Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává koncem sedmnáctého století ve Francii a Itálii. Jeanne (Valeria Golino) je nejmladší dcerou vévody de Luynes (Robin Renucci) a stejně jako její dvě starší sestry má skončit v klášteře. Půvabnou sedmnáctiletou dívku si ale vezme za ženu hrabě Verua (Stéphane Freiss). Ten slouží jako komoří králi Piemontu Vittorio Amadeovi (Timothy Dalton), který sídlí se svým dvorem v Turíně. Hrabě Verua představí Jeanne králi, který se do ní zamiluje. Mladá žena krále odmítá i přes naléhání své rodiny a dokonce i duchovenstva. Manžel Jeanne přemlouvá, aby se podvolila králi, je to její povinnost sloužit i v této roli. Jeanne králi nakonec v loži vyhoví, ale odevzdá mu jenom své tělo bez lásky, bez duše. Králova touha získat ženu celou se stupňuje, což má za následek tragický dopad pro celé království. (curil)

(více)

Recenze (5)

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh (pomineme-li Agenturu uvádějící věci na pravou míru) o tom, jaké je to sloužit králi, když máte za manžela zbabělce. Film mne především nadchnul svoji výtvarnou stránku, některé scény působily jako obrazy. Dialogy moc hodnotit nemohu, protože jen z náslechu jsem chytla tak třetinu, ale věta „Madam, Piemont už vaše služby nepotřebuje!“ fakt potěšila. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je miesto výtvarnej stránky a stránky spracovania zaujímavý skôr netradičným príbehom a originálnymi nápadmi. Kráľovská štetka inak, ako si ju drvivá väčšina ľudí predstavuje. Sympatická postava, pritom mrcha. Valerio Golino v postave tejto sexi mršky je nepriehľadnuteľná. Škoda, že sa neodhalila aj viac, o tom, že nemala predtým i potom väčšie zábrany snáď prizvukovať netreba. Pre Daltona tiež netypická rola, ktorej sa ale zhostil vcelku dobre. Ostatné postavy sú až na manžela hlavnej hrdinky iba do počtu. Historická romanca je okrem silnej vášne občas podporená dobrodružným dejom, čo mu po vlažnejšom začiatku trochu pridáva na atraktivite. Dramatický záver je tiež podarený. Nenápadné, ale sympatické európske dielko. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Cortiho snímek převrátil naruby obvyklé schéma, v němž se většinou ženy derou o to, aby se z nich staly královy favoritky. Tentokrát dělá jedna provdaná krásná šlechtična všechno možné, aby se královou favoritkou nemusela stát. A ejhle, okolí ji k tomu přinutí, a to v čele s jejím vlastním manželem a tchyní. Jeanne de Luynes (jak se skutečná historická postava jmenovala) však nehodlá být loutkou a o své lásce a životě si hodlá rozhodovat sama. Timothy Dalton zde podává excelentní výkon a zastiňuje půvabnou Valerii Golino. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama