Reklama

Reklama

Nebeské dítě

Trailer

Obsahy(1)

Příběh o nafoukaném mladíkovi, který umírá při autonehodě a nemůže se dostat do nebe, dokud nepomůže jinému mladému muži.

Již od 30. let minulého století, kdy duchařské komedie jako Přátelé z onoho světa učinily z duchů bytosti přátelské a příjemné, se téma posmrtného života objevuje s větším či menším úspěchem v řadě snímků. V tomto zpracování života po smrti ztvárnil Lewis Smith roli nafoukaného mladíka Bobbyho, který umírá při nehodě během automobilového závodu a dostává se do bizarního „hromadného tranzitního systému“, avšak do nebe se nemůže dostat až do té doby, dokud nezíská dole na zemi více dobrých skutků – musí si tedy svůj vstup do ráje „odpracovat“ jako strážný anděl na jednom z nižších stupňů. A tak se Bobby dostává k nevděčnému úkolu přeměnit šprta Lennyho (Jason Gedrick) na sebevědomého muže, který dokáže bez problému navázat vztah se ženami. Lenny je nadaný mladík, který je zamilovaný do své spolužačky Sharon, nejkrásnější dívky ve třídě, ta si jej však vůbec nevšímá, proto zoufalý Lenny dokonce uvažuje o sebevraždě. Bobby tomu zabrání a oblékne a připraví Lennyho na roli playboye a drsňáka, který jde tvrdě za svým, a to přesto, že ví, že to není pro Lennyho to nejlepší. Domnívá se, že jeho úkol je již splněn, avšak najednou zjistí, že Lennyho matka je jeho bývalá přítelkyně, která se provdala za jiného muže... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zábavný příběh, krásný povedený náhled na americkou společnost a svět teenagerů osmdesátých let. Fast food před českou premiérou Mc Donalda, americká High school před Beverly Hils 90210 na Nově. A taky duchařinka pět let před romanticky profláklým Duchem. Jeden z nejlepších filmů, které MGM v poslední době uvedlo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh o cynickém mladíkovi, kterému po smrti zůstane zavřená nebeská brána až do doby než pomůže nesmělému mladíkovi. Nijak legrační, ani extra zábavné, ale na jedno podívání to neuškodí. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = ?.?.199? + ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 21.1.2010 - Jason Gedrick v úlohe losera, ktorému príde zo záhrobia pomôcť jeho frajerský otec. Staromódna a pritom vtipná teenage komédia. Neurazí a nezahltí vlnou fekálnych splaškov. (20.10.2004) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych to viděl v devadesátých letech, byl by tenhle snímek u mě výš. Nebylo to špatný, ale postrádá to tah na branku, působí to trhaně, nesourodě. Herecké výkony... No, řekněme, že Jane Kaczmarek nevěříte ani jednu reakci na pád automobilu ze srázu. Chybí víc duchovního světa, nějaké potkání se s jinými duchy ve světě lidí, kteří taky mají plnit úkol, málo situací, kde by se Boby projevil jako duch.... Prostě průměr na jedno odpoledne. Nadhodnocené. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před Duchem to byl můj nejoblíbenější duchařský film. Je to pár dní, co jsem si na tenhle film vzpomněla, ale nedokázala jsem si vybavit název. Včera jsem ho mohla vidět znovu a na oblíbenosti se za těch pár let nic nezměnilo, pořád ho mám strašně ráda. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zvláštní. Místy až nezávislák, ale nejde nakonec do hloubky. Přesto jsem rád, že jsem to viděl. Existuje prostě spousta způsobů jak natočit Nebe nad Berlínem. Tohle není ten nejhorší. 70% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomínám, kdy jsem tento film viděla prvně, ale hned jsem si ho zamilovala a pustila jsem si ho ještě několikrát, což u mě není obvyklé, a vždy mi zvedl náladu. Trocha duchařiny, hodně humoru, nějaká ta romance, sympatičtí herci, zajímavý a ve své době i originální příběh s dojemným závěrem. Co k tomu dodat. Chceš-li se dostat do nebe, musíš na zemi udělat něco dobrého pro své bližní, třeba jim doporučit tento film. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvych filmov, ktore som videl na VHS. Vtedy sa mi to veľmi pačilo. Ani po rokoch tomu nie je inak. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Pribeh je jasnej a 100x provarenej. Ani zpracovani meni nijak originalni. Ale i kdyz je to stary jak moje zena, vazne me to bavilo... A jelikoz jsem jen o cca 3 roky mladsi jak ten moula, kterymu musi prijit pomoc z nebe, musim pridat hvezdu za tu paradni vzpominku na modu, ucesy apod. z me puberty :) 20/12/2020 69% ()

StandikK 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl v 90tých létech, tak bych jej asi hltal. V dnešní době už jsou natočeny lepší a mnohem zajímavější kousky. ()

Reklama

Reklama