Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Stuttgartu došlo ke dvěma vraždám krátce po sobě. Na místě činu leží fotografie mladé dívky, která je očividně staršího data. Je jasné, že spolu oba případy souvisejí. Bude potřeba pátrat hluboko v minulosti... Je večer a majitel stavební firmy Detlef Börner volá domů manželce, že se zdrží v práci. Do jeho stavební buňky však najede bagr a Detlef je druhý den nalezen mrtev. Vykrvácel a patolog při pitvě zjistil, že mu někdo píchnul antikoagulant. Navíc ho někdo předtím spoutal lepicí páskou. Policie z výpisu hovorů zjistí, že volal manželce a později ještě Michaelu Joswigovi. Manželka má alibi, v době činu byla u milence. Joswig na svém záznamníku najde zprávu, je to nějaká hudba. Zprávu vymaže. Když ho kontaktuje policie, přiznává, že Detlefa Börnera zná ještě ze studií, ale minimálně 10 let se neviděli, neví, proč mu volal. Ten večer byl v divadle, měl jen zprávu na záznamníku, ale byl to jen šum z ulice a už ji smazal. Policie si záznamník odnese a technička Nika se má pokusit tu zprávu obnovit.
Na policii tou dobou probíhá skenování archivu a Rico, pracovník externí firmy, která tuto zakázku dostala, se s Nikou sbližuje.
Druhého dne je poblíž Stuttgartu přepadena majitelka restaurace Sigrun Karrenbrocková a posléze ji někdo několikrát přejede autem. Ještě než zemře, musí se dívat na fotografii mladé dívky. Policie najde kousek od místa činu auto, kterým byla přejeta. Patří bývalému státnímu zástupci Heineru Horschovi. Ten však tvrdí, že mrtvou ženu nezná a auto mu zřejmě někdo odcizil.
Komisař Sebastian Bootz si všimne, že mezi věcmi z místa činu je fotografie mladé dívky. Stejná fotografie byla i na nástěnce Detlefa Börnera. Je jasné, že se nejedná o dva různé případy, ale o jeden. Vychází najevo, že Börner a Karrenbrocková spolu asi před 15 lety chodili, ale pak se jejich cesty rozešly. On se oženil a ona se naplno věnovala své restauraci.
Heiner Horsch na dotaz, zda se s oběma mrtvými znal, přiznává, že se kdysi potkal s Börnerem na nějaké recepci podnikatelů, ale Karrenbrockovou nezná a ženu z fotografie na místech činu také nezná.
Nika za pomoci Rica zkouší najít podle biometrických parametrů mladou ženu v databázi. To se bohužel nedaří, ale podaří se jí najít tu poslední zprávu na záznamníku. Je to hudba, ale Nice to nic neříká, a tak to pro komisaře Lannerta a Bootze nahraje na CD. Když ji pak přehrají Joswigovi, ten stále tvrdí, že netuší, o co jde. Joswigova dcera Hanna dostane během rodinné večeře MMS s fotografií oné mladé ženy a textem, že se má na ni zeptat otce. Joswig rodině tvrdí, že jejich firmu vydírá nějaký bývalý klient, a tak to asi souvisí s tou MMS.
Policie rozšiřuje tým vyšetřovatelů, který musí pochopit minulost obětí i Joswiga a případně Horsche. Restaurace Karrenbrockové se zdá být v pořádku, stejně tak Börnerova firma. Přišli však na to, že před 14 lety stavěla tato firma vilu Horschovi. Policie si je jistá, že všechny čtyři něco spojovalo, co je před mnoha lety zase rozdělilo. Možná to souvisí s tou mladou dívkou na fotografii. Rozhodnou se pátrat ještě v novinových článcích z té doby a zjistí, že dívka na fotografii se jmenovala Tine Rosendorfová a zemřela po autonehodě. Řidič z místa činu ujel a ona dlouhé 4 hodiny umírala. Podle fotografií z kamer byl majitelem auta Detlef Börner, který však nahlásil auto jako odcizené. Ale podle jiných kamerových záznamů bylo dokázáno, že Börner, Joswig i Karrenbrocková v té době v autě jeli. Ta fotografie však v dokumentaci není. Případ byl tehdy odložen ad acta pro nedostatek důkazů a byl to právě Heiner Horsch, který měl tento případ na starosti. Takže lhal, když tvrdil, že dívku nepoznává a Börnera jen jednou potkal na večírku. Navíc policie zjistila, že z jeho zahrady někdo volal Joswigovy Börnerovým telefonem. Ale jaký mohl mít motiv? Komisař Lannert si nemyslí, že by Horsch byl pachatelem.
Patolog zjistil, že Karrenbrocková byla před vraždou omámena látkou izafluoronem, která se používá především na operačních sálech.
Je na čase zajít za rodiči mrtvé Tine Rosendorfové. Otec Tine pracuje v nemocnici, a když uteče, stává se hlavním podezřelým. Joswig je v ohrožení a policie za ním jede. Joswig už nevydrží mlčet a přizná, že před 15 lety jeli s Börnerem a Karrenbrockovou opilí autem. On řídil a nešťastnou náhodou přehlédl Tine. Detlef je přesvědčil, že mají odjet a vyměnil si s Joswigem místo za volantem. V době nehody hrála hudba a Detlef vyhodil kazetu z okna. Byla to ta píseň, kterou pak našel na svém záznamníku. Joswig měl již v té době rodinu a bál se něco říct, aby rodinu nezničil
Rosendorf se přihlásil na policii a přiznal se k vraždám. Na otázku, proč až po 15 letech, odpoví, že nevěděl, kdo to byl. Až nedávno dostal anonymně fotografii, která trojici zachytila. Paní Rosendorfová řekla, že Tine tehdy měla známost s chlapcem Henrikem, který se po její smrti léčil na psychiatrii a stal se tak trochu jejich synem. Pak odjel do zahraničí a nedávno se vrátil. Našel si práci ve firmě, která provádí skenování policejního archivu.
Sebastianu Bootzovi dochází, kdo je viníkem těch dvou vražd. Byl to Henrik alias Rico, který zmizel. Joswig je v ohrožení života. Rico ho doma přepadne a omámí stejnou látkou jako Karrenbrockovou. Spoutaného lepicí páskou ho za nohy vytáhne na strom na místě, kde zemřela Tine. Policii to dochází včas a Joswigovi zachrání život. Rico se nikdy nevyrovnal s Tininou smrtí a když zjistil, kdo za ni může, rozhodl se pomstít. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama