Reklama

Reklama

Byzantium

  • Česko Byzantium: Upíří příběh (více)
Trailer

Eleanor a Clara, dvě tajemné mladé ženy,  hledají útočiště v chátrajícím pobřežním letovisku. Uprostřed zbytků laciného luxusu a polorozpadlých hotelů se pokoušejí sehnat peníze a ubytování. Clara si začne vydělávat jako prostitutka a brzy se setká se stydlivým a osamělým Noelem, který jim poskytne útočiště v opuštěném penzionu jménem Byzantium. Clara, která vždy myslí na budoucnost, ho promění v dům neřesti. Mladší Eleanor, věčná školačka, najde spřízněnou duši ve Frankovi a prozradí mu své tajemství. Narodila se v roce 1804, ačkoliv je jí 16 let a Clara je její matka, přestože je jen o několik let starší. Přiznává, že k tomu, aby zůstali naživu, potřebují pít lidskou krev. V malém, poklidném městečku začínají umírat lidé. A minulost, před kterou dívky tak dlouho prchaly, je pomalu dohání. Zvítězí láska nebo věčný život? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Upírské spíš psychologické drama než horor staví na feminismu. Ženy upírky to mají v upířím světě špatné a jsou považovány za upíry druhé kategorie. Není div, že se s tím nehodlají smířit a brání svá práva do posledního kousnutí svých vybělených tesáčků. I takhle se dá na upíry nahlížet. Ostatně, téměř žádný film o upírech není ve skutečnosti o upírech, ale lidech a jejich temných stránkách (zvrácená sexualita, násilí, samota…). Scénář ale nabízí až příliš mnoho motivů, takže se celý příběh rozplývá v jakési nesoudržné mozaice, kde přeskakujeme z minulosti do současnosti, od postavení žen k první lásce, vztah matky a dcery, a sem tam je to proložené nějakou tou krvavou svačinkou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film mi pripomínal Interview s upírom,len v ženskom prevedení.Hlavne sa mi páčilo ako to bolo prerozprávané,tie flasbacky do minulosti čo sa to vlastne stalo boli veľmi dobré.Tento film ma bavil príbehovo aj keď mal veľmi kľudné tempo a nič moc sa tam nedialo,kto si chce pozrieť krvavý upírsky film,tak nech tento ani nepozerá okrem asi dvoch odtrhnutých hlav tam žiadny masakrík nehľadajte.Ale parádne sa doplnali hlavne postavy vždy pripravená na súlož Clara(G.Artenton) a stale so smutnymi očami hladiaca Eleonor(S.Ronan).Tento film ma nedostal atmosférou,strašideľnosťov ani akciou ale príbehom ktorým disponuje je parádne spracovaný. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ženské autorky moc nemusím a filmy o upíroch tiež nie, no kvôli sexi Gemme Arterton som sa na to nakoniec pozrel. A ani to nebolo také strašné, zo začiatku sa to síce pomaly rozbieha, takže vám musia stačiť len hlavné herečky a pomalý príbeh v ktorom ešte netušíte o čom beží. Ku koncu sa to ale konečne rozbehne aj zo zaujímavou backstory, ale to nič nemení na tom, že aj keď je príbeh celkom zaujímavý, rozbieha sa pomaly a bez emócii, ktoré tu nejak nefungujú. Ale ako jednohúbka fajn. 65% - 3* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zlá ňadra dmoucí a krůpěje rudé... třpytí se nocí, čí osud to bude?" Nevíme. Neboť my kluci, tak zpupní a velkohubí ve svém bratrstvu "Ostrých drápů spravedlnosti", nemáme ani šajn o dívčích tajemstvích krve ani o tom, jak hluboko do srdce nám můžou zarýt svůj něžný upíří dráp. Rafnou nebo se přitulí? Pět litrů romantické krve šplouchá. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Svůj příběh nemohu vyprávět, sepisuji jej však vždy, když najdem bezpečné útočiště......... Čekal jsem sice něco úplně jiného než Stmívání, ale oto je tento příběh podivnější. Herci nic moc, prostě špatná volba, divná hudba, dialog mnohdy příšerný až nudný a kamera taky nepředvede nic extra. 50% ale spíše podprůměr. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku v lokalitách County Cork a County Dublin a ve Velké Británii v Jižním Sussexu. (Terva)
  • Saoirse Ronan (Eleanor Webb) ve filmu skutečně hraje spletitou klavírní sonátu Op. 2, č. 3. od Ludwiga van Beethovena, jelikož prošla intenzivním dvanáctitýdenním klavírním rychlokurzem. (Kritiq)

Související novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

14.02.2012

Letošním soubojem Sněhurky (Mirror, Mirror) a Sněhurky a lovce to neskončí. Po pestrobarevné komedii a akční fantasy přijde trocha kung-fu. Studio Walt Disney se snažilo projekt, předtím známý jako… (více)

Reklama

Reklama