcel týmto štýlom a krokom Aronofsky dokázať, no úspech mu to viditeľne neprinieslo. "Dokonalé" herecké obsadenie, či zábery "Tsunami", sme si zdarma mohli pozrieť aj na YouTube. Čo ma, ale prekvapuje najviac, sú názory jednotlivých užívateľov s mnohopočetným bodovým ohodnotením, ktorí za originalitu spracovania vzývajú na slávu "stvoriteľa". Polka z nich (ak nie viac), pracuje vo filmovom "priemysle" (alebo sa aspoň tak tvári), takže ich názor beriem ako odborný (keďže sa tak prezentujú). Za mňa, ako laika, sledujúceho farebne prelínajúce obrázky v záhadnej krabičke zvanej televízor - dávam Noemovi a jeho Arche - čiastočné nie. Lebo napriek negatívam, film zbehol pomerne rýchlo, nenudil, a nejaký ten odkaz ľudu, vďaka niektorým scénam, predsa len zanechal. Druhá polovica Noa, bola celkom slušná dráma. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komiksová předloha (od stejných autorů jako scénář) se mi líbila více především proto, že svět, v němž se celý příběh odehrává, je v ní mnohem zajímavější - je to vlastně klasická postapokalyptická krajina se zbytky různých měst, továren, vraky strojů a podobně. Ve filmu zůstalo jen u náznaků, ani Babylonská věž se do něj nedostala, a zajímalo by mě, co Aronofského s Handelem vedlo k tomu, aby se v adaptaci od vlastního původního díla tak odklonili. Jinak ale Noe není vyloženě špatný, ačkoliv pro mě Darren Aronofsky i nadále zůstává režisérem jednoho jediného výtečného filmu (ano, Fontány). Russelu Croweovi fanatická poloha velmi sedla. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Noe a Potopa světa. Jedna z velmi známých pasáží ze starozákonní Bible je nám naservírována ve zcela vizuálně propracované a epické filmové verzi, která asi nemá a dlouho nebude mít obdoby. Hned, jakmile jsem se dozvěděl, že jde do kin film na toto téma (což bylo, přiznám se, teprve týden před tím, než film vstoupil do českých kin), jsem věděl, že tenhle film chci vidět. A to především z toho důvodu, že jsem ho chtěl porovnat s dvoudílnou TV verzí tohoto příběhu z roku 1999 s Jonem Voightem v hlavní roli, který, ač jsem ho viděl před více než 10 lety, mi stále rotuje v hlavě a stále jsem ve zpomínkách schopen se rozpomenout na řadu scén z toho filmu a do detailu je popsat, což svědčí o tom, že toto téma je pro mě nějakým způsobem zajímavé. A ač jsem byl u této velkolepé podívané mnohokrát zklamán rozdílnou interpretací oproti Bibli (nejvíce mi vadilo, že v biblické verzi, na rozdíl od filmu, na archu každého ze synů Noemových doprovodila i jeho partnerka), ve výsledku jsem si film maximálně užil a má velká očekávání byla tímto filmem z velké části naplněna. Některé změny oproti Bibli však byly i k lepšímu. Mám teď na mysli padlé anděly, tzv. Posly, kteří byli úžasným doplňkem celého příběhu, byli perfektně ztvárněni a celému filmu dodali na atraktivitě. Jejich mise, jejich příběh, jejich pomoc Noemovi a jeho rodině a jejich konečná odměna od samotného Stvořitele, to vše mě dokázalo ohromně zaujmout a za tento nápad tvůrcům tleskám. Dějově byl film zvládnutý téměř perfektně, ani na okamžik jsem se nenudil, celé jsem si to užíval, a to včetně hereckých výkonů, obzvláště Russel Crowe byl hodně přesvědčivý a často i velice děsivý, opravdu z něj šel strach. Ale přesvědčivé bylo i herectví Emmy Watson, Logana Lermana a dalších, kteří své role zvládli s bravurou. A Anthony Hopkins, ten vysloveně potěšil. Přiznám se, že Darrena Aronofskyho jsem dosud jako režiséra nijak blíže neznal, ze všech jeho filmů jsem dosud viděl pouze Requiem za sen, a to už je cca. 10 let, co jsem ten film viděl, takže jsem blíže nepátral, kdo to vlastně režíroval, a neměl jsem tak se jménem režiséra spojena žádná vysoká očekávání, a ono je to možná dobře. Ve výsledku jsem tedy velmi spokojený, film jsem si užil a v mých očích je o něco kvalitnější, než 15 let starý dvoudílný film. Ale jelikož mu nemůžu odpustit nepřesnosti oproti Bibli, uděluji pouze čtyři hvězdy, ale třeba časem změním názor a tu jednu hvězdu přidám. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Strašně rozporuplný film, k němuž si budete nejméně první půlhodinku hledat cestu (mnozí ji možná ani nenajdou) a obsahuje několik scén a dialogů, jež si Youtube parodii vyložené říkají. Díky Aronofskyho promyšlené režii tahle biblibcká povídačka baví po celou dobu a funguje ve většině odlišných častech. Jen ta úvodní je malinko k smíchu. Velkorozpočtová akce mu jde překvapivě od ruky, stejně jako závěrečná psycho část na lodi, kde se nebojí sympaticky pracovat s postavami. Když navíc Russel Crowe naplno rozjede své charisma a Emma Watson nahodí svůj kukuč, tak se dá mnohé prominout. I tak to ale rozhodně není film pro každého.70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle mě dostalo. Musím předem upozornit, že jsem nevěděl co od toho čekat. Nejsem fanouškem Aronofského starší tvorby z vyjímkou Wrestlera, ale tohle mi sedlo dokonale a pro mě zatím jasnej vrchol jeho tvorby a je mi úplně jedno co se tu píše v tý půlce vypatlaných komentářů tady který jsou tradičně úplně mimo. Už teď je mi jasný, že je to nejlepší film tvůrce a protože se to líbí mě, tak je to nenávratně odsouzeno do modrých čísel. On to totiž Noe bude mít těžký, protože diváci tady (potažmo ovce až na vyjímky) se tu rekrutují do tří skupin. Tou první jsou artoví hnidopiši kteří se tu vytrvale starají o cpaní patetických a psychedelických sraček do červených čísel. Zde prostě platí názor, že pokud je nějakej film tak hrozně divnej, že mu nikdo nerozumí, tak je to prostě art největší druh umění a hotovo. Proto nebudu nikdy oslavovat např Fontánu, protože to je přesně druh takovýho filmu. No pak tu máme druhou skupinu kulantně řečeno jednodušší diváky se slabostí pro vypatlaný naefektovaný blockbustery. Ani jedný z těchto skupin se to líbit nebude, protože Noe není ani jedním z toho. Tenhle film má hloubku a myšlenku (a to přímo kurevskou) najdou se tu i ty typicky blockbusterovský efekty takže film je vlastně něco mezi tím takový kompromis řekl bych a funguje to skvěle. I když to je film z myšlenkou, tak zase zpracování mi nepříjde nějak extrémně složitý prostě žádný nepochopitelný psychedelický píčoviny naopak děj je jasnej a srozumitelnej i pro člověka co je nevěřící, nikdy nečetl bibli a o potopě světa ví akorát to, že byla celá země pod vodou. No a především měl jsem strach aby to nebyla náboženská agitka a to není ani náhodou. Nic navíc v tomhle ohledu co by to rušilo tam není (díkybohu!) Takže ortodoxní křesťani budou klít jak čerti v pekle, že tam nebylo dost boha a pánbíčkářských keců. Noe se prostě nezavděčí a může se líbit jenom třetí skupině diváků a to jsou ti kteří můžou vidět jak hloupej film plnej gigantických efektů, tak i něco co má opravdu nějakou hloubku a hodnotí vyloženě jenom filmovou kvalitu bez předsudků. No a já klidně drze a sebejistě prohlašuji, že do téhle skupiny patřím, takže si všichni odpadkáři naserte. Dejte si radši Fontánu nebo podobnou rádoby hlubokomyslnou mrdku nebo si dejte 2012 či jinej primitivní vejplach od Emericha a jemu podobných žabařů o skutečný filmový kvalitě prostě víte kuloví, ale kupodivu už mě to na týhle databázi nepřekvapuje. No nic to jsem odbočil (holt mi to nedalo ať aspoň zase pár blbců naseru) teď ještě něco k filmu. Vizuál je každopádně luxusní to netřeba rozebírat. Měl jsem obavy z těch Noeho vizí, ale dostali mě do kolen byli fakt tak sugestivní, jak se tam topili a řvali ty lidi, že mi běhal mráz po zádech. Co se týče stavby archy a jejího zabydlování hltal jsem to maximálně souhlas z kolegou Enšpíglem nástup zvířátek to byla nádhera něco takovýho jsem prostě fakt ještě v žádným filmu neviděl. No nakonec tu máme i jednu epickou bitvu aby se neřeklo. Samotný potopě už se film moc nevěnuje, ale nevadí tohle prostě není další 2012 nebo něco podobnýho (opět zaplaťpámbu za ty dary). Jediný co bych vytknul je tradičně delší stopáž která ke konci trošičku nudí, protože vrchol filmu přijde někdy ve 100 minutě a ta poslední půlhodina už nikam výrazně negraduje. Trochu mi připomněla starší kousky režiséra a asi proto mi úplně nesedla. Na druhou stranu odehrává se v ní zase rozlousknutí té hlavní myšlenky celého filmu a tak to svůj smysl má. Jde, ale o jedinou vadu na kráse a navíc když pozoruji jakým směrem se zase vyvíjí to hodnocení tak už jenom z toho důvodu, tam střílím plnej počet a je po diskuzi prostě. Tohle byl zatím v tomhle roce maximální epic zážitek, kterej není úplně bez chyby, ale to maximální hodnocení si prostě zaslouží.95% () (méně) (více)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nehladajte nic autenticke ci historicke...ide o envirofilm...dobre urobeny...appropo, russellovi pristanu zaporne postavy... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel vskutku jest dlážděna dobrými úmysly (nejen režisérskými) aneb tolik zeleně a jenom jedna borůvka! God damn it! Aronofsky dal konec filmu na začátek a začátek filmu na konec, jenomže koho vlastně vinit, když předlohu napsal ten nejpovolanější z povolaných? Jednoduše to na plátně mělo zůstat lotrovskou fantasy od úvodních titulků až po ty závěrečné, a bylo by (to na pět hvězd). Takhle pro mě Noe zůstává z větší části jen filmem, díky kterému jsem si uvědomil až strašidelnou, matoucí podobu mezi Martonem Csokasem a Russellem Crowem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"On zničí všetko. Kvôli novému začiatku..." Asi ako väčšina som sa na film strašne tešil. Po vlažnom prijatí a kritike som návštevu kina odložil a počkal na dvd. Výsledok ma tiež ako väčšinu prekvapil. V dobrom i zlom. Dobré je, že film je iný, no nečakal som až takú temnotu. Akoby si Aronofsky vybral z Biblie len to, čo sa mu hodí. Podivnými obrami z kameňa ma teda fakt zaskočil. Presvetlené filmy plné slnka s biblickou tématikou vystriedal Aronofsky za temnú a tmavú zem, akoby tu nejaká katastrofa bola už pred potopou. Herecké výkony boli fajn, všetkých, čo vo filme hrali mám rád. Strašne by som chcel písať chválospevy, ale fakt je aj to, že to nie je úplná bomba a štvrtú hviezdu získal u mňa film len veľmi tesne. Dúfam, že Aronofsky už milióny na film nedostane a vráti sa k malým, veľkým filmom. Po tomto začínam mať pocit, že dopadne ako režisér Joel Schumacher. Čím väčší rozpočet, tým horší film...Slabšie štyri hviezdy.70%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I osmého dne Lachtan zřel Noa a viděl, že to bylo dobré. Ale ne na tolik, jak by mohlo, ne tolik, jak by mělo. Je to sice dobré, ale jako Blockbuster to moc nefunguje a přes snahu o epické záběry se zdání velikosti vytvořilo jen na pár místech (například je tu hrozně málo záběrů na sídla zkaženého lidstva), jako dramatický a lehce artový film je to zase hrozně moc blbé a některé scény, které mají jasný (pseudo)filozofický podkres působí jen humorně, naštěstí ale v tom dobrém slova smyslu (borůvky, např.). Další mínus je hlavní padouch, sice vypadá dostatečně zlořádsky a jeho vous se už dávno snažím vypěstovat, ale za celý film neudělá ani JEDINOU ďábelskou věc, krom toho, že se snaží zachránit sebe a svůj lid a že požírá maso, u filmu, jehož námětem je smetení lidstva z povrchu zemského pro jeho zkaženost, úchylnost a všeobecné zatracení bych očekával něco poněkud démoničtějšího. Ovšem pořád je to dobrá pre-apokaliptická věc, jen neví, čím chce vlastně být a nedokáže vytěžit námět do dostatečné hloubky, dobře zahraná, řemeslně zvládnutá a zábavná, ale... PS: asi minutu po mém návratu z kina začalo pršet, vskutku vhodná tečka za celým filmem (o=´ ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama