Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (427)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zvyknem pri komentároch k filmom Jamesa Bonda vypisovať stručne klady a zápory, ale tu sa to nedá. S výnimkou často samoúčelnej a nevýraznej akcie vo filme nie je nič ani zlé ani dobré. Najlepšie to vidieť na tej sci-fi línii - je to zábavné, ale tak veľmi hlúpe a brakové ... áno, James Bond bol vždy brakom (teda lepšie povedané nenáročnou zábavou), ale mal štýl a úroveň. Vesmírny súboj s laserovými zbraňami bol vrchol - zábavný, ale potupujúci. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mají mít průměrní a podprůměrní lidé právo na svoji existeci? Kdepak! Boháč Hugo Drax v tom má jasno. Pozemský život se mu jistě již brzy podaří vyhladit a ráj naleznou evakuovaní vyvolení v jeho městečku na orbitu. Právě tam už spěchá James Bond, pro jehož pověstnou krasavost by se jistě našla volná kajuta, ale on letí chránit přízemní zájem zachování života na zemi. Nedaleko za Bondovým pozadím však už začínají nebezpečně cvakat hladové čelisti dobráka Jawse, který si už ani nepamatuje, kdy naposledy zakousl nějakého chutného agenta ve službách Jejího veličenstva. Záchrana světa je pro Bonda rutinní samozřejmostí, proto na závěr rád využije možnosti zpestřit si služební cestu a zasouložit si v beztížném stavu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

James Bond: Star Wars. Tento diel mi pripada ako remake toho minuleho, len je to v kazdom ohlade absurdnejsie. Takze magor, ktory chce vyhladit zem chce znovuvybudovat civilizaciu vo vesmire. A namiesto ruskej agentky sa Bond zblizuje s americkou. Jaws a jeho nekonecne pokusy zabit Bonda tu su znova. Akurat uz pôsobia jak parodia. Absurdny humor v tomto diely prekrocil hranicu unosnosti. Rovnako ako sci-fi prvky v akcii, ktorej vrcholom je paprskometova prestrelka vo vesmire. A to nemyslim ako pochvalu. Aj akcne sceny mimo vesmir su uz prehnane. Vlastne tento diel ma natolko riedku zapletku, ze je len sledom akcnych scen. Po technickej stranke perfektnych ale zaroven strasne prehnanych. Za vsetky spomeniem uvodnu bitku vo vzduchu, pôsobivu bitku s aziatom v muzeu, nahanacku na lodiach v Benatkach a bitku na lanovkach. Z hereckeho obsadenia je tu velka cast z nich z minuleho dielu. Novy je len nevyrazny hlavny zaporak a priemerne pekna a zaujimava bondgirl. Lepsia je len uvodna pesnicka. Dalsi diel sa snad vrati na zem nielen miestom ale aj stylom. 6/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nesmírně přitažlivá bondovka, kde je jasně patrný impuls "forma nad obsahem". Tedy scénáristicky pořád to samé dokola, ale Bond si pomalu začíná uvědomovat sám sebe - tedy svou důležitost v popkulturní mašinérii a lpí na tradičních věcech, které si fandové oblíbili, plus rozjíždí nové. Nechybí silný úvodní song, hláškující Moore, tentokráte se přidává i zajímavá hudební kompozice (Barry) a okázale nasnímané scenérie Korsiky, luxusních hotelů, drahých automobilů. To šílené extempore ve vesmíru raději neřešit, to jsou jen dozvuky Star Wars. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-11 Na snímku Moonraker je citelně znát, že se velmi markantně inspiroval "Star Wars: Epizode IV", která si odbyla svou premiéru o dva roky dříve. Bohužel, to, co vypadalo dobře v počinu George Lucase zde vypadá vážně nemístně a po většinu času i neskutečně vtipně. Avšak pokud od tohoto nepovedeného aspektu odhlédnete, dostanete opět svižnou špionskou záležitost, která nepostrádá zajímavého antagonistu s jeho motivacemi, futuristickou vesmírnou stanici či třeba starého známého zabijáka Jawse. Na závěr zde musím poznamenat, že vozový park v tomto snímku zůstal značně ochuzen, pročež se musíme spokojit pouze s raketoplány a "gondolovznášedlem" na motorový pohon. (HBO GO) „Mr. Bond, you defy all my attempts to plan an amusing death for you. You're hardly a sportsman, so why did you break off the encounter with my pet python?“ ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Kvůli scéně, v které se Bond (Roger Moore) a padouch ve volném pádu přetahují o jeden padák, musela dvojce kaskadérů vyskočit z letadla osmdesátkrát. (DominikV)
  • V jedné scéně při stavu beztíže je u Bonda (Roger Moore) vidět u pasu lanko, na kterém je zavěšený. (ČSFD)
  • Scéna, kdy 007 (Roger Moore) bojuje o padák ve volném pádu, posloužila jako inspirace pro misi Unexpected Turbulence ve hře "The Operative: No One Lives Forever" (2000) od Monolith Productions. (Snickors)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama