Reklama

Reklama

Les Mystères de l'amour

(seriál)
Francie, (2011–2021)

Tvůrci:

Jean-Luc Azoulay

Scénář:

Jean-Luc Azoulay

Kamera:

Guy Famechon

Hrají:

Hélène Rolles, Patrick Puydebat, Elsa Esnoult, Sébastien Roch, Macha Polikarpova, Cathy Andrieu, Philippe Vasseur, Laure Guibert, Tom Schacht (více)

Série(26) / Epizody(681)

Obsahy(1)

Tento seriál volně navazuje na své předchůdce Helena a její chlapci, Rozmary lásky a Les Vacances de l'amour. Nyní zachycuje život téže skupiny přátel již ve středním věku. Helena, Mikuláš, Lola, Benedikta, José a ostatní po letech opustili ostrov v Karibiku a opět se usadili v Paříži, kde před lety přátelství této nerozlučné party započalo a kdy coby studenti prožívali své první lásky. Již téměř dvě desetiletí uplynuly od doby, kdy se tito přátelé scházeli v kavárně U Alfréda a na zkouškách v garáži. Za ta léta se mnohé změnilo. Mikuláš se stal fotografem žijícím na člunu podél Seiny, Benedikta a José provozují malou restauraci a po odjezdu Johany do Texasu se ke svým přátelům přidal i Kristián, jenž dosud neopustil svůj celoživotní sen stát se hudební hvězdou. (Kri-kri)

(více)

Recenze (1)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejslabší seriál z tetralogie o partě Heleny, Mikuláše, Loly, Benedikty, Josého, Kristiána, Johany a mnohých dalších. Nebudu zde ze sebe dělat kdovíjakého znalce tohoto seriálu, viděl jsem jen pár epizod, ale i to málo mi stačilo k objektivnímu hodnocení. Navíc seriál se stále natáčí a čekat na definitivně poslední díl fakt nehodlám. Vyjádřím se nyní k těm pozitivním poznatkům. Pochopitelně návrat Johany a Kristiána je jedním z nich, třebaže Johana se tu tentokrát moc dlouho nezdrží. V 10. dílu 8. řady se dokonce vrátí i Katka, jedna z prvních postav seriálu Helena a její chlapci. Intrikánkou tohoto seriálu je Ingrid. O Josém si dlouho všichni mysleli, že zemřel, ale později se znovu objevil a vypadá to, že se dal dohromady s Katkou. Za další klad pokládám větší propojenost s postavami z Prvních polibků, i když milostný vztah Rogera Girarda s Annette je poněkud šokující. Taky mě docela překvapilo, že Aline, která v Rozmarech lásky Lole odvedla Sebastiána, v tomto seriálu měla poměr s Kristiánem. Cesty některých postav jsou až nevyzpytatelně propojeny, dokazuje to rovněž poměr Loly s ex-manželem Ariely (narkomanky z HeLG). No a to by z kladů a zvláštností bylo asi tak všechno. Co mi na seriálu vadí je velké množství nových postav a minimální návrat těch dávno zapomenutých (i když na svatbě Benedikty a Josého se objevil Sebastián). Taky se mi nelíbí, že Mikuláš a Helena nejsou spolu, Jeanne mi k němu stále nějak nesedí, ale je fakt, že pořád lepší, než když byl s tou sviní Ingrid. Neuškodilo by zredukovat hlavní postavy na polovinu, např. v 8. řadě jich je 15, v 9. 20 a v nejnovější čtrnácté dokonce 23, což je přece jen trochu moc. Přesto pod 3 * ani tentokrát nepůjdu, stále je tam plno původních postav a mnohem více romantiky, než v prvních třech řadách Les Vacances de l´amour. 55%. ()

Reklama

Reklama