Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 359)

tragos 

všechny recenze uživatele

LCD, bůhvíkdy. Děj nemůže nabídnout nic překvapivého a vše ostatní jede na průměrné vlně. Ke konci překvapivě probleskne Aronofskyho rukopis, ale to je málo. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

První půlka je solidní zábavná popcornová demence typu Transformers. Druhá půlka je prostě jen tupá hovadina, která přetéká nudou, jak toitoika na fesťáku hovnama. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Extrémně nudná a ubíjející věc. 2 hodiny náboženské nauky a výkladu dějin. Přemáhal jsem se, abych film vůbec dokoukal. Nikdy víc. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Darren Aronofsky je genialny reziser,skvele spracovanie Noemovej archy s vybornym hereckym obsadenim,ktore ma fakt dostalo,hodnotim 5 hviezdickami...:-) ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Noe,střídající účesy, na bárce plný zvířat, která ale nějakým způsobem načichána nebeským kouřem nehnou po celou plavbu ani brvou a se svou rodinou, která se skládá z jeho starý, adoptovaný Hermiony a třech nadržených synátorů, plují ve jménu Stvořitele budovat "lepší svět", kde o incest nebude nouze. Ještě je zde parta nebeskejch kamenožroutů, která pomáhá budovat a bránit archu a tím definitivně posouvá hodnověrnost biblických příběhů někam k Transformers. ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Darrena budu mít vždy raději u těch menších filmů. Zde je na něj moc prostoru, ale hlavně obrovské sousto v podobě velkého rozpočtu, který nedokázal zkrotit a proto se Noe řadí do skupiny komerčních blockbusterových propadáků. Škoda tomu. 60% ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Noemova archa se nevyhnula Potopě světa stejně jako komerčnímu zhollywoodštění, což pro jednou ale vůbec nevadí. Nejste-li zapřisáhlí křesťané, jež se nejspíš budou chytat za hlavu nad biblickými nepřesnostmi, budete nadmíru spokojeni. Je to perfektně natočené, oku lahodící, kamera zabírá krásné přírodní scenérie. Scénář občas jednodušší, ale stravitelný. Vyniká nejsilnější scéna na lodi, o kterou se nepostaral nikdo jiný než Emma Watson. "They're crying. Don't let them die crying." Russel Crowe standardně skvělý - 90% ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Mám asi nějakou jinou verzi Bible, ale musím přiznat, že takhle je to mnohem lepší příběh. Velmi zajímavé pojetí, scénarista si domyslel to, o čem autor předlohy taktně pomlčel. Vyzněním se to až neuvěřitelně trefilo do mého pohledu na Starý zákon. Kdyby si odpustili tu hadí sviňárnu, tak jsem plně spokojen. Osvícen milosrdenstvím ale přivřu oči a dávám za 5. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Noah je povedený apokalyptický film o stvoření světa. Více by se mi tedy zamlouvalo, kdyby film byl o cca 20 minut kratší, tím pádem by bylo méně nudných pasáží, ale nevadí i tak to bylo dobré. První půl hodina byla taková asi nejvíce nezáživná z celého filmu a zřejmě to také bylo tím, že ten začátek nebyl moc originální, neboť takových začátků filmu už je ... Ale jinak především druhá polovina filmu je skvělá a zároveň místy i epická se skvělou hudbou! Souboje podobné jako u Pána prstenů. A co se týče hereckého obsazení, tak bylo vybráno sympatické obsazení. A co se týče hereckých výkonů tak všichni hrají dobře a přesvědčivě - Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins. Emma Watson alias Hermiona také hrála relativně dobře, ale chvílemi mi připadalo její výkon tak trochu nepřesvědčivý, ale jen chvílemi. Ale to nevadí, hlavně, že je to pěkná herečka :-) Takže celkově z filmu relativně spokojenost i když už jsem od Darrena Aronofskyho viděl lepší filmy! Ale u tohoto téma to asi ani moc lepší už být nemůže. Určitě si film pustím ještě jednou. Viděl v kině ve 2D - 70% ()

michald99 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je naprosto strhující. Scény jako přílet ptáků do archy nebo cestování potůčku krajinami je naprosto úžasný, stejně jako první pohled na archu samotnou. Russell Crowe je v této části ještě onen tichý, rozvážný člověk, který se plně věnuje svému úkolu. Emmě Watson jsem baštil úplně všechno, málem mě rozplakala, při svých depresích nad neplodností, zato Šém v podání Douglase Bootha mi přišel silně nesympatický. Roli Logana Lermana jsem také nějak nepochopil. Kluk, od jakživa vychováván ve zbožném duchu "neublížit ani rostlině", najednou nemá problém přidat se k bandě týpků, co přijdou, berou si všechno co chtějí, zabíjejí všechno co chtějí atd... Druhá půlka, která se většinou točí kolem jejich plavby už není tak úchvatná jako první část. Jennifer Connely tam neustále křičí na Noema, zatímco vypasený vůdce v podání Ray Winstona (SPOILER!!) se schovává ve stínu někde v zadní části archy. Emma mě málem znovu rozplakala, při porodu a následně se probouzí psychopatický Russell Crowe, který příběhu opět vrací tempo a přichází další vizuálně povedená scéna vyprávění příběhu o Stvoření světa. Celkově jsem vlastně dostal to, co jsem očekával v podobě první půlky filmu a moc mě mrzí úpadek ve druhé části, i když se to ke konci napravuje. Jediná věc, ke který nemám výtky, je úžasný herecký výkon Emmy Watson :) 80% ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Lepší priemer, som však sklamaný, čakal som silný nadpriemer. Čakal som nejaký Aranofského zaujímavý zvrat: Spoiler/ ja neviem , napr že Noeho jeho deti zabijú, keď sa bude snažiť zabiť dvojčatá a potom to akože pokoleniam odvyprávajú inak , že on bol záchranca spasiteľ,/ to by bolo niečo pre mňa geniálne , ale asi pre silných zástancov kresťanstva neprijateľné..., ale nič sa nedostavilo. Film ma bavil, do momentu potopy, potom už to bola naozaj nuda a len trápne prečkanie dažďa za oknom. 69% ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Co je nejvíc špatně na tomhle filmu? - že to vůbec někoho napadlo natáčet. Už jenom to spojení Archy Noemovi a Hollywoodu je dost bizarní. V pravidelných intervalech na diváka vyprskne Noe nějaké moudro, ale kdyby jste mě ukřižovali, tak si nevzpomenu ani na jedno. Co se týče příběhů z Bible, tak například animovaný film "Stvoření světa" ve mě zanechal více emocí i poznatků než "Noe". Jedna hvězdička je za odvahu se do takové látky pustit, a druhá je za efekty a borůvku Tondy Hopkinse. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Fontana 2.0 - aspon co sa tyka vyrazovych prostriedkov. Miestami boli niektore zabery ako ciste kopie zo starsieho Aronofskeho majstrstyku. Niezeby mi to vadilo, iba mi to prislo ako vlasne sebavykradanie, ci prehnane kopirovanie sameho seba. Ale budiz. Co mi viac bilo do oci bol lacno vyzerajuci vizual, najma v prvej polovici - pri scenach natocenych digitalnou kamerou (Arri Alexa Plus). Este aj to by som vedel prekusnut, ale polopatisticke podanie (nejednoznacny zaciatok isiel v polke tatam) a s bliziacim sa koncom prehnane vela klise, uz nie. Od rezisera takeho mena by som cakal aspon nejaky originalny prvok. Holt, nedockal som sa. Dokonca aj hudba Clinta Mansella mi prisla az prilis trivialna. Preto musim nerad konstatovat, ze Noah je dosial reziserov najslabsi film. Jeho temy stoja rozhodne na zamyslenie, ekologicka agitka mi vobec neprekaza, dokonca sa rad k nej pripojim a aj velmi silne herecke vykony, ktore predviedli Russell Crowe a Ray Winstone (a v niektorych scenach i Jennifer Connelly) su potesenim pre divaka, no prilisna mainstreamovost a malo invencnosti odsuva Noaha do kolonky standardne odvedeneho remesla. A to je na rezisera kalibru Darrena Aronofskeho velmi malo. 6/10 ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Historický nezmysel - spleť všetkého, veľa anachronizmov, fádnych pasáži a psychopatického Noeho... Neviem čo dodať. Viackrát sa mi potvrdilo, že nemám čakať veľa, lebo dostanem málo - v tomto prípade nič. Už dávno som z kina nešiel taký sklamaný. Herecké výkony síce boli slušné - Crowe-mu sedia negatívne charaktery postáv, i keď tu som predpokladal opak. Graficky namakané, ale obsahovo prázdne. Forma predčila obsah, ale nebola až taká, aby som udelil viac ako jednu hviezdu... ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy: nadstandardní filmařská práce, dobré tempo, herecké výkony, použití kombinace animatroniky a CGI (to je téměř zapomenuté umění)... Darren Aronofsky opět ukázal, že patří mezi režisérskou špičku své generace... ALE i když přijmu logiku světa, tak to veganství nedává smysl a působí extrémně uměle. Vlastně by nebyl problém ho úplně škrtnout (i celý ten motiv jíst maso = zlo) a filmu by to zdaleka neublížilo. Samoučelná agitka - a to je škoda. Co mě ale potěšilo byl drobný odkaz na Fontánu i zrychlené pasáže, které se oproti soudobé zvyklosti neodvíjejí plynule, ale lehce trhaně (pro normální diváky možná zmatečném, ale nostalgik uvnitř mě zaplesal). ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Efekty - fajn, příběh - hrůza, konec - obrovitánské zklamání. Nevím jestli si toho všiml ještě někdo další, ale kdyby to v bibli skončilo tak jako v tom filmu, tak tady žádní lidé nejsou. Přece osm lidí ( ještě ke všemu příbuzní) nemůže dát základ pro vznik lidstva? A to je jenom jedna věc, která nedává smysl. Výběr herců taky nic moc. Ema mě zklamala - celou dobu hrála zbouchnutou holku, která jenom brečela a na konci by klidně nechala zabít svoje děti. ()

Mofik 

všechny recenze uživatele

Silné! Noe očividně podle reakcí netrefil dobu, ačkoli se fakt dost snažil. To nicméně neznamená, že nezasáhl mě. Aktuálně mám pocity na pět hvězd, ale tu pátou si nechám na druhé shlédnutí. Mám rád filmy s poselstvím, mám rád silné filmy, mám rád psychodramata a mám rád perfektní herecké výkony podkreslené vynikající hudbou. To všechno mi film bez nudných pasáží nabídl. Zkuste se na to nedívat jako na velkofilm, tohle totiž rozhodně není mainstream... ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

A jejé... tak nám tady Darren "posral jsem se z Fukušimy" Aronofsky servíruje další ze svých slátanin, jenž se všemožně snaží maskovat hlubším významem, což mu ostatně žere spousta diváku. Svědčí o tom jeho, pro mne nepochopitelná, popularita. Na jeho filmy se totiž dá podívat jednou, podruhé už prostě ne! A vůbec bych v nich nehledal nějakou hloubku a jeho vizuální styl a použití hudby se mi pak vysloveně hnusí. Bohužel, ne jinak je tomu u snímku Noe. Tady si Aronofsky ukousl hodně velké sousto, protože příběh o Noemově arše zná každé malé děcko. Nemám hlubší znalosti Bible, ale tenhle příběh znám taky a asi mu jakožto dějové lince Aronofskyho filmu nemůžu nic vytknout! Co se vytknout dá je opět zvolený způsob vyprávění, vizuální podoba snímku (hlavně ty až videoklipové sekvence) a nedostatek emoční roviny. Jediné štěstí snímku je obsazení Russella Crowea do hlavní role, protože tento pro mne představuje jednoho z nejlepších žijících herců současnosti. Crowe má ten dar, um a charizma, kterým dokáže vyždímat maximum ze své postavy i v naprosté slátanině, což už několikrát předvedl. Ne jinak je tomu zde, protože díky němu zvedám své hodnocení o jednu hvězdu a prostě tleskám! A co se týče osoby Darrena Aronofskyho, jsem sakra rád, že se tehdy z té Fukušimy posral a netočil druhého Wolverina, protože pak by všichni kritici konečně věděli, že verze Jamese Mangolda je ještě zlatá... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama