Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (427)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mají mít průměrní a podprůměrní lidé právo na svoji existeci? Kdepak! Boháč Hugo Drax v tom má jasno. Pozemský život se mu jistě již brzy podaří vyhladit a ráj naleznou evakuovaní vyvolení v jeho městečku na orbitu. Právě tam už spěchá James Bond, pro jehož pověstnou krasavost by se jistě našla volná kajuta, ale on letí chránit přízemní zájem zachování života na zemi. Nedaleko za Bondovým pozadím však už začínají nebezpečně cvakat hladové čelisti dobráka Jawse, který si už ani nepamatuje, kdy naposledy zakousl nějakého chutného agenta ve službách Jejího veličenstva. Záchrana světa je pro Bonda rutinní samozřejmostí, proto na závěr rád využije možnosti zpestřit si služební cestu a zasouložit si v beztížném stavu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moonraker je veľmi zvláštny film. Počas jeho sledovania som sa nemohol ubrániť porovnávaniu s inými snímkami s tej doby. Hlavne ku koncu je inšpirácia Kubrickovej vesmírnej odyssei a Lucasových hviezdnych vojen badateľná, ALE bol som veľmi prekvapený, že aj napriek tomuto uvedomeniu, pre mňa film nestratil nič na svojej hodnote. Pretože nech sa delo na plátne čokoľvek tak som vždy sledoval Jamesa Bonda, a aj keď porušoval všetky základné fyzické a reálne zákony, ako opäť nenudil a predviedol - aspoň mne osobne - kus poctivého dobrodružstva. Gilbertová posledná Bondovka sa dá ľahko porovnať s jeho predchádzajúcou - Agent, ktorý ma miloval - v ktorom zase hlavný hrdina chce vytvoriť vlastné podvodné mesto - v Moonrakerovi je to vesmírne miesto a aj keď majú tieto dve Bondovky na prví pohľad veľa spoločného, každá je rozdielna. Osobne sa mi to veľmi páčilo. Roger Moore dokázal, že je rovnako dobrý Bond ako Connery a jeho vystupovanie je sebavedomé a hlavne omnoho viacej ironické ako v Conneryho prípade. Plus Richard Kiel ako Jaws bol ako obvykle neprekonateľný. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Christopher Wood. Kamera : Jean Tournier. Film byl nominován za vizuální efekty na Oscara. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Shirley Bassey - Moonraker http://www.youtube.com/watch?v=c7EUmYnCzCA CHYBA VE FILMU - Asi okolo 30 minuty utíká jedna žena k lesu před dvěma psy. Žena má boty na vysokém podpadku. Když pak běží lesem už má jakési tenisky bílé barvy. CITÁT - Doufám, že vaše přítomnost je náhodná. Nesnáším špehování.......... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Pořád mám tuhle bondovku rád, je patřičně vtipná i epická, ale závěrečná půlhodina je poněkud over the top, takže Bond dostal do slepé uličky. Ale vše zachraňuje Jaws, honička v Benátkách (okopírovaná o deset let později Stevenem Spielbergem), melodie z Blízkých setkání třetího druhu a Sedmi statečných. Příjemná oddechovka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I ve smrti má velkomyslnost nezná mezí. Až tato raketa odstartuje, budete mít soukromé krematorium." Bondovo povolení zabíjet evidentně platí i pro kosmos a já jsem s ním velmi spokojen. Jamese totiž nezastraší lanovka, anakonda, minomet, vodopád, kendista, rogalo, hladovej Zub, volnej pád z letadla, sex s Dr. Goodheadovou a ani rozlobenej magnát Drax, kterej nedostal vývozní povolení na odvoz Eiffelovky. Jamesův harmonogram k rozpoutání hvězdnejch válek je zkrátka napěchovanej zábavou a mě nečiní problém kdykoli s ním nasednout do raketoplánu a krýt mu záda při záchraně lidstva. Jen s tím sexem jsou trošku problémy, ale naštěstí se zatím vždy našla nějaká slečna, která ode mne odvedla Bondovu pozornost. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Natáčení probíhalo ve Francii, Itálii, Brazílii, na Guatemale a v USA. Některé speciální efekty jsou pak dotočeny v anglickém studiu Pinewood. Natáčelo se od 14. srpna 1978 do 27. února 1979. (Terva)
  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)
  • V době, kdy se francouzská filmová studia potácela před finančním krachem, přišla „záchrana z nebes“ a všechny kapacity hlavních filmových studiích byly pronajaty na čtvrt roku tvůrci tohoto filmu. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama