Reklama

Reklama

Kdo přežije - Panama

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Danielle DiLorenzo, Shane Powers

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Už hezkou řádku sezón se Survivor snaží zaujmout diváka nějakým trikem, tajnou imunitou, rozdělením kmenů, a podobně. Panama spojuje všechno, má exilový ostrov, tajnou imunitu a rozdělení kmenů podle pohlaví a věku hned na čtyři, vůbec poprvé v historii soutěže. Cast je rozmanitý a zajímavý, výstřední a sympatický, takový, že si snad každý může najít nějakého oblíbence. To je určitě velké plus. Kromě toho se však poprvé objevuje jeden z největších stratégů Survivora, kterého se dočkáme ještě několikrát. Vítěz: 1* - řadu bohužel przní vítěz, který je naprosto nahodilý, většinu času bez jakékoli strategie, a navíc s otravnou osobností. Je jediným důvodem, proč má tak skvělá řada ode mě jenom 4 a ne 5*. Top 20: Cirie Fields. Oblíbenci: Courtney Marit, Shane Powers ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V Panamě se sešlo několik opravdu sympatických hráčů. Bohužel u otěží celé hry byly právě ti, které bych bez milosti hned vyházel. Hlavně Cirie, která byla na odpis už na první kmenové radě, ale v nenápadném stylu ukecaný černošský mamky se dopracovala až těsně pod vrchol. Koho jsem si oblíbil, je asi všem jasné. Terry si z toho udělal svou one man show, i když byl v podstatě sám proti obrovské přesile. Sice vám nemusí být sympatický, ale člověku v této pozici prostě musíte fandit. Paradoxně možná tato situace Panamě ubližuje, jelikož se z toho stává předvídatelná hra hrdiny proti všem. Shane byl naprostý magor, ale přiznám se, že občas mě opravdu dobře bavil. Výskyt sexy holek taky potěšil. Na Sally, Misty a hlavně mrchu Danielle se dívalo fakt pěkně. Z vítěze jsem nadšený rozhodně nebyl. Souboj Terryho s Arasem byl ke konci už hrozně osobní a to se mi moc nelíbilo. Bohužel i Terrymu začaly ujíždět nervy a údajnému Arasovu kouzlo jsem navíc ani na chvíli nepodlehl. Favorit: Terry, Oblíbenci: Danielle, Sally, Bruce, Austin. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě intrikování soutěžících, jejich vzájemné podrazy a morální ubohost natolik sere, až se pro mě soutěž stává nesledovatelnou. Ale tenhle týden jsem o ni zakopla hned 2x a pokaždé si udržela mou pozornost. Vidím tam totiž člověka, co si počíná suverénně, přitom s ostatními manipuluje minimálně - své úmysly vlastně neskrývá a spoléhá v první řadě na sebe. Poslední přeživší svého původního kmene, kterému ostatní dávají najevo, jak není jedním z nich v době, kdy už dávno o nějaké připitomělé kmeny a falešnou sounáležitost nejde. A já jsem tomuhle hrdému chlápkovi začala přát vítězství, nejspíš si proto poslední díly nenechám ujít. Leda by ten okolní ubohý plankton žraloka přece jen udolal - na čest a spravedlnost se přece v "Survivorovi" nehraje, často nevyhrává ten nejlepší, ale ta největší svině. EDIT: Beru zpět, není hrdý - je to lulan, stejný prasečí pazneht jako ostatní a neumí prohrávat se ctí:-/. 55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zatím jedna z nejslabších sérií, které jsem viděl. Počáteční rozdělení kmenů je úplně mimo a když už to tak rozdělí, tak to tak nechají jen jednu kmenovou radu. Celý začátek, až do sloučení kmenů, to bylo dost o ničem. Pak se to trochu rozjelo, konec byl zajímavý, ale stejně to byl oproti sériím, které přišly poté (13-17), slabý odvárek. Dělo se toho málo zajímavého, hráči byly víceméně tuctoví a nepříliš zajímaví. Celkově je to určitě jedna z nejslabších sérií. Spoilery: Kdyby tam nebyl šílenec Shane, tak by tahle série stála za ještě větší prd. Co tam tenhle týpek občas předváděl, bylo k popukání. :-D S vítězem jsem docela spokojený, protože jsem asi jako jeden z mála nefandil Terrymu. Byl mně dost nesympatický, byl dobrý v soutěžích, ale jevil se mi moc sobecky, arogantně a provokativně a o jeho férovosti bych dost pochyboval, když dostal šanci, tak hned odstřihl kámoše Dana. Mezi další neoblíbence se řadí kráva Courtney, která byla nehorázně otravná a pitomá. Naopak k oblíbencům patří Aras, Shane, Misty a Sally. Ale jinak je docela těžký si najít v týhle sérii svýho oblíbence... ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasná řada. Od první kmenové rady od sloučení kmenů to bylo opravdu na vystřelení mozku, protože jsem netušil, jak to dopadne a tak se to táhlo až do konce hry. Vůbec jsem nevěděl, jestli nakonec někdo přeběhne nebo zůstane s původním kmenem. Nakonec jsem si oddychl. Jsem rád že to dopadlo takhle, i když mě mrzelo, jaký osud to přineslo pro jednoho z mých oblíbenců. Největší parchantě tu byl Terry. Tak chytrý rozhodně nebyl. Velký egoista, měl takových šancí zvrátit hru, ale jeho blbostí mu to nevyšlo. I když chápu, že to dělal pro sebe, ale kdyby si to chytře spočítal, tak by ta hra určitě dopadla úplně jinak. Samozřejmě ho obdivuju za jeho zdatnost a sílu, ale to je tak všechno co na něm obdivuju :-) Oblíbení hráči Aras, Austin. Největší blázen: Shane. Nejméně sympatický člověk: Courtney. S finálovou dvojkou jsem byl moc spokojen a s vítězem taktéž :-) Tahle řada se bude těžko překonávat. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově Survivor jako reality show hodnotím za 5*, tahle řada je ale z těch slabších. Líbila se mi Cirie, která přes svou očividnou fyzickou slabost (a chápu i proč je mnohým divákům nesympatická) ovládla hru skvělou strategií. Bohužel vítěz naprosto hrozný.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokusím se vyvarovat spoileru. Nevím, kolikátá je Panama v pořadí, a zjišťovat se mi to nechce. Zato vám povím, proč je tak povedená a pro mě osobně nepřínosnější. Protože se do ní přihlásil jistý šestačtyřicátník Terry, který vnesl do hry něco, co do té doby nikdo. Všem ukázal, že tuhle hru lze hrát férově. Že není potřeba lhát, podvádět, vymýšlet podfuky na druhé. Že není nutné potlačovat svou sílu, abyste pro ostatní byli za slabého a neškodného. Že jde zůstat sám sebou i ve hře o milion dolarů. Jeho mladší spolubojovníci neustále mleli něco o tom, jak je těch několik dnů na ostrově naučí být lepšími, silnějšími, a kdesi cosi. A příklad měli přitom přímo před svými zraky. Snad se dobře dívali. Souhlasím s tím, že Terry propásl několik možností, jak vývoj hry dostat pod ještě větší kontrolu. Ale cožpak jde oklamat člověka, od něhož byste později potřebovali hlas v boji o takový balík peněz? Sami jste dobře viděli (nebo uvidíte), jaký respekt a uznání si Terry svým počínáním u ostatních vydobyl. Tohoto intrikami a přelétavostí nikdy nedosáhnete. Terry je zkrátka inspirací, proto Panama vítězí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +Nejoblíbenější postavy: Terry, Misty, Danielle. Koho bych napsal ve finále: Aras. Proč? Protože byl zdatným soupeřem pro Terryho, i když nejraději bych tam viděl právě jeho, aspoň že vyhrál auto. Koho jsem chtěl víc poznat: Misty. -Koho bych vyřadil: Cirie, Aras, Courtney, Shane, Tina./// Řekl bych že Panama je o něco lepší než Guatemala. Hodně tomu napomáhá mořské prostředí, tedy vodní soutěže, ale především výraznější soutěžící. A to i přesto, že je tu hodně nesympatických tváří se kterými bych opravdu na pustém ostrově ztroskotat nechtěl. Naštěstí je tu Terry, který se se svou bojovností dostane až mezi nejlepší tři, kde bohužel Danielle správně pochopila že by proti němu neměla šanci a tak zvolila větší naději v podobě Arase. Stejně nevyhrála a tak se nakonec dá o Arasovi říct, že hrál dobrou hru. Panamu si tedy budu docela dobře pamatovat./// Celkem 86%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel zatím nejslabší série, kterou jsem viděla. Hlavně za to mohl příšerný výběr soutěžících, počet těch co mi byli sympatičtí se dal spočítat na prstech jedné ruky, proto se docela divím, že jsem spokojená s tím, kdo vyhrál. Nevím co tu všichni mají proti Cirii, ona byla jedna z těch málo sympatických lidí, už proto, že tam dokázala skoro všechny naprosto skvěle obehrát. Spoiler: Tahle řada by měla mít motto: Stěžujte si jak tam nechcete být, proste, aby vás poslali domů, nadávejte jim, řvěte na ně a oni vás stejně domů nepošlou a málem to dotáhnete až do finále. Shane byl jeden z nejmíň sympatických lidí co jsem tam kdy viděla. 3* ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro me zatim nejlepsi serie... a to diky Terrymu, ktery vsem ukazal, jak se to ma hrat. Pani, vydrzet tak dlouho, ackoli jsou vsichni proti vam, neztracet nadeji, rozvahu a silu, klobouk dolu. Pri soutezich jsem ani nedychala (nebo se o me pokousel infarkt), jak moc jsem to prozivala a prala mu kazdou dalsi a dalsi vyhrat - a on me nezklamal. Jednoznacne zatim nejlepsi soutezici ze vsech, co jsem videla! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak mně osobně se tato série líbila mnohem více než Guatemala. Od naprostého začátku jsem držel palce Terrymu, který doplatil jednak na slabost svého původního kmene a druhak na finálové rozhodnutí, protože respekt ostatních zcela jistě měl. Strašně mi zde vadila ta černá vypočítavá bestie, která měla odejít někdy z kraje, protože mít v kmenu takové lidi je holé neštěstí. Velmi mě bavil Shane, který si přijel na ostrov na odvykací kúru z kouření a jeho stavy, které předpokládám, že byly uměle vytvořené mě několikrát rozesmály. Hlavně proto, že ostatní neměli pochopení a brali to zcela vážně. Takže mi nic zásadního nebrání udělit * * * *. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělej cast, zajímavé charaktery soutěžících, nádherný prostředí, dostatek napětí a začátek v podobě neustálých dešťů dal zabrat i těm nejsilnějším. Mám jen 2 drobné výtky. Zaprvé jsem zklamaný, že nevyhrál můj favorit a zadruhé jsem očekával větší zvraty v celkovém příběhu. Vývoj série byl docela předvídatelný. Nejsympatičtější účastnice: Sally a Cirie. Nejsympatičtější účastník: Austin (Terry a Bruce mi nevadili). Celkově za 80% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor Exile Island (Ostrov vyhnanství) je pro mě divácky velmi komplikovaná série. V pořadí již dvanácté dobrodružství, které již potřetí zavítalo do panamských vod (předtím série 7 - Pearl Islands a 8 - All Stars) mělo slibně našlápnuto, nejen díky velmi atraktivnímu castingu, prostředí a také díky několika výrazným novinkám a změnám, které Survivora posunuly do trošku jiného levelu (skryté imunity, exilový ostrov) ale i díky schopnostem několika jedinců, ať už vybroušenou taktickou hrou nebo téměř robotickými sportovními výkony v soutěžích či a to v neposlední řadě faktorem zábavy, kterou do této řady někteří, když řeknu šílenci ( nejen Shane) nebudu se mýlit, přinesli, stát se jednou z nejlepších řad vůbec, ovšem...bohužel tato skvěle rozjetá řada má pro mě jednu obrovskou kaňku na kráse a tou je osoba, která se nakonec radovala z titulu "Sole Survivor". Ano, vítěz 12. řady je pro mě společně s vítězem 21. řady - Nicaragua (ten je ještě 100% příšernější) nepřekousnutelný. A přitom stačilo tak málo, a to aby vyhrál kdokoliv z jiný z Final6 (hlavně 2. a 4. místa je škoda) než ta osoba, která nakonec vyhrála. Dvakrát škoda, za vítěze sundavám jednu zářivou. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta Cirie je ale velký kus krávy. Ne sorry, ona je celá kráva. Navíc se divím že se tam ***SPOILER*** držela tak dlouho, když má strach z listí. BTW můj oblíbenec je Bobby. A Shane jako blázen neměl chybu. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z těch nejlepších sérií, která skvěle dokázala budovat závislost na dalších dílech. Všechny aspekty od soubojů až po dění k táboře nemají slabší chvilku a do toho ještě vyhrál ten, komu jsem fandil už po několika dnech. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejzábavnějších řad hlavně pro ty individuality. Terry je frajer a měl to vyhrát, Ciri jsem nesnášel od první minuty, ale nakonec se ukázala jako geniální manipulátorka. Takže skvěle bavila, ale i tak jsem ji neměl rád. Aféra s listem mluví za vše. No, Danielle byla dokonale vymazaná, někdo tak dutej a nestálej se jen tak nevidí, ale na druhou stranu byla fakt pěkná. Shane dokonalej, prostě nemám slov. V málokom se skloubí inteligence, naivita a nezřízený šílenství tak jako v něm. Courtney, Dan, ... V podstatě si asi zapamatuju všechny. A to se nestává u každý řady. ()

Reklama

Reklama