Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Advokát Bancroft (Timothy Dalton) a bývalý americký atlet Decker (Anthony Edwards) jsou rakovinou nemocní pacienti, kteří se nechtějí být pouze "ležícími těly v nemocnici", a tak se rozhodnou pro spanilou jízdu z Anglie do amsterodamských nevěstinců ve "vypůjčené" sanitce. Cestou potkávají dvě anglické dívky - dlouhonohou Hazel (Janet McTeer) a malou Maureen (Camille Coduri) a tím se mění jejich plány. Příběh o osamělých duších, nevzdávání se, smrtelnosti a smíchu skrz slzy. (Marci)

(více)

Recenze (9)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Timothy Dalton má zajímavou tvář, agent 007 by mu slušel. Filmů na stejné téma bylo natočeno několik, jako první jsem viděla ty mladší. Tady by se slušeno ocenit originalitu tématu, film ztrácí na faktu, že mladší btarříčci jsou hvězdně obsazené a více hrané tudíš známější. Nebylo to špatné, ale jenou stačilo. S označením "kvalitní propadák" souhlasím. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla úplně náhodou, když byl asi před šesti lety vysílán na Primě. V časopise Premiere byl dokonce před nějakým časem označen jako "kvalitní propadák" v tom smyslu, že umělecká hodnota filmu absolutně neodpovídala divácké návštěvnosti. Mě osobně se film moc líbil pro svojí nepatetičnost, absolutně mě nadchla Janet McTeer v roli poněkud neobratné, ale absolutně dobrosrdečné a bezprostřední Hazel, Timothy Dalton v roli Bancrofta dostal prostor pro vyjádření napovrch ironického, někdy až cynického, avšak z houbi duše citlivého a po "pohlazení" toužícího muže. ()

Reklama

Austen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měla obavy, že to bude "opět" "jen" příběh o loučení se životem v pološílené roadmovie (témy hrůzy ze smrti se nebojím, ale často to bývá jen projekt plný ambicí a klišé). To co se mi na příběhu líbilo nejvíc bylo to, co se smrti netýkalo a mohlo se stát komukoliv. Postava těhotné ošklivky, která vyhodí ze sedla osudovou krásku i všechny šlapky Holandska mě opravdu dostala. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Veľmi netypický Dalton. Väčšinou si berie vážne role, kde môže ukázať svoje herectvo, aj keď tu z neho ukázal taktiež dosť, ale z úplne inej strany, ako ho poznáme. Film, ktorý mi silno pripomínal nemecké "Klepání na nebeskou bránu" so Schweigerom, jednoznačne stál na Daltonovej šialenosti výkonu. Odpoveď pre každého hejtera, ktorý tvrdil, že Dalton je vo filmoch nevýrazný. Nejedná sa o žiadny blockbuster, ale ako celok je to na pozretie príjemné. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborná tragikomedie kombinovaná s road movie. Přesto, že podobné téma bylo zfilmováno už vícekrát, patří k těm silně nadprůměrným. Zaujal mne Timothy Dalton, ale především postava Janet McTeer. Výborně se hodící hudba, vyvážený mix situací komických, smutnějších, emočně vypjatých i těch "zdánlivě všedních" i zajímavá pointa. Ne náhodou se mi vybavilo i německé "Klepání na nebeskou bránu". Tohle je spíše po anglicku, ale za "klepáním" ani moc nekulhá. Ale podle mého osobního názoru kulhá docela dost za jiným britským snímkem a mojí velkou srdcovkou "Běsnící měsíc" - i v hereckém obsazení. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama