Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (427)

woody 

všechny recenze uživatele

11. bondovka - Nikdy neodpustím tomu člověku, který Brokollimu pustil Star Wars. Pochopte, že Moonraker je dobrý film. Ale v rámci Bondovek je to už takřka komedie. Zrychlený sjezd nemocničního lůžka z kopce. Umrlec v rakvi. Finále kde proti sobě ve vzduchoprázdnu pálí vesmírné jendotky lejzry a skafandry lítají sem a tam už jsem nevěděl co si myslet :-) Navíc je hlavní záporák zoufale nevýrazný. To není šílenec chtějící vyhladit svět nervovým plynem. To je bezcharizmatickej boháč s vizáží černokněžníka. Co potěší je samozřejmě Jaws, který má svou nejlepší scénu hned na začátku. A jeho milenka je rovněž jeden z nejnehumornějších prvků celého dobrodružství. Pokračovat takhle dál, tak by se dal Austin Powers považovat za pokračovatele a ne parodátora :-) ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Při sledování Moonrakeru jsem mnohokrát vzpomínal, jak na začátku sedmdesátých let Roger Moore nakopával prdel partičce negrů fušující do exportu kokainu. Co se tenkrát zkazilo se zde chytře napravuje. Nápaditá akce a neurážející hlášky se střídají až do posledních patnácti minut, kdy na scénu přicházejí neslavně proslulé sci-fi kokotiny, jež podráží nohy celému filmu. Od Live and Let Die je to sice skok k lepšímu, ale v sérii je to stále průměr. Nicméně nám stejně nezbývá, než tomuto filmu poděkovat, jelikož to byl právě on, kdo vnukl tvůrcům myšlenku, že by jim návrat do dob, kdy Bond vraždil ještě s pokerfacem a po krku mu nešli infantilní zabijáci, mohl nasypat do kapes o pár milionů víc a byl to právě on, kdo vyšlapal cestičku takřka každým coulem dokonalé For Your Eyes Only. Nebo taky ne. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasické Bondovky. Přiznám se, že jsem dosud neviděl ani jednu s Danielem Craigem, ale jinak mám několikrát zhlédnuté všechny od Dr. No, až po Dnes neumírej a některé mám i doma na DVD. Je to jedna z nejslavnějších sérií, která má své neodolatelné kouzlo a miliony fanoušků po celém světě a právě MOONRAKER je moje nejoblíbenější Bondovka. Je tady totiž úžasný Roger Moore, vrací se fantastický záporák Čelisti, potěší několik odkazů na dnes již klasická filmová díla a navíc je zde i sci-fi zápletka, což je přesně můj šálek kávy. Já mám jasno, skutečná jednička mezi 007. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 11 – Znovu originální úvodní titulky, které odstartují po vzdušné sekvenci a ve vzduchu/vesmíru se to ponese ještě několikrát. Takový podivný vesmírný úlet, slušel by se podtitul Star 007 Wars. Velmi nákladné bondovské dobrodružství reaguje na toho času velmi výnosnou vlnu sci-fi. Režie nedotažená do detailů, příběh je slabší, obsahující několik (možná nechtěně) sarkastických momentů – zatímco Bond se projíždí v gondole, jeho první postelová „oběť“ skončí ve spárech bojových psů, svou zbrklostí pak nervovým plynem odkrouhne dva chemiky. Choreografie soubojů je místy hodně úsměvná (třeba ta na lanovce), postavy padají na zem o vteřiny později, než něco bouchne. Hlavní záporák je nevýrazný. Ženské hrdinky naopak velmi přitažlivé. A nutno pochválit i výpravu a na svou dobu strhující efekty. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Agent 007 patří na naši planetu a ne do vesmíru na tom trvám.Jinak film nepostrádal akci, myslím když byl Bond ještě ve svých oblíbených Benátkách, ta ve vesmíru byla urážka. Vojska temné síly má likvidovat někdo jiný,ne ? Ještě že 007 nezbratřili s Vinnetouem i když k tomu taky nebylo daleko viz melodie ze Sedmi statečných. Poslat Bonda do Brazílie byl vynikající nápad, ovšem nezastínill nevýrazného padoucha a nevýraznou Bondgirl. Bondíku vrať se zpátky na zem ! ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • V době, kdy se francouzská filmová studia potácela před finančním krachem, přišla „záchrana z nebes“ a všechny kapacity hlavních filmových studiích byly pronajaty na čtvrt roku tvůrci tohoto filmu. (sator)
  • V scéne na konci filmu, keď umiestňujú jed v guli do vesmíru, je vidno lano ako ho vyťahuje von z raketoplánu. (Budisovie)
  • Moonraker je jedenáctý špionážní film o Jamesu Bondovi, současně také čtvrtý, kde hlavní roli hraje Roger Moore, a třetí i poslední snímek, který režíruje Lewis Gilbert. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama